Färgval bestämt – äntligen!

Det här med att få en röd tråd genom hela bröllopet är lättare sagt än gjort. Även om det inte är helt lätt så är det ju väldigt roligt att spåna. Så efter en hel del fram och tillbaka har vi nu äntligen valt färger! Varför vi valde varje färg kan du se nedan – och vart färgen kan tänkas användas.

color_theme

Exempelbild:

pinterest

Vitt: Bröllop = vitt, så enkelt är det. Det är cleant och har många användningsområden. Saker som kan vara vitt: Brudklänning (obviously!), blommor, dukar, porslin, pynt.

Grått: Vi gillar färgen grå, den känns modern och (även denna känns) clean. Färgen grå för tankarna till ”månen”, vilket är bra eftersom vi vill referera till stjärnhimlen (sol, måne, stjärna) under bröllopet. Saker som kan vara grått: Servetter, ljus, pynt, (text på) trycksaker.

Ljus grön/grå: Vi vill väldigt gärna inkorporera färgen grön, eftersom det kommer vara sommar och mycket grönska. Vi vill dock ha den mer ”dusty” och ljus så att den går bra ihop med de andra färgena. Saker som kan vara grönt: Utöver blommor – servetter, ljus, pynt, text på trycksaker.

Mörkblått: Vi visste direkt att vi ville ha en mörk färg för att få kontrast. I och med att mashalkerna och Johan (troligtvis) kommer att vara mörkblå täntke vi att det blir en bra färg. Den refererar också tillbaka till ”stjärnhimlen”. Saker som kan vara mörkblått: Pynt, små detaljer på trycksaker, blommor och/eller ”mitten av blommorna”.

Som ni märker har vi ännu inte bestämt vad varje sak ska användas till, men ville ändå ge en idé för var vi kan använda dem. 🙂

NU: hitta tärnklänningar och pynt som passar OCH höra med herrgården vad de kan tänkas ha.

3 thoughts on “Färgval bestämt – äntligen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *