Hur håller man kärleken vid liv?

jennydrakenlind_20150815_0149_bw_1200px

Jag har letat efter ledtrådar hur man håller kärleken vid liv efter bröllopet. Här är några av svaren jag hittat. Håller ni med? Har ni andra tips? Kommentera gärna!

10 tips för att hålla kärleken vid liv

  1. Fortsätt dejta! Att dejta är inte bara för nyförälskade, det kan göra magi för par som varit tillsammans ett tag. Boka in minst en dejt i månaden, det behöver heller inte vara något avancerat. En enkel hemlagad middag med tända ljus kan vara supermysigt.
  2. Åk på en andra (eller tredje) bröllopsresa. Bröllopsresor är inte bara till för nygifta. Ni kanske ska åka på en ny resa en gång om året. Och det är samma som med dejterna, det behöver inte vara så avancerat. Varför inte en weekend till Köpenhamn eller en lång helg i sommarstugan bara ni två.  
  3. ”Unplug”. Gå in i ”flygläge” på både telefon och dator. Skapa teknikfria zoner i ert hem så att ni blir ”tvingade” att prata med varandra.
  4. Ta ett varmt bad tillsammans. Det kostar ingenting och krävs inte så mycket planering. Tänd lite ljus runtomkring och njut av tystnad tillsammans.
  5. Pyssla om varandra.  Kanske laga mat till varandra eller turas om att ge varandra massage.
  6. Stirra in i varandra ögon. Låter det knasigt? Men tänk på hur det var när ni var nykära. Och tänk vad härligt att faktiskt se varandra, på riktigt. Inte så där som vi gör när vi bara rusar genom vardagen. Försök att se din partner med nya ögon, eller med nykära ögon.
  7. Dansa. Lyssna på musik ni gillar och gå ut och dansa tillsammans. Eller om ni hellre vill, dansa tillsammans i ert eget vardagsrum eller kök.
  8. Ge varandra massage. Massage är ytterligare ett bra sätt att hålla kärleken vid liv. Det behövs inga dyra oljor eller någon massagebänk.
  9. Göm kärleksbrev till varandra. Göm små papperslappar med kärleksförklaringar till varandra under kudden, vid tandborsten, på filen eller andra bra ställen.
  10. Tala kärleksfullt till varandra. Kom ihåg att prata kärleksfullt till varandra varje dag. Kom ihåg att vårda er relation varje dag.

Foto: Jenny Drakenlind

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *