En växande gästlista

När det gäller gäster: först tänkte vi stort. Sen tänkte vi litet. Sedan tänkte vi ännu mindre: att det bara skulle vara han och jag och de två obligatoriska vittnena. Sen tänkte vi att det vore fint om mina barn var med och han tänkte att hans mamma nog skulle vilja vara med. Och hennes man. Och då kom jag att tänka på mina föräldrar som jag inte bjöd på releasefesten för min bok vilket de förståeligt nog blev sura för. Sen kom han att tänka på sina syskon med respektive och att det finns syskonbarn. Och jag kom att tänka på personen som jag betraktar som min syster. Vi kom på att vi båda har nära vänner som vi vill dela dagen med. Och vännerna har respektive.

Och om man bjuder hen, då kanske man borde bjuda en annan hen. Och vi vill fira med så många som möjligt även om budgeten är begränsad. Och vi gillar fester. Till gästlistan adderade vi namn. Gästlistan blev lång.

Lösningen?

En mindre tillställning under dagen med vigsel och efterföljande middag tillsammans med de cirka trettio närmsta. Under kvällen blir det en stor fest utan middag och sittande bord, dels saknas plats och dels skulle vi bli bankrutta. Men, det blir enklare förtäring, en massa dryck och några sittplatser för dem som inte orkar hålla sig på benen hela kvällen och natten.

Antalet gäster under kvällen? Det vet vi inte än. OSA är inte passerat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *