Bigos – vad är det?

Min mamma har bestämt sig för att göra bigos att äta efter vigselceremonin. Bigos är förenklat beskrivet surkål och korv som kokats från och till i flera dygn, detta tillsammans med en skvätt vodka och diverse andra ingredienser. Det är väldigt gott, men ”sätter igång magen” som min mamma säger, så det är kanske tur att vi ska vara utomhus. Bigos passar således utmärkt i tider av fysisk distans, men passar väl sisådär med smörgåstårtan, men tydligen så måste det finnas bigos på bröllopet eftersom jag är halvpolack. Jag protesterar inte. Bigos är, som jag skrev, väldigt gott. Det tog mig dock cirka tre decennier att komma till den insikten. J däremot gillade det första gången han smakade det. Får se vad bröllopsgästerna tycker om det.

One thought on “Bigos – vad är det?

  1. Joakim kan vara lite annorlunda vad gäller mat.
    Från första gången när han åt surströmming här
    uppe hos oss har han älskat det, och är ett stående
    inslag när vi träffas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *