Vigselträdgårdsrekning

Två veckor kvar till vigsel. Hängde i trädgården hemma hos vännerna där vi ska vigas.

Vi ställde oss på gräsmattan för att lyssna om det var tillräckligt hög volym i deras utomhushögtalare. Det var det inte. Behöver således ordna med andra högtalare, men det finns. Det sägs att de väger runt 30 kilo, men det är väl bara att släpa fram dem.

Vi mätte också trädgården. Kunde bekräfta att gästerna kan stå på behörigt avstånd från varandra.

Vi tog ett glas. Grillade. Sedan vitnade mina fingrar av kylan och jag tappade känseln i dem och vi fick gå in. Deras granne kom och lämnade Crème brûlée (jag vill också ha sådana grannar).

Efter efterrätten öppnade jag datorn. Öppnade sedan Excel-filen som heter B som i bröllop. I den står allt och lite till. Vi gick igenom allt och lite till. Pratade exempelvis om hur många glas en flaska bubbel räcker till. Hur allt ska kylas. Var borden med dryck, mat och efterrätt ska stå. Att vi kör på smörgåstårta som min vän ordnar. Pratade om vem som ska skära upp smörgåstårtan och att den personen kommer att ha plasthandskar på sig.

Vi kom såklart också in på när vigselförrättaren ska komma. Och när gästerna egentligen ska komma. ”Bara det inte blir något strul med pendeln”, sa någon och jag höll med.

”Kan vi duscha här?” undrade jag och min vän sa: ”Naturligtvis!” Det är bra att vi kan duscha där. Vill inte springa hem mellan allt fix och vigsel. Vill inte stressa. Då får jag hjärtklappning.

2020-05-16-23-08-53

2 thoughts on “Vigselträdgårdsrekning

  1. Jättetråkigt att vi inte kan vara med, men du
    berättar så bra att det nästan är som att vara där
    🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *