Dufweholm Herrgård

Det första jag och Johan började kolla på efter vi förlovat oss var lokalen, eller platsen där vi ville fira en helg tillsammans med nära och kära. Platsen/lokalen ger ju riktlinjer kring hur många man kan bjuda in och när bröllopet kan äga rum (iom att det i områden med stor efterfrågan kan det vara svårt att boka ett datum).

Direkt när vi kom hem från Spanien (där vi förlovade oss) åkte vi till Katrineholm för att fira med Johans familj – också ett perfekt tillfälle att kolla alla fina platser runt om kring.

Vi åkte runt och tittade på herrgårdar, golfklubbar, slott och fina platser. Men efter en heldag i en varm bil vände jag mig till Johan och sa “Jag vill se den första platsen vi såg – igen..”.

Vårt första besök och det vi sedan bokade var alltså Dufweholm Herrgård, som ligger jättenära Johans barndomshem men som jag aldrig tidigare besökt. Jag fick direkt en härlig känsla eftersom den gula herrgården ligger mellan två fina sjöar OCH personalen var så trevlig och tillmötesgående från första sekund.

När vi åkte dit för andra gången samma dag så gick vi runt för att verkligen känna in omgivningen, bryggorna, bersån, spat och alla små roliga detaljer som finns där. När vi sedan frågade om det var ledigt ett år framåt och de svarade ja så preliminärbokade vi det. Att få ett datum och en plats gjorde allt om möjligt ännu mer magiskt. Helt plötsligt kunde vi föreställa oss hur bröllopet och allt skulle komma att se ut.

img_5836 img_5825
img_5820 img_5809

Men, vi (typ bara jag..) var dagarna innan vi signade kontraktet något tveksam på beslutet. Jag började ställa mig frågor som – vill vi (jag..) verkligen gifta oss i Sverige? Vill vi inte va på ett slott? Ska inte allt vara helt vitt och “cleant”? Är Stockholm lite mer ”vi” än landet…?

Men sen så lade sedan alla de tankarna, efter att jag och Johan åkte på en weekend dit och sov över och åt deras magiska mat. Nu kan jag inte tänka mig något annat ställe!!!

img_0035

Vart vill ni gifta er? Har ni varit på Dufweholm Herrgård?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *