Rätt bröllopsbudget

brollopsbudget

När jag började arbeta som bröllopskoordinator så dök jag på väldigt många bröllopsbudgetar och det som slog mig då var att alla är väldigt lika varandra där ca 50% eller mer av budgeten alltid låg på själva middagen. Och visst, många gånger stämmer det. Särskilt om ni väljer en klassisk festlokal där ni t.ex. inte får ta med egen mat och dryck.

Och många gånger så behöver man prioritera sin budget och välja sådant som känns viktigare än annat för att man helt enkelt har en begränsad budget. Och är det då så att just middagen inte är det allra viktigaste för er så kan det lätt se ut på ett helt annat sätt. Kanske är det er bröllopsfotograf som får störst del av tårtan i er bröllopsbudget. Eller livebandet. Eller ringarna. Ja, ni förstår.

Det jag vill komma fram till är att ni ska tänka efter vad ni lägger era pengar på så att det hamnar där NI vill och inte där ni tror att ni måste lägga pengarna.

Budgettips finns det mängder av men här kommer mina absoluta favoriter som faktiskt gör något på budgeten!

bröllopsbudget

5 heta tips för er bröllopsbudget

Bjuda bara dom ni älskar och vill ha med på er bröllopsdag. Är det så att ni vill kapa era kostnader rejält så är det här det går att göra mirakel. Men då får inte ”bjuda alla vi känner” finnas med på er priolista så klart.

Bjud på en hejdundrande fest. Men skippa den sittande middagen och kör istället ett härligt mingel med snacksbuffé och bjud endast på utvalda sorter dryck. T.ex. så bjuder ni på öl och vin och så kan man köpa två eller tre olika sorters drinkar till ett självkostnadspris. Och köper ni drycken på Systembolaget kan ni också lämna tillbaka de flaskor som inte öppnats och spara ytterligare en slant.

Välj lågsäsong. Väljer ni att gifta er jan-april eller okt-dec så kan ni många gånger få bättre priser på lokalhyror då det är färre bröllop och fester den här tiden på året.

Sist men absolut inte minst vill jag önska er en riktigt god julhelg! Och så klart finns det även ett avsnitt med Bröllopspodden ute, den här veckan är det ett härligt avsnitt där vi pratar både vinterbröllop och ger er våra absoluta favoriter för att skapa magiska ögonblick. Lyssna kan ni göra HÄR.

Foton: Malin Lindner

bröllopsbudget-vinterbröllop_malinlindnerVackert vinterbröllop fångat av fotograf Malin Lindner

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *