Takdekorationen

Bröllop, Planering |


Taket va något av det första jag sa att jag ville fixa till i våran lokal, vi hade högt i tak och detta ville jag ta användning av med tyg och lampor. Jag började med att leta efter mängder med inspirationsbilder. Efter en hel del funderingar och tips jag läst så slutade det med att jag beställde hem tre stycken flaggstångsbelysningar och flera flera meter fiberduk!

Jag började med att vika upp alla förpackningar och dela varje duk på mitten, varje duk var 15 x 3 meter och jag tyckte det skulle räcka med 1,5 meter bredd till varje ljusslinga. Jag dubbelkollade även så att ljusslingan fungerade innan jag började montera ihop detta.

Det smidiga med att det var en flagstångsbelysning var att där redan va en fast rund ring, det blev därför smidigt att montera ihop som jag hade föreställt mig.  jag vek ihop varje längd så det blev som dragspel för att få ett fint fall senare. Jag tog runt tyget runt ringen för att sedan lägga slingan i mitten och med hjälp av ett buntband binda ihop allt. Jag va noga med att ta alla åt samma håll och så jag fick stumpen på samma sida, den sidan jag tänker ha upp mot taket.

När detta var gjort med varje slinga så vecklade jag ut fiberduken, la slingan i mitten och slog sedan in den för att kunna rulla ihop slingan i tyget. Jag gjorde detta med varje längd just för att underlätta arbetet när vi ska ha upp detta i taket. En sådan tog ca 2 timmar att pyssla ihop. Jag hade tre stycken, men vist är det roligt med saker man själv kan förbereda!

* * * * *

Tid för montage! Bröllopsveckan var här och det var torsdag kväll, vi har fått tillgång till lokalen bara för att sätta upp detta i taket. Tur att dom har en stege och att Thomas inte är höjdrädd!

Taket blev så bra så Margretetorp valde att köpa loss det av oss för att ha kvar inför kommande bröllop, bal och fester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *