Bröllopsfoton ni minns

bröllopsfoton-ni-minns

Är det något jag rekommenderar (nästan tvingar, haha) alla mina brudpar är att de anlitar en professionell bröllopsfotograf. Bröllopsfoton är så oerhört viktiga, viktigare än man tror, och det går aldrig att beställa fler bilder dagen efter. Här finns ingen andra chans. Så skapa bröllopsfoton ni minns.

Jag har fått möjligheten att intervjua Frøydis Geithus som är norsk bröllopsfotograf och den enda kvinnliga Nikonambassadören i Norden. Frøydis har fotat bröllop i snart 20 år och hon berättar att det är något hon fortfarande älskar. Jag var bland annat nyfiken på varför hon tycker att man bör anlita en bröllopsfotograf och vad hon anser om att endast anlita en fotograf för porträttbilder, något som många gör idag. Och är du intresserad av foto och vill träffa Frøydis, eller andra duktiga fotografer så tycker jag du ska bege dig till Fotomässan på Stockholmsmässan i Älvsjö den här helgen.

Varför bör man som brudpar anlita en professionell fotograf till sitt bröllop tycker du?
Att fotografera bröllop är, i mina ögon, är något av det svåraste inom foto. Man får ingen andra chans. Därför är det viktigt att fotografen är erfaren och har fotat just bröllop. När jag pratar med mina brudpar efter bröllopet, säger de att de knappt minns dagen. Ett bröllop är så fullt av känslor och det händer så mycket på kort tid. Man är ofta överväldigad av allt som händer. När de ser sina bröllopsbilder, får dom en chans att återuppleva dagen. Att anlita en professionell fotograf på din bröllopsdag, är en investering för framtiden. En fotograf ska fånga de viktiga ögonblicken, så att du har dessa minnen för alltid, i form av bilder.

fydis-geithus-alltombrollop-church

Många brudpar väljer att endast anlita en fotograf till att ta porträttbilder. Men att fånga alla minnen från dagen, alla gäster, middagen och festen efter, känns lika viktigt om inte viktigare. Vad säger du om det?
För dom flesta är det vanligt att lägga pengar på att fånga vigseln eller att ta porträttbilder. Dom vill vara säkra på att de har vackra foton av klänningen, sminket, håret, buketten osv. Men dom som valt den här lösningen säger väldigt ofta att dom ångrar sig att dom inte valt att få med fler bilder av bröllopsdagen. Om jag var brud och inte hade budgeten att ha med en bröllopsfotograf hela dagen så skulle jag skippat både vigselceremoni och porträttbilder och istället valt att fånga resten av dagen. Det kanske låter konstigt men om 10-15 år så är det människorna runt omkring dig du vill se, det är bröllopet ditt du vill se och inte flera hundra bilder av bara er två.

En god vän och kollega var på andra sidan kameran förra sommaren då hon och hennes man firade sin bröllopsdag. Av alla bilderna som togs så var 90% av bilderna på vänner och familj, och det blev de käraste bilderna hon har. Det fick mig att tänka. Vad är viktigt för dig om 10-15 år? Jag tror att det är frågan man ska ställa sig.

frydis-geithus-alltombrollop-forest

Tusen tack Frøydis för att du tog dig tiden och svara på mina frågor. Och jag kan inte annat än att hålla med dig, det är känslorna, skratten, glädjetårarna och hur kul vi alla hade som jag vill minnas. Och så klart utesluter inte det en och annan bild på mig och min kärlek för det.

Vad vill du minnas från ert bröllop i bilder, vad tror du är viktigt för dig om 10 år? Berätta gärna i kommentarsfältet!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *