Tornvillan

Bröllop |


Hej på er! Hoppas allt är bra, med oss är det toppen. Jag tänkte att jag skulle berätta om när vi var och besökte våran bröllopslokal tornvillan.

Det var en helt fantastisk dag och solen värmde, när vi kom in i hallen möttes vi av kristallkronor i taket och en helt magisk utsikt. Anné som är ägare av Tornvillan visade oss runt. Känslan var mer än rätt efter att vi hade fått se hela villan. Det finns väldigt bra sociala ytor och runt om trädgården finner man sköna lounge möbler. Känslan är lyxig men samtidigt intim i den vackra skärgårdsmiljön. Från matsalen ser man båtar som åker in mot Stockholms stad och utanför fönstret i maj kommer syrenerna att börja blomstra.

Jag är så glad över hur allt har blivit och det känns verkligen som att det här är meningen. Att det skulle ske ”lite” ändringar under resans gång. Tänk att det endast är ett halvår kvar till bröllopet nu. Åh vad jag längtar. Snart är vi man och fru Edström 👰🏼‍♀️💒🤵🏼‍♂️

Kram, Matina 💗

Tema bröllopsresa – del ett

Bröllopsresa |


Några inlägg nu framöver kommer att ha temat bröllopsresa. Jag älskar att resa så jag ser verkligen fram emot att skriva om det här. Bröllopsresan är en stor del av bröllopet, jag ser det nästan lite som en förlängning av alla fantastiska känslor som man kommer att uppleva på den stora dagen och början på den ”nya” och resan som man ska göra tillsammans. Det blir lite som att knyta ihop säcken och börja skriva på ett nytt blad med den man älskar allra mest.

Honeymoon
När jag tänker på ordet bröllopsresa så tänker jag direkt på honeymoon vilket är smekmånaden. Den är till för firandet och är brudparets första månad som gifta.

Vart ska vi åka?
Vi har inte bokat någon bröllopsresa än då vi står och väger i många olika frågor.

– För det första vart vi vill åka. Vi står och väger lite mellan Santorini och två ställen i Italien. (Mer om detta i ett annat inlägg).
– Vi vill åka ner i en vecka helt själva för att sedan låta de som vill av familj och vänner kommer ner i en vecka tillsammans med oss.
– Det är mycket som ska tajma.
– Vi vill inte vara ifrån våran son för länge.
Det ska bli kul att se vad vi ”landar” i för beslut.

För att få en lite klarare bild av vad det är vi tänker kring resan så har jag gjort en this or that.

Kram, Matina 💙

En hejdundrande vändning

Bröllop |


Hej på er, hoppas ni har haft en fantastisk söndag! Idag fyller Ola år så vi har firat med familjen här hemma.

Jag måste skriva av mig. Jag har inte haft möjligheten att blogga på ett tag då bröllopet har fått sig en hejdundrande vändning. Jag känner att jag vill dela med mig med er då jag vet att vägen aldrig är rak och perfekt. Jag ska ta det från början så att ni förstår.

Efter att Ola hade gått ner på knä så var vi snabba med att boka lokal, jag köpte till och med en klänning några veckor efter. Problemet var att allt gick för snabbt och att vi inte hann att känna efter vad VI ville. Slottet som vi har hyrt är hur häftigt som helst och väldigt vackert, men det känns trots allt inte som det rätta valet för oss. Jag vill dessutom känna att vi kan slappna av på våran dag och bara njuta, vilket kommer bli tveksamt om vi hyr slottet då det kommer vara extremt många bollar i luften. Det stora ”prinsessbröllopet” som jag trodde att jag ville ha, har ändrats till strävan efter något mer intimt och personligt.

Eftersom slottet inte kändes bra för mig eller Ola så hade vi båda en tanke om vad som skulle passa oss och vårat firande bättre. Stället ligger här i Vaxholm och heter Tornvillan, en helt magisk vit villa mitt i denna underbara skärgårdsstad. Problemet nu var bara att vi var så sent ute och jag vet att Tornvillan är väldigt populär. Jag ringer i alla fall dit och pratar med ägaren och som jag hade förutspått så var det fullt från maj-sep nästa år… Men sen ber hon mig att vänta ett tag eftersom hon hade fått in en avbokning för en vecka sen. Kan ni gissa vilket datum hon säger?! Nej, inte vårat datum för vigseln… Hon säger: Vad säger du om lördagen den 21 maj 2022. Jag blir helt tyst och sedan tjuter jag av lycka i telefonen, gud det var datumet som Ola friande till mig. Som ni förstår känns detta mer än rätt för oss. Jag har alltid sagt att jag så gärna skulle vilja gifta mig inom ett år och nu kan det inte bli mer exakt. Efter samtalet med Tornvillan ringde jag Vaxholms kyrka och även dem har ledigt för oss den dagen! Vilket flyt alltså, eller ska man kalla det ren TUR kanske.

Ibland blir det inte som man har tänkt sig, utan det blir ännu bättre. Nu kommer vi verkligen att få det som VI vill ha det och det är jag så glad och tacksam för. Jag skulle vilja skicka en reminder till alla er som planerar bröllop där ute – gör inga förhastade beslut, tänk igenom, känn efter och gör det ni vill göra för att känslan ni kommer att  har på bröllopsdagen kommer ni alltid att ha med er och minnas.

Nu räknar vi ner dagarna till 21 maj 2022!

(Fler bilder på Tornvillan kommer i nästa veckas inlägg)

Val av brudtärnor

Bröllop |


Brudens högra hand 
Det är många pusselbitar som ska läggas när man planerar sitt drömbröllop. Människorna runt omkring brudparet har en stor betydelse och några som är viktiga här är tärnorna. Att vara en bruds tärna är en stor ära. Som tärna förväntas man att vara brudens högra hand både innan, under och efter bröllopet. Men vilka man inte skulle kunna klara sig utan den stora dagen, kan vara en svår fråga för många.

Inte en självklarhet
För mig var valet av tärnor inte en självklarhet. Skulle det vara vännen som jag har känt sedan barnsben och delat allt med, men som jag idag enbart hör ifrån en gång i kvartalet? Eller hon som jag lärde känna genom BVC som har blivit en nära vän som jag umgås med dagligen? Jag landade i att, hur än historien har sett ut mellan de olika personerna är det viktigt att dem betyder något för mig idag. 

Maid of honor
Min maid of honor har däremot varit självklar från första stund. Det är min fästmans syster. Eftersom jag är uppväxt med tre bröder brukar jag säga att hon är systern från en annan mamma. Jag har sån tillit till henne och vi känner varandra utan och innan. Jag skulle helt enkelt inte kunna önska mig bättre.

Mina tärnor
Summan av kardemumman är att personerna jag har valt betyder mycket för mig nu, historien spelar ingen roll. Mina tärnor kommer att vara en härlig blandning av familj, släkt och vänner. Jag är så tacksam över att ha så fina personer i mitt liv. Några jag aldrig skulle vilja säga JA utan.

Bild tagen från @pinterest

Mer om hur jag kommer att överraska mina tärnor med frågan: vill du bli min brudtärna? I ett annat inlägg. 

Kram, Matina 💗

Tankar om bröllopshår

Hår och Makeup |


Helgen startade underbart med besök hos frisören i några timmar. Som resulterade i detta ljuvliga svall. Mitt hår var katastrofalt efter graviditet och amning så nu är jag ett steg närmare mitt dröm-bröllopshår. Före och efter bilder:

Frisör: @frisor_angie

Här är några första inspirationsbilder till mitt bröllopshår. De tre nyckelorden jag strävar efter är: elegant, stilrent och romantiskt.

(Bilder från Pinterest)

Önskar er en fortsatt fin kväll!

Kram, Matina 💗

Vart ska vi gifta oss?

Bröllop |


Den 11 juni 2022 kommer vi att viga oss i Vaxholms vackra kyrka. Det har aldrig varit någon tvekan kring var vi ska gifta oss, vilket har varit väldigt skönt. Vaxholm ligger oss varmt om hjärtat då det var hit vi det flyttade när jag och Ola köpte våran lägenhet ihop. Vi har egentligen ingen direkt koppling till Vaxholm, då jag tidigare bodde på Värmdö och Ola i Täby. Vi hade däremot vår första dejt här, då vi satt vid vattnet i hamnen och åt hamburgare.

Bild: Matina Ekman (från Vince dop, utanför Vaxholms kyrka).

Efter vigseln i kyrkan kommer vi att ha middag och fest i Bogesunds vackert belägna slott.

Foto: Matina Ekman

Varför just Bogesunds slott? När jag träffade Ola åkte vi ofta motorcykel runt Bogesund och åkte då alltid förbi slottet. Första gången jag såg det tyckte jag att det var så vackert. Så när vi funderade på var vi skulle fira bröllopet så var det en självklarhet. (Bokade det en vecka efter frieriet, så vi var väldigt tidigt ute). Vi älskar att slottet är så bevarat och ”ruffigt”. Jag har alltid tyckt om kontraster och jag vet att kontrasterna av det vackra och ruffiga kommer bli otroligt unikt och magiskt.

När vi åkte förbi slottet i somras var det ett par som precis hade gift sig där. Då fick man snabbt en bild av hur vi skulle kunna ha det på vår dag. Slottet har flera våningar och en maffig balkong. Högst upp i slottet finner man festsalen från 1600-talet med vackra målningar i taket. Runt om slottet så finns det ljuvliga ängar och skog. Inte allt för långt ifrån finner man vattnet.

Det sägs att det spökar på slottet så vi får väl räkna med några extra gäster på listan haha. Nästa vecka kommer fler bilder på slottet då jag och en av brudtärnorna ska dit på spökvandring.

Foto: Matina Ekman (sommaren 2020 utanför slottet).

Hur och var ska ni gifta er? (om ni är gifta, hur och var gifte ni er)?

Kram, Matina 💗

Allt om frieriet

Bröllop |


21.05.21

Fredagen den 21 maj 2021 bokade vi tid för familjefotografering hos samma tjej som tagit våra gravidbilder tidigare. Allt var i sin ordning den här morgonen, vi åt frukost, myste hela familjen i soffan och hade det så fint. Tänk om jag hade vetat vad som skulle ske lite senare den här dagen. (Jag kan inte förstå såhär i efterhand hur Ola kunde vara så lugn).

Vi kommer till fotograferingen och börjar ta alla bilder. Vince fick bestämma takten på fotograferingen då han ville amma en del. När fotograferingen börjar lida mot sitt slut, föreslår fotografen att hon vill ta en bild på mig själv (då står jag med ryggen mot Ola). När jag sedan vänder mig om så står han där på knä, med våran älskade son i famnen! Han frågar om jag vill gifta mig med honom och mitt svar har aldrig varit mer självklart. JAAA!!! Vi får hela frieriet förevigat på bild och känslorna jag kände där och då var helt obeskrivbara. En rolig sak här var att Vince började gallskrika efter att Ola hade ställt frågan. Det är så otroligt häftigt att se bilderna då det är så många känslor som är fångade. Vince gråter, jag är chockad och  sprudlande glad, Olas nervositet börjar släppa och han bara ler.

När vi kom hem igen hade Ola förberett med massor av rosor och champagne. På kvällen sen åkte vi till en jättemysig italiensk restaurang där vi åt god mat, drack gott och satt och pratade i flera timmar. Jag har aldrig någonsin känt mig så kär. Med Ola vill jag bli gammal och grå.

Hur såg era frierier ut?

Kram, Matina 💗

Hur vi träffades

Ola och Matina |


Jag har alltid drömt om ett hållbart äktenskap med någon som man älskar så att det nästan gör ont i hjärtat. 

Både jag och Ola kommer från familjer vars föräldrar har skiljt sig. Det har lett till en längtan om att få skapa en egen familj och ha någon att leva resten av livet med.

För att försöka göra en lång historia kort: Jag och Ola träffades genom gemensamma vänner i tonåren. Vi hängde flera stycken och varje gång vi sågs hade vi det så roligt tillsammans. Under några år slutade vi alla att umgås och livet rullade vidare för oss båda. När jag sedan på våren 2019 fick kontakt med Ola igen efter några år, kände jag något annorlunda. När vi umgicks igen fanns det något djupare, jag hade börjat få känslor för honom…. Jag kommer ihåg att jag var rädd för att han inte skulle känna samma sak för mig om jag berättade vad jag kände. Men jag hade samtidigt inte kunnat vara vän med någon jag har känslor för. Jag tog mod till mig och berättade för honom om mina känslor. Det var det läskigaste jag någonsin gjort, att blotta sitt hjärta så. Han tittade på mig som att det var en självklarhet, han kände likadant för mig. Den dagen pratade vi hela natten om våra drömmar och mål i livet. Pang på. Och det var där vår resa startade. Tre månader senare köpte vi vår gemensamma lägenhet tillsammans. Ett halvår efter det plussade jag på stickan och vi fick reda på att vi väntade Vince. Efter två år tillsammans som ett par gick Ola ner på knä, och allt om frieriet kommer i ett annat inlägg.

Hur träffade ni era partners?

Kram, Matina 💗

Bild från första resan till tillsammans när vi åkte till Santorini.

Välkomna till oss

Ola och Matina |


Hej alla kära läsare och välkomna till oss.

Här kommer ni att få följa mig, Matina och min fästman Ola på vägen mot vårt drömbröllop. Vi är bosatta i skärgårdsstaden Vaxholm, och har tillsammans våran son Vince, på snart 1 år.

Jag är tidigare dansare och frisör men just nu mammaledig och studerar till undersköterska. Ja, full rulle och mycket på samma gång. Ola jobbar just nu på en byrå som redovisningskonsult. Däremellan är vi vår lilla familj och har siktet inställt på bröllopet.

Mina tankar om bloggen: Jag ser bloggen som ett sätt att kunna inspirera andra men också som ett användbart redskap för oss. Ibland när jag tycker något är ”luddigt”, känns det bättre att skriva ner det eftersom att tanken oftast blir klarare då. Jag tror därför att bloggen kommer kunna hjälpa oss att lättare ta beslut kring allt vi kan tänkas stöta på.

Vad ni har att förvänta er: Ni kommer att få lära känna oss som familj och läsa om allt från planering till tankar, hur det är att vara ett ungt par som vill knyta samman det traditionella med våra personligheter och nytänkande. Vi älskar att komma på egna lösningar och göra allt så personligt som möjligt.

Till sist vill jag bara säga hur taggad jag är för att börja blogga här varje vecka tills att vi säger JA till varandra!

Kram, Matina 💗

Foto: Katherine Tkach Persson