Bröllopskläder – så hittar du rätt!

img_1416

Är du på jakt efter den perfekta outfiten för bröllopsdagen? Vad kan då vara bättre än en steg för stegguide i hur du hittar rätt bröllopskläder!

Först måste jag bara säga att ni vet väl om att ni inte måste ha en klänning, och att den heller inte behöver vara vit?! Huvudsaken är att du väljer något som du känner dig fin i och som du trivs i. Om det sen är en byxdress, en kostym (kolla in den HÄR!), eller en klänning, det är det du som bestämmer.

img_1369

Steg för steg guide när du shoppar bröllopskläder!

Bestäm ett maxpris. Hur mycket är du och din blivande villiga att lägga? Har du ingen aning om vad du vill ha eller hur mycket ett bröllopsplagg kostar så kika runt lite först på nätet eller i tidningar så att du kan skapa dig en uppfattning innan du sätter en budget.

Börja leta i tid. Det är ju så klart olika för alla brudar men kan det vara allt från 12 månader till 3 månader innan. En uppsydd klänning tar så klart längre tid att få hem än en klänning du köper i butik.

Tänk efter före. Kika igenom din garderob hemma. Vad trivs du i och vad känner du dig som allra vackrast i? Det kan vara en bra utgångspunkt. Men våga också prova sådant som du inte provat förr.

Boka tid. Om du ska besöka en bröllopsbutik så boka en tid så att du får deras fulla uppmärksamhet under en eller två timmar och kan i lugn och ro prova ut deras utbud.

Pimpa dig före. Gör dig fin när du ska prova bröllopsplagg! Om du redan hittat en accessoar, skor eller kanske slöja så ta med det.

Foton: Sara Holmberg
img_3316

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *