Fransförlängning för brudar

fransförlängning

Fransförlängning är inte längre något nytt men det är väldigt vanligt att man testar för första gången när man själv ska stå brud. Så var det för mig och för att ni ska få en bättre upplevelse än jag hade så har jag testat fransförlängning och även frågat ut Joanna som jobbar som franstylist. Vad ska man tänka på före och efter?

Gör inte era fransar som jag gjorde bara två dagar före min bröllopsdag, det kändes obekvämt och jag kände inte riktigt igen mig själv. Jag tyckte att de blev för långa och att det var svårt att sminka mig på samma sätt som jag gjort tidigare. Här ser ni hur det blev den här nu och jag kan säga att den här gången är jag är supernöjd!

franförlängningFöre

fransförlängningEfter

Att tänka på vid fransförlängning som brud:

  • Testa ett par veckor i förväg, gärna till och med ett par månader säger Joanna. Detta för att ni ska kunna testa olika stilar, längder och sätt att sätta fast dom. Det finns t.ex. singelfransar och volymfransar. Jag har volymfransar på dessa foton. Dock är det upp till fransstylisten att avgöra vilka fransar som passar bäst på just dig. Joanna säger också att det är en myt att man förstör sina egna fransar genom att göra en förlängning. Det handlar om att utföra den på ett korrekt sätt menar hon.
  • Välj rätt fransstylist! Jag har en god vän som valde att gå på ett ställe som erbjöd kraftig rabatt genom ett känt onlineföretag. Fransstylisten limmade ihop hennes fransar då hon använt fel lim och hon fick klippa bort limmet, och då även hennes fransar! Detta bara 1 vecka före hennes bröllopsdag. Det vill ni INTE råka ut för. Gå endast till fransstylister som är diplomerade och som kan uppvisa goda omdömen från tidigare kunder.
  • Kom osminkad.  Du bör heller inte ha använt ögonfransböjare innan behandlingen.
  • Tvätta fransarna varje kväll med ett fransshampoo. Du bör också få med dig en liten fransborste som du borstar fransarna med och var helst inte där och pilla med fingrarna. Borsta dock bara torra fransar.
  • Fyll på var 3:e vecka. För att hålla bästa resultat så bör du gå och fylla på dina fransa var annan till var 3e vecka.
  • Om du vill ta bort dina fransar gör det hos samma fransstylist. Snälla ta inte bort dom på egen hand (som jag gjorde, aj!) för det är då stor risk att du skadar dina egna fransar. Mina fransar tog över ett år på sig att återhämta sig.

fransförlängning

Vad har ni för upplevelser av fransförlängning? Dela gärna med er här nedan!

Och psst.. Vill ni lyssna på hur ni fixar bästa transporten till era gäster och vad ni bara måste ha för låt om ni ska dansa bröllopsvals så tycker jag ni ska lyssna på veckans avsnitt av Bröllopspodden med mig och Fredrik af Klerker från Stiljournalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *