Prioriteringslistan

Bröllop, Planering |


På vår första bröllopsdejt tog vi fram prioriteringslistan, vad är viktigt för oss? Vi började snabbt prata om vigsel och lokal. Här kände vi båda att vi ville ha en kyrklig vigsel då vi tycker det känns speciellt med att få vara i en vacker kyrka och få säga ja till varandra. Det kan vara lika vackert ute eller kanske i ett orangeri men vi kände att en kyrka var det rätta för oss. Lokalen vill vi ha nära, vi vill även vara på ett ställe som erbjuder en helhet med en fin brudskålsplats, fin miljö, serveringspersonal, mat och dryck. Dessa två var högt prioriterade för oss.

*************************

Vi bestämde oss ganska snabbt att vi ville skicka ut save the date, inbjudningar och allt sådant via post då det är något speciellt med att faktiskt få hem inbjudningen i brevlådan och få hålla i den fysiskt och kunna ha den framme alt på kylskåpet.

*************************

Underhållningen känner vi är viktig då det är den som får igång alla våra gäster efter en god middag, bröllopstårta och brudvalsen. Då måste vi ha någon som drar igång festen och får alla att slå klackarna i taket. Här var jag först inne på en DJ och en lägre budget men efter en del övertalande från min blivande man och lite ge och ta gällande nästa ämne så blev det ett liveband som han hade sagt från början att det hade varit så häftigt att ha just dom på bröllopet. Här tänkte jag först att detta kommer bli svårlöst men allt handlar egentligen bara om prioriteringar och vart man vill lägga krutet. Så det va precis så det blev, vi kommer ha ett liveband som kommer hålla igång våran fest och peppa oss att dansa in på natten.

*************************

Fotograf, Här var det jag som var väldigt drivande. Thomas tyckte att jag ville lägga för stor del av budgeten på detta men efter att ha diskuterat vad som ingår i paketet och haft ett möte med fotografen där man får en helt annan inblick i det stora jobbet han gör som fotograf och där är en hel del förberedelser och efterarbete som man kanske inte tänker på vid första tanken. Så efter mötet med fotografen gick Thomas med på att boka honom. Jag ville ha det största paketet med att fotografen är med från start med alla förberedelser och hela dagen och en bit in på festen. I detta paketet ingår även en film över dagen. Detta enligt mig är en dröm att ha efter bröllopet så man kan se tillbaka på denna stora dagen.

Ja, vi kommer att ha en first look som vi får på foto och film!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *