Brudföljet

Hej på er!

Som nästan alla helger nu är dem innehållsrika av bröllopsplanerande i stort och smått. Den helg/vecka har det hänt mycket. Vi har fått en bokningsbekräftelse av kyrkan (att vi har blivit inbokade på rätt tid och datum) samt vilken präst samt organist som vi blivit tilldelade. Känns fint att ha fått ett namn. Nu får vi se när vi kan få till en träff och gå igenom allt. Vi har även fått hem vigselbeviset så hinderprövningen har gått igenom och vi får gifta oss 🙂 känns fint!

Tänkte denna gång skriva lite om vårat brudfölje. Jag har tre tärnor, Gustav har tre marskalker och sen har vi en brudnäbb som är min (snart) 7-åriga kusin. Fick för några veckor sedan ett videosamtal från henne och faster när det shoppade hennes klänning i en affär i Stockholm. Hon fastnade för en vit klänning med spetskanter i två nivåer på kjolen med en avtagbar spetsbolero. Känns kul att hon hittade en som både jag och hon gillar mycket 🙂 Till den kommer hon har bära en vit korg (som varit med på många bröllop i släkten) med rosblad i samt ha en krans i håret som floristen ska binda. Tips som floristen hade var att ha lösa sidenband i bak så kan man knyta kransen till exakt storlek på huvudet. Typ såhär:

img_5435

Tärnklänningarna hittade vi faktiskt på HM redan i höstas. Jag hittade dem på rean och såg att det var exakt rätt nyans av blå som jag var ute efter, vilket inte är helt lätt att hitta. Så vi slog till 🙂 Det enda som har behövts alternerats är axelbanden som var för långa. Kan avslöja en liten snutt av klänningarnas färg från när jag sydde ihop axelbanden till rätt längd 😉

skarmavbild-2019-05-12-kl-21-30-57

Idag fick jag hem flugorna till marskalkerna som matchar med tärnklänningarna. Vi frågade dem vilka färger de redan hade på kostymerna hemma i garderoben och det visade sig att de alla hade någon form av grå kostym. Därför kommer det bli gråa kostymer i lite olika nyanser och med lika flugor som binder ihop. Tror det kommer bli snyggt 🙂 Vad Gustav ska ha kommer hållas hemligt men det kommer sticka ut från vad marskalkerna har på sig.

skarmavbild-2019-05-12-kl-21-19-16

skarmavbild-2019-05-12-kl-21-13-12

Håller tummarna för att att det blir stiligt ihop 🙂

(Omslagsbild från By Malina)

2 thoughts on “Brudföljet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *