Vigselgudstjänsten

Hej på er!

Nu tror jag att vi börjar få ihop planen inför själva vigselgudstjänsten. Det är ändå rätt mycket olika beslut och val, framför allt musikmässigt, vilket har varit svårt. Det finns helt enkelt för mycket bra att välja mellan. Vi hittade en fantastisk sida (kyrkomusik.se) där det finns massa arr för orgel där man både kan lyssna på och köpa orgelarr av olika kända vanliga poplåtar, men även klassisk musik! Finns allt från Star Wars till Bach och man blev förvånad många gånger av vilka låtar man har valt att arra 😂

Hur som helst hittade vi både en bra ingångslåt och även en utgångslåt som både känns personliga men samtidigt rätt känsla av pampighet och glädje! Ingångslåten kommer bli en brudmarsch från Gotland vilket känns fint och personligt. Utgångslåten kommer vi hålla hemlig.

Svenska kyrkan har också bra sidor om man undrar hur upplägget på gudstjänsten brukar vara samt tips på passande psalmer (https://www.svenskakyrkan.se/vigsel/vigselgudstjansten). Utifrån den gjorde jag ett preliminärt schema/upplägg i vigselhäftet, som spikas när vi väl får träffa prästen närmare inpå.

skarmavbild-2019-05-19-kl-21-21-56

Dessa psalmer valde vi och jag inkluderade texterna i häftet så man slipper ta en psalmbok. Får dock se om jag ångrar mig, jag är ju själv en som gillar följa noterna i psalmboken och jag vet att jag har flera körare i kyrkbänkarna som nog också gärna har noterna. Får se hur vi landar i det !

skarmavbild-2019-05-19-kl-21-22-11

Nu väntar vi bara på att prästen ska höra av sig så vi får träffa henne.

48 dagar kvar 😍😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *