Bridezilla-kontroll på budgeten

Hur ska man tänka kring budget egentligen? Man vill ju så mycket med dagen (man får ju bara en chans) och skulle jag få bestämma skulle jag bjuda alla vi känner! Men tyvärr tillåter varken budget eller lokal det. För att få en bra översikt på vad man har råd med gjorde jag såhär.

Då jag har en förkärlek till listor och excel, skaffade ganska snabbt ett budgetdokument och försökte skriva ner allt jag kunde komma på som kommer att kosta (utan att skriva några summor). Tog hjälp av min vän Lovisas budgetdokument från när hon gifte sig för att få inspiration. Det är mitt bästa tips, fråga någon du känner som har gift sig! Det är verkligen mycket som man inte tänker på som ”behöver” och vad saker kostar är också svårt att förutse. Även en sån sak som att hur mycket punsch eller alkoholfritt vin går egentligen åt? Tack Lovisa för bra listor att börja med 🙏🏼

När huvudutgifterna var nedskrivna fick vi fundera vad vi ville lägga på varje kostnad och bestämma om slutsumman var rimlig för oss samt ihopsparningsbar på 9 månader. Det finns ju många appar som också kan ge en hint om hur många % av den totala budgeten saker brukar kosta. Har inte räknat efter så jag vet inte om vår stämmer in på det. Försökte se var vi ville prioritera pengarna först och främst.

Här kommer huvudrubrikerna i mitt budgetark. Har säkert inte en komplett lista. Misstänker att den kommer fyllas en del i vår 😉 Gustav klagar ofta på att listan fortsätter att utökas hela tiden 😂 Siffrorna i kolumnen bredvid är antal.

skarmavbild-2019-03-02-kl-15-18-44  skarmavbild-2019-03-02-kl-15-18-58skarmavbild-2019-03-02-kl-15-18-52  skarmavbild-2019-03-02-kl-15-19-05 skarmavbild-2019-03-02-kl-15-19-15

Sen på min lista har jag även skrivit ner vad vi tror allt kommer kosta sen också vad det verkligen gick på bredvid. Den fylls sakta på med saker som är inköpta eller fått offert på så vi vet vad som är kvar att spara ihop! Det blir då också enkelt att hålla reda på vem som har betalat för vad 🙂 Här är ett exempel:

skarmavbild-2019-03-02-kl-15-26-10

Vi har hittills betalat och sparat ihop ca 80% av den totala budgeten så jag känner mig lugn på den fronten. Det är ju några månader kvar som tur är, 126 dagar för att vara exakt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *