Han svimmade första gången vi sågs

Johan & Johanna Örebro 2011

(Bild: Johan & Johanna Örebro 2011)
Hur träffades jag och min blivande man? Det är faktiskt en ganska rolig historia, han svimmade framför mina ögon!

För 8 år sedan studerade vi båda Medie- och kommunikationsvetenskap vid Örebro Universitet. Det var dags för “MKV B” och terminen började med en föreläsning i en stor aula. Mitt under föreläsningen hörde jag hur någon längre bak (Johan) reste på sig för att gå. Jag blev irriterad och tänkte “personen kan väl vänta med att gå ut och störa alla, det är ju bara 15 minuter till pausen!”.

Johan gick ned för trappan som ledde fram till dörren och jag såg hur hans ben vek sig. “Herregud är killen full?!” tänkte jag – det var en torsdagsmorgon och många hade varit ute kvällen innan. När han gått ned för trappan går han i en båge fram till dörren. Sedan ser hela aulan hur Johan faller kritvit ut genom föreläsningssalens dörrar… (Läraren och några som satt nära sprang dit för att hjälpa till och tog honom till skolsköterskan.)

Så nej, han svimmade inte för att han såg mig (utan för blodsockerfall…). Jag kunde inte låta bli att tycka lite synd om honom när han några minuter senare kom tillbaka in och tvingades möta klassens blickar och applåder. Johan skrattade bara och skakade på huvudet.

Ett grupparbete startades och “han som svimmade” blev tilldelad min grupp. En lång, stilig, smart kille med skrattgropar och ögon som tittade nyfiket på mig. Helt plötsligt tyckte jag att det var roligt att plugga supertidigt och stanna till midnatt, ja varför inte plugga varje vaken minut..?

Efter dejter, många sena Skype-samtal och en vårweekend i London blev vi tillsammans den 29 maj 2011. Sedan den dagen har det varit så självklart att det är vi. Vi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *