Vigsel

Hej igen 🙂

Här kommer del 2 där jag tänkte visa och berätta om vigseln. (Tyvärr kan man inte ladda upp originalbilderna då de är för stora så därav att de är suddiga och små).

När vi hade haft first look och gruppbilder med vårt brudfölje satt vi oss i bilar och åkte till kyrkan (Mariakyrkan i Sigtuna). Vi blev nog 10 minuter sena men det var absolut ingenting jag tänkte på i stunden! Jag var bara så förväntansfull och lite nervös för jag hade förberett en överraskning.

skarmavbild-2019-07-28-kl-21-24-27
Foto: Johan Björkesten
skarmavbild-2019-07-28-kl-21-24-07
Foto: Johan Björkesten
skarmavbild-2019-07-28-kl-21-23-30
Foto: Johan Björkesten

Tärnorna och marskalkarna gick in först under klockringningen.

skarmavbild-2019-07-28-kl-21-28-16
Foto: Hannah Karlberg

Under ingångsmusiken (Gotländsk brudmarsch) gick först vår brudnäbb in och sedan kom vi efter. Brudnäbben är min kusin och hon kastade rosblad ur en korg som jag hade på mina föräldrars bröllop och som mamma har haft när hon var brudnäbb som liten.

Foto: Stefan Bodin
Foto: Stefan Bodin

Under vigseln hade vi tre psalmer, en bibeläsning av min bror, en diktläsning av Gustavs syster, ett körstycke och en solosång. Det var verkligen helt magiskt! Så roligt att se alla sina nära och kärade samlade för första gången (även om jag helt zoomade in på Gustav och inte riktigt tänkte på att 100 pers satt och tittade på oss).

Bibelläsning av min bror. Foto: Stefan Bodin
Bibelläsning av min bror. Foto: Stefan Bodin

Min bror inledde med en bibeltext. Efter det var det min tur att överaska Gustav. Då jag sjunger i kör var det självklart att vi skulle ha ett körstycke på vigseln. Låten föreslog jag och Gustav gillade den. Jag pratade ihop mig med lite gamla körare som jag visste kunde låten och fick ihop några som kunde ställa upp och sjunga. Dock fattades en stämma så då fick jag idén att jag också skulle sjunga med som en överraskning. Kändes så fint att få göra det. Var rädd innan att jag skulle gråta men jag gjorde tack och lov inte det utan lyckades hålla rösten stabil. Värre var de för Gustav 😉

Foto: Hannah Karlberg
Foto: Hannah Karlberg
Foto: Stefan Bodin
Foto: Stefan Bodin

Vår duktiga vän Joel sjöng och spelade If not for you (Bob Dylan).

Foto: Hannah Karlberg
Foto: Hannah Karlberg
Foto: Stefan Bodin
Foto: Stefan Bodin
Foto: Hannah Karlberg
Foto: Hannah Karlberg
Foto: Hannah Karlberg
Foto: Hannah Karlberg

Utgångsmusiken blev också en specialare. Jag ville helst ha orgel och hittade därför hemsidan kyrkomusik.se där man kan köpa orgelnoter på lite alt möjligt. Den vi fastnade för blev musiken till Zelda vilket kändes personligt för Gustav samt godkänd för mig då den var pampig och man tänker inte direkt tvspel när man hör den. Kan verkligen rekommendera den sidan, man kan både höra en snutt och köpa noter billigt, typ 80 kr styck!.

Foto: Stefan Bodin
Foto: Stefan Bodin
Foto: Hannah Karlberg
Foto: Hannah Karlberg

När vi hade tågat genom gången smög vi in i brudkammaren medan vi väntade på att alla gäster skulle utrymmas från kyrkan. När alla stod utomhus fick vi göra en ny entré med ett risregn.

Foto: Hannah Karlberg
Foto: Hannah Karlberg
Foto: Hannah Karlberg
Foto: Hannah Karlberg
Foto: Stefan Bodin
Foto: Stefan Bodin

Och ja, riskornen verkligen hamnade överallt. Framför allt i Gustavs skägg som sen hamnade i min mun!

Foto: Stefan Bodin
Foto: Stefan Bodin

Sen kramkalas som sig bör. Mamma fick första kramen!

Foto: Hannah Karlberg
Foto: Hannah Karlberg
Gustav med sin mamma Torun. Foto: Stefan Bodin
Gustav med sin mamma Torun. Foto: Stefan Bodin
Min svägerska Anna. Foto: Hannah Karlberg
Min svägerska Anna. Foto: Hannah Karlberg
Tärna Linnéa. Foto: Stefan Bodin
Tärna Linnéa. Foto: Stefan Bodin
Tärna Magdalena. Foto: Stefan Bodin
Tärna Magdalena. Foto: Stefan Bodin
Hann med en selfie också med bonusmamma Wasana , foto: Stefan Bodin
Hann med en selfie också med bonusmamma Wasana , foto: Stefan Bodin

Efter kramkalaset styrde vårt toastpar Björn och Malin upp gästerna medan vi smet iväg och tog porträttbilder.

skarmavbild-2019-07-28-kl-22-09-46
Foto: Stefan Bodin

Det var vigseln det. Mer om resten av dagen i kommande inlägg 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *