Smekmånad

Bröllop |


Vi är påväg till fantastiska SANTORINI 💙
Kan man önska sig en mer romantisk plats att åka till som nygift och förälskad. Snart får vi se de fantastiska solnedgångarna med rosa fluffiga moln igen. Midsommar har vi inte glömt det firar vi med snaps på Arlanda 👋🏼

Uppdatering kommer….


bild tagen från: Pinterest

Kram, Matina 💗

Sjunde himlen och fira Järnbröllop

Bröllop |


Natten på Såstaholm i ”sjunde himlen” var helt fenomenal. Det ligger så vackert till i grönskan nära till vatten.

Rummet var så otroligt fint och servicen var på topp med proffsig personal. Vi checkade in strax efter midnatt och välkomnades med en flaska champagne. Rummet var så häftigt där sängdelen låg i tornet. Vi vaknade upp på morgonen nygifta till en underbar frukost. Vi kan varmt rekommendera Såstaholm och kommer definitivt att komma tillbaka.

Idag har vi faktist varit på Såstaholm och firat min mormor och morfars bröllopsdag. Idag firar dom 70 år som gifta – Järnbröllop. Både jag och Ola ser upp till dom så mycket när det gäller kärleken.

Bilder från ikväll 🌻

 Bilder från sjunde himlen 🌟

Kram, Matina 💗

Bröllopet del tre

Bröllop |


Det kändes helt magiskt att gå från sal till sal i det vackra slottet. Efter fotograferingen begav vi oss till Tornvillan där alla gäster väntade för middag och fest. Vi anländer med vår fina bil och blir direkt serverade champagne för brudskål. Där stod vi nygifta med alla vi älskar.
Efter brudskålen tar vi bilder på alla gäster tillsammans med oss samt bilder på oss med marskalkar och brudtärnor.
Därefter börjar middagen. Det är först nu man börjar smälta allt och landa. Men ganska snabbt börjar vi båda bli nervösa för talen och vår dans (och jag som också skulle sjunga för Ola 😅). Vi äter middagen som var alldeles ljuvlig och avslappnad. Ett stort tips är att bryta sig loss från det traditionella med honnörsbord och sitta själva. Jag och Ola satt tillsammans med en pall framför oss, så att vem som helst kunde komma och prata med oss under kvällen. Under middagen har vi så fina samtal med våra nära och det hålls så fantastiska tal. Innan desserten håller jag mitt tal till Ola och efteråt känns det så skönt. Det var känsloladdat att hålla talet, tårarna sprutade så att jag knappt såg vad jag läste.
Vi hade kommit överens om att skriva det kvällen innan (så att ingen kände att man behövde kunna det utantill). Efter desserten håller Ola det finaste talet till mig som jag kommer att bära med mig resten av livet. Efter middagen och desserten med tårta så rundar vi av för att inleda första dansen och festen. Det blev succé och vi satte alla steg med inlevelse haha. Sedan börjar festen och alla är uppe och dansar, unga som gamla, bland annat min mormor och morfar som är 90 år. Det var så fint. Även fast ACDC var på så dansade de sin fina vals. Sedan var det dags för mig att sjunga för Ola. En låt som jag hade skrivit om av Billy Opel (en artist som vi lyssnat på sen vi träffades). Detta blev också så lyckat hur nervös jag än var. Billy hade även skickat en hälsning till Ola som var väldigt uppskattad.
Sedan fortsatte festen ända till midnatt och oj vad vi dansade. Jag får inte heller glömma karaokemaskinen! Som också var stor succé och en härlig stämningshöjare.
Vid 00.00 kom vår skjuts som kört oss tidigare på dagen och gästerna sa hejdå genom att tända tomtebloss. Allt var verkligen så perfekt och vi njöt av varje sekund.
Vi åkte vidare till hotellet och vår bröllopsvit ”sjunde himlen” som var helt otrolig. Mer om hotellet i ett annat inlägg. Natten var för övrigt helt magisk 🥰

Kram, Matina 💗

Bröllopet del två

Bröllop |


Äntligen var vi gifta! Nu satt vi i bilen tillsammans hand i hand medan vår chaufför körde oss runt Vaxholms kärna. Det är svårt att beskriva lyckoruset jag hade i kroppen och hur levande jag kände mig. En helt magisk känsla. Till slut började vi (speciellt Ola) få in en lite ”kunglig” variant på vinkning hahaha.
Vi körde vidare till vår nästa location – Bogesunds slott, där vi egentligen skulle ta bilder inne då vi trodde att det skulle regna. Men som tur var så fick vi inte en droppe på oss den dagen. Vi hade sådan tur att solen tittade fram flera gånger. Jag är glad att vi ändå bokade slottet då vi fick helt fantastiska bilder där. Både ute och inne!
Inne i slottet fångade Liisa verkligen kontrasterna av det vackra och eleganta mot den ruffiga insidan av det rustika slottet.
Flera gånger under fotograferingen fick jag nästan nypa mig i armen. Allt jag hade drömt om och sett framför mig, upplevde jag i stunden och det var bättre än vad jag hade kunnat föreställa mig.
Jag är glad att vi valde att ta bilder efter vigseln, då det var så mycket att tänka på innan. Vi hade vigseln 14:30 så strax efter 15:00 var vi klara och då hade vi 1,5-2 h på oss innan vi skulle vara på Tornvillan för middag och fest. Jag är så glad att jag och Ola fick tid för varandra efter vigseln, bilderna blev så avslappnade och vi fick vara i vår egna lilla bubbla och landa i att vi hade gift oss.
Här kommer underbara bilder från Bogesunds slott 💖

Kram, Matina 💗

 

Bröllopet del ett

Bröllop |


Morgonen började med att jag vaknade tidigt, redan vid 6-snåret. Jag hade suttit uppe och skrivit klart mitt tal till Ola på natten så jag förstår inte hur jag kunde vara så pigg.
(vi hade kommit överens om att vi skulle skriva det kvällen innan). Fråga mig inte varför, haha.

Vi hade planerat allt så väl, jag och mina tärnor. Så på morgonen kände jag mig aldrig stressad vilket var jätteskönt. Vi fixade oss allihopa tillsammans, åt brunch, drack champagne och lyssnade på musik. Så mysigt och härligt.
När vi sedan ska åka ner till kyrkan, ringer vår taxi som jag har förbokat och säger att han kommer bli sen. Då blev jag riktigt stressad, men som tur var så kom han ändå inte en minut försent.

Vi alla anländer till kyrkan (Ola och marskalker åkte en kvart innan oss). Vid det här laget började jag bli riktigt nervös och kunde knappast förstå att jag skulle gifta mig om 30 min.
Jag går in i det lilla ”brudparsrummet” med mina tärnor och förbereder det sista. Som att fästa slöjan, fixa sista touchen och bara försöka andas och njuta av varje sekund. Jag kan säga en sak och det är att dessa 30 min vi var innan i kyrkan kändes som 5 min.

Vips så ringde vaktmästaren i kyrkklockorna och vår ingångsmusik börjar spelas ”Can’t help falling in love”. Jag hör Olas del i låten och kan inte förstå att han just nu går in och ställer sig vid altaret. Därefter går våra tärnor och marskalker in. Till sist vår blomflicka och sedan kommer jag med min pappa. Jag var så nervös men när jag kommer runt hörnet och får se Ola stå i mitten framme vid altaret så fylls jag av sån värme. Där står inte bara Ola utan också alla vi älskar och bryr oss om. Det var ett så magiskt ögonblick som jag kommer att minnas för resten av mitt liv. Jag har aldrig känt mig så sprudlande lycklig och tacksam över allt vi har. Det var en så koncentrerad känsla av LYCKA. Vi kommer fram till altaret och pappa kramar och mig och sedan Ola. Sedan går vi upp tillsammans till altaret hand i hand och sedan kan vi inte släppa blickarna från varandra. Jag var så nervös, störtförälskad, pirrig i hela kroppen så när vi skulle säga våra löften så sa jag nästan fel på mitt namn. Jag fick knappt ur några ord för att det var så mycket känslor. Och jag njöt av minsta lilla sekund.
Känslan när vigselakten är över och vi går ut till ”home sweet home” (som vi också hade som utgångsmusik på dopet) var så mäktig. Ord kan knappt beskriva, så det är tur att Liisa våran fotograf har fångat det jag försöker beskriva på bild.

Jag och mina tärnor innan vi åkte ner till kyrkan 🌟

Förbered er på bild bomb från first look i kyrkan till att vi är gifta och åker iväg.

I nästa inlägg får ni reda på vad som hände efter vigseln och vart vi fotade någonstans…
Kram, Matina 💗

Man och Fru Edström

Bröllop |


Men Vi är gifta och så lyckliga! Nu har det gått två veckor sedan vi sa JA till varandra och det är först nu vi har börjat landa i att vi är man och fru.

21.05.22 blev det vi.
Något som också var så fint var att vi på bröllopsdagen firade 1 år som förlovade. Det var en av de bästa dagarna i mitt liv, som jag kommer att bära med mig och minnas resten av livet.

När man gifter sig är det så många saker som ska klaffa och ske på en och samma dag. Saker som man tänk på och planerat väldigt länge. Nu så här efter bröllopet får jag frågan: hur känns det? Var det som du förväntade dig?
Och svaret är: det känns så fantastiskt och overkligt, lite som en dimma/dröm. Det känns helt otroligt att jag har gift mig med mannen i mina drömmar. Jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat drömma om det som nu har skett. Allt var som jag förväntade mig fast tusen gånger bättre. Sedan hade jag föreställt mig många saker som kändes annorlunda. Som ett exempel när jag skulle gå in till Ola i kyrkan. Allt gick så snabbt! Jag tänkte i mitt huvud att jag skulle gå där i slowmotion haha.

Allt var så fantastiskt och det finns inte någonting jag skulle vilja ändra på. På ett sätt vill man bara uppleva samma dag igen, men då skulle den inte vara lika speciell som den var just den dagen. Allt var verkligen perfekt.

Jag tänker att jag ska ta er igenom dagen från början till slut i ett par inlägg, så att ni får uppleva dagen såhär i efterhand med oss. Framförallt med bilderna i fokus, då Liisa Eelsoo som var vår bröllopsfotograf har fångat helt makalösa bilder. Bilderna är helt otroliga, djupa och känslosamma. Varje gång jag tittar på dom får jag tårar i ögonen, och de får mig att uppleva dagen om igen. Jag vill återigen tacka för att vi valde just dig Liisa till vår bröllopsfotograf.

Kram, Matina 💗

Val av meny

Mat |


Att välja rätter från menyn var något av det enklaste för oss. Tyvärr kan man inte provsmaka maten från Tornvillan. Men i vårat fall gjorde det inget då vi fullt ut litar på Annés kompetens och den goda maten som hon lagar. Även de vinflaskor som de köper in för just bröllop. Det fanns ungefär fem alternativ på förrätt och varmrätt. Till dessert har vi beställt tårta. Vi utgick från vad vi gillar och såg självklart till att det passar gästerna med. Även att förrätt och varmrätt passar bra ihop.

Förrätt: Vit- & grön sparris, toppad med hollandaisesås & parmesanostflarn.

Varmrätt: Oxfilé med tryffelcrème, potatistårta med gruyèreost, vinsås & smörslungade grönsaker.

Tårta: Tårta med vaniljbotten och halloncréme

Det vattnas i munnen när jag läser menyn. Gud så gott och tänk så hungrig man kommer att vara efter den långa dagen. (Är dock lite rädd att spilla vinsås på min vita klänning)… 😂

Kram, Matina 💗

First look i kyrkan

Bröllop |


Många brudpar som anlitar en fotograf brukar ha en sekvens som heter ”first look”. När man träffas bara brud och brudgum innan vigseln där man ser varandra ”första gången”. Denna sekvens vill vi ha i kyrkan med alla gäster.

Vi har valt att inte sova med varandra dagen innan vigseln och inte heller se varandra förens på vigseln, just för att göra det mer spännande i kyrkan. Snacka om att det kommer bli gråtkalas. Eller kommer man kunna hålla sig? Knappast.

Vi har då bestämt att Liisa, våran fotograf. Ska stå framme med Ola intill altaret. För att kunna fånga bådas miner när jag kommer in.

Åh som jag längtar, tänk så snart det är!

Bilder tagna från @pinterest
Kram, Matina
💗

En vecka kvar

Bröllop |


Idag är det en vecka kvar tills vi gifter oss. Jag längtar av hela mitt hjärta, samtidigt som jag vill att tiden ska gå långsamt nu fram till vigseln. Det är pirrigt och nervöst, kan knappt förstå att dagen snart kommer. Dagen som jag har tänkt på hela mitt liv mitt, dagen jag ibland inte vågat tänka på då jag har varit rädd att jag inte ska hitta någon jag vill gifta mig med.
Tänk att jag kommer gifta mig med världens mest underbaraste man. Tänk att just vi fann varandra. Han och jag. Min älskade Ola. Som om bara en vecka är min man och jag hans hustru 🤵🏼‍♂️🤍👰🏼‍♀️

Bilder från vår första resa ihop till Santorini 🛳

Kram, Matina 💗

Sjunde himlen aka bröllopssviten

Bröllop |


Vi har bokat en fantastisk bröllopsvit i ett av tornen på Såstaholm herrgård i Täby – Sjunde himlen, deras bröllopsvit. Vi ska åka från Tornvillan vid 12-slaget för att få lite egentid som man och hustru och vakna upp i en fantastisk herrgårdsmiljö som är scenkonstinspirerad med sjöutsikt. Rummet är helt fantastiskt och har ett tillhörande stort badrum med badkar. Något jag och Ola älskar, det är att ta ett bad. Så det var högt på priolistan. En av anledningarna till varför det blev Såstaholm herrgård var inte bara för den underbara sviten eller miljön. Det är så att vi åkte till Såstaholm och åt lunch några dagar innan Ola friade till mig 21/5-21. Vi åkte till Såstaholm på vår 2-års dag 18/5-21 förra året. På något sätt känns det som att vi avslutar där vi började, och nu som gifta!

Självklart kommer ni att få se mer av sviten, här kommer en sneak peak.

Kram, Matina 💗