Vigselförrättare och vigselcermoni

Schemat för vigselcermonin är klar. Den satte vi tillsammans med vigselförrättaren för några månader sedan. Hon hade bra tankar. Det hade vi också, men inte lika bra som hennes. Vi förstod att hon har varit med förr. Därför modifierade vi våra idéer om upplägg och innehåll.

Nu är musiken som ska ingå i ceremonin inlagd på en specifik spellista och en person som ska trycka igång låtarna är utsedd. De texter som ska läsas är skickade till vigselförrättaren. Ringbärare, buketthållare under ringväxling och vittnen är valda. Personen som ska sköta den första skålen för oss nygifta är redo och verktyget som ska användas för att öppna flaskorna finns. Nu gäller det att alla är på plats när det är dags att genomföra sina uppgifter. Vi kommer i alla fall att vara det.

För övrigt är det nog trevligt att vara vigselförrättare. Att knyta samman två personer som (förhoppningsvis) älskar varandra. Som vill dela sina liv med varandra. Man möter glädje. Kanske kan jag bli vigselförrättare. Jag vill dock också bli Friskis&Svettis-ledare. Det kanske räcker. Eller så blir jag både och.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *