Störtförälskad i festlokalen?

9 månader kvar till bröllopet och jag känner mig lite småstressad. Det är ju så många olika delar som ska falla på plats och allt bara snurrar runt i huvet på mig just nu.

Kanske en mindre arbetsskada men jag är en Excel-torsk, vilket jag hoppas ska komma till nytta nu. Min tanke är att sätta ihop en Excel-fil där jag strukturerar upp planeringen inför bröllopet och håller koll på potentiella leverantörer av varje produkt/tjänst som ska köpas/hyras in till festen.

Har märkt att jag ofta hoppar runt mellan dem olika delarna i stället för att fokusera på en sak i taget. Det finns ju så mycket att tänka på – blommor, fotograf, trycksaker, dekorationer etc.

Funderingar kring val av festplats
Det är helt ok att man vid en första anblick inte blir störtförälskad i festlokalen då det är lättare än man tror att hitta fel eller söka efter ”perfektion”. T.ex. om toaletterna inte har rätt kakel eller om takhöjden inte är den ultimata. After all så är det inte en bostad man är ute efter utan en lokal med rätt förutsättningar för att gästerna ska få uppleva en fantastisk fest. Ofta kan man göra mer än man tror med inredningen som förhöjer helhetskänslan.

Frimurarsalongerna
 så himla elegant festplats, men jag hade bytt ut stolarna och dekorerat med lite grönska.

Bildresultat för frimurarsalongerna

Några frågor jag på senare tid funderat mer kring när det gäller lokalen är:

  • Kommer det finnas tillräckligt med utrymme för att alla gäster ska kunna dansa runt utan att krocka med varandra (vi har båda dansglada familjer).
  • Hur långt in på småtimmarna har man tillgång till lokalen? Behöver man avsluta bröllopet vid 22-tiden och skicka hem dansgalna gäster?
  • Kan man ta med sig egen dryck och hur ser möjligheterna ut för catering ifrån favoritrestaurangen?

Vet att det kan vara lite svårt att hitta bra festplatser som tillåter egen mat & dryck, för de som har detta som ett önskemål. Det har hittills varit en utmaning för oss då vi helst vill servera orientalisk mat & smårätter (meze) och det kanske blir så att vi till slut får anpassa oss till den utvalda lokalens fasta meny.

Glöm inte att titta på ljussättningen i lokalen. Det är få dagar som denna då det fotas så flitigt och man vill inte att kvalitén på ens bilder ska påverkas av för dåligt ljus i lokalen.

Nedan kommer ett antal tips på festplatser där dem tillåter egen mat & dryck.
Båvens Country Lodge
Borgila/Clustret
Studio Watz/Clustret
Svartsjö Slott
Ekeby Loge
Kristinehovs Malmgård
Peder Muur
Klubbarnsklubb
Camarillo
Långängens gård
Warfvet
Wenngarn
Lasätter Gård
Nio rum
Sjö & Land
Kungliga Borgen
Fyrskeppet
Skyddsrummet

Nääs Slott är en favorit trots att egen mat & dryck inte är tillåtet, men vad gör det när platsen är så sagolikt vackert.   bröllopsblommor göteborg the wild roseFoto:The wild rose

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *