Varför skicka Save the Date?

Idag tänkte jag slå ett slag för de så kallade Save the Date-korten som allt fler skickar. Och jag förstår varför!

Ett STD-kort är ett inbjudningskort som du skickar ut långt i förväg. Där berättar ni för era gäster att ni ska gifta er men kortet behöver inte innehålla alla detaljer som man vill ha med i ett inbjudningskort. Vilket gör att man kan fortsätta planera i lugn och ro ett tag till innan man beslutat allt som bör finnas med på inbjudningskortet.

save-the-date

Men det behöver ju inte betyda att det bara ska stå datum. Det här kortet är från Lovely Prints och jag älskar att delar av brudparets kärlekshistoria finns med på det här STD-kortet.

img_3549_malinkihlstromHär är en annan variant, också från Lovely Prints men med mindre text. Och med en mycket populärt variant där man istället har med ett foto av er. Så fint! Foto: Malin Kihlström.

Eller så väljer ni att göra så som jag gjort här. Det här kortet kan ni skapa helt på egen hand. Skriv ut texten ni vill ha med på ett snyggt papper ni gillar och så lämnar ni utrymme i mitten för att kunna trycka era fingeravtryck. Charmigt, personligt och lätt att göra! Ni hittar en mall HÄR.

dsc_0758-1

Save the Date-kort i korthet:

  • Skicka ut ca 1 år fram till ca 6 månader i förväg.
  • Ett STD-kort gör att ni kan leta festlokal lite längre. Preliminärboka bara upp minst ett ställe innan ni skickar ut STD-kort.
  • Skriv ut datum, vilka som gifter sig och, om det får plats, skriv gärna att ett inbjudningskort kommer lite längre fram.
  • Gör det gärna personligt och om möjligt låt det följa er röda tråd. Men det är inte absolut nödvändigt.
  • Tycker ni att det bara känns som ytterligare ett måste – strunta i det och skicka ut era inbjudningskort lite längre fram bara!

Och jag måste bara få avsluta med att tipsa er om veckans avsnitt av Bröllopspodden som handlar om livslång kärlek. Vad är hemligheten? Och hur känns det när man levt tillsammans i över 40 år? Det försöker vi ta reda på. Lyssna på podden kan ni göra HÄR, eller där ni hittar poddar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *