Tre måsten för bröllopet!

bröllopet

”Det finns inga måsten för bröllopet!”

Det är något jag alltid säger till alla blivande brudpar när de ska planera sitt bröllop. För när det kommer till bröllop så kan jag ibland känna att det är lätt att komma bort från det som är viktigast. Anledningen till varför man planerar ett bröllop från första början. Och det är ju kärleken. Kärleken mellan två människor som är så stark och trygg att man vill leva tillsammans resten av livet.

Ändå får jag ofta frågan ”Måste vi ha…?”. Och mitt svar är alltid, ”nej det måste ni inte”. Min poäng är att man ska göra sitt bröllop precis så som man vill. Följ de traditioner som känns rätt för er, välj de trender som ni tycker verkar roliga ellr vackra och ha med sånt som ni älskat på tidigare bröllop eller fester ni varit på (copy with pride!). Våga skippa resten.

MEN, det finns faktiskt ett par måsten för ett giftermål, tre för att vara exakt.

Lorenzon Torell black tie wedding at Rånäs Castle June 13th 2015. My och Viktors smoking bröllop på Rånäs Slott den 13 juni 2915. Fotograferat av 2 Brides Photography.
Foto: Isabelle Hesselberg, 2 Brides Photography

Tre måsten för bröllopet!

Vigselförrättare eller präst. För att gifta er så behöver ni ha någon som viger er. Fundera på om ni vill ha en kyrklig eller borgerlig vigsel. Vad ni än väljer så kan ni alltid kan gör vigseln personlig och till er egen. Lägg till musik, sånger, texter, tal, dans, applåder eller varför inte en kör. Och kom ihåg att ni redan under vigseln kan sätta stämningen för resten av dagen och/eller kvällen.

Två vittnen under vigseln. Ja, det behövs två personer som kan vittna om att ni är dom ni utger er för att vara. Det behöver inte ens vara några ni känner. Gifter ni t.ex. i stadshuset så kan de utse två vittnen åt er. Bra att veta är att vittnen måste vara över 18 år.

Hindersprövning. Kan man läsa om något tråkigare? Haha, men det är ändå något som är ett måste om ni vill gifta er och det som ni behöver veta är att den ska skickas in tidigast 4 månader före ert vigseldatum och att ni kan hitta blanketten HÄR.

Så fortsätt nu planera ert bröllop utifrån det som känns som ni. Och lova mig att ni har kul under tiden ni planerar. En av mina brudar som jag träffade igår berättade att hon och hennes blivande beställde varsin fotbehandling, ett glas champagne och adresserade kuvert till deras Save the Date-kort samtidigt. Något som kan kännas lite tråkigt blir genast till en mysig planeringsdejt. Underbart!

Foton: Isabelle Hesselberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *