Vad ska man ha på sig?

Hej på er! Här kommer ett långt inlägg om vilken ångestfylld resa det har varit att hitta ”den rätta klänningen”.

Jag är verkligen inte en velig person utan jag brukar veta direkt vad jag vill ha och vad jag passar bra i. Men denna gång fick jag lära känna en ny sida av mig själv då jag har varit veligare än veligast! Jag är livrädd att jag ska välja fel och inte känna mig som mitt finaste på dagen.

Jag började ganska snabbt att leta klänningar på nätet och inspiration på pinterest. Tänkte att jag ville ha någon bohemisk, lite roligare spets, A-linjeform samt att stort slät. Inte en för stor puffig princesskjol. Jag hörde av mig till mina tärnor i september och frågade om dom ville följa med på en provning på en butik i Uppsala, vilket dom gärna ville. Min mamma följde också med. Dock blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig… Det fanns ingen klänning som hade någon lite roligare spets och alla kändes tantiga med gardin-likande spetsar. Tyvärr fanns det inte heller så många att välja mellan så det blev inte den där ”say yes to the dress”-känslan. Det kändes inte riktigt som att hon som hjälpte mig förstod vad jag ville ha.

skarmavbild-2019-02-01-kl-13-02-55
En klänning jag provade på första stället i Uppsala med mamma och min tärna Magdalena i bakgrunden

Jag kom hem och började googla frenetiskt efter känningar. Hittade tillslut en butik i Göteborg som hade superfina klänningar i min stil. Det fanns framför allt en klänning, Lily, som jag bara älskade. Den hade den där spetsen, A-linjen och släpet jag önskade. Så i november bokade jag en resa till Göteborg för att få prova Lily. På denna provning fick jag mycket bättre hjälp och hon som hjälpte mig var lyhörd för vad jag gillade och inte gillade. Jag fick gå runt själv och välja mellan hundratals klänningar vilka jag ville prova.

Från Ivory and Grace hemsida
Lily från Ivory and Grace hemsida
skarmavbild-2019-02-01-kl-13-07-23
Lily bakifrån

Jag provade Lily först av allt och tyckte den kändes jättebra. Ville dock testa fler. Jag testade många fina klänningar men fastnade för en till, Frances. Dock hade den ingenting av det jag först trodde att jag ville ha. Den var i en annan form, ingen spets, pärlbroderi samt ett mycket litet släp. När jag gick från butiken kunde jag inte bestämma mig, Frances eller Lily. Efter en veckas fundering var det dock klart att jag gillade Frances bättre. Dock var jag aldrig helt säker på att den var min bröllopsklänning. Vi bestämde att jag skulle komma i mars för att ta mått.

skarmavbild-2019-02-01-kl-13-24-04
Frances från deras hemsida

Under december började ovissheten komma ikapp, var det rätt klänning eller kommer jag vara missnöjd för att jag inte har det där stora släpet på dagen? Man vill ju inte stå där och ångra sig. Jag höll koll på Ivory and Grace instagram och såg att de hade sample sale över jul. Och då såg jag den, min klänning! Den som hade allt som jag ville ha, samt var i min storlek. Nu började en ny typ av velighet, ska jag beställa den på nätet (utan öppet köpt) för att jag är säker på att jag vill ha den, eller ska man åka till Göteborg en till vända? Dagen innan nyårsafton hade jag velat klart och ringde och beställde hem den! Den kom några dagar senare och när jag fick prova den visste jag att den var rätt! Vilken lycka 🙂

Skorna som jag ville ha till var enklare. Vi kommer ha ett blått färgtema så när jag hittade dessa pumps i midnattsblå mocka var det bara att slå till. Köpte till skosmycken som man bara klickar på. Brukar inte ha så mycket bling annars så då kommer jag kunna återanvända skorna utan smycket även efter bröllopet 🙂 Ville ändå lägga lite pengar på skorna då det måste vara relativt sköna när man ska gå i dem en hel dag, och då är det ju bra att man kan använda dem fler gånger!

skarmavbild-2019-02-01-kl-12-47-59

Igår sprang jag på ett par skor på HM som jag tänker att jag ska ha som ombytesskor till dansgolvet 😉

skarmavbild-2019-02-01-kl-12-48-18

Nu saknas bara en slöja och eventuellt en underkjol 🙂

2 thoughts on “Vad ska man ha på sig?

  1. Grattis till klänningen med stort K! Måste kännas fantastiskt 🙂 Jag har nyligen hittat till din blogg och av det jag har läst kändes
    du som en jordnära person, så följer i takt med planeringen för mitt och fästmannens bröllop nästa år. 🙂

    1. Hej Carina! Tack, ja det känns verkligen skönt 😄 Så roligt att du har hittat hit och vill följa mig! Det är verkligen jätteroligt att höra när någon gillar det man skriver, tack för det 🙏🏼😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *