Spelar det någon roll hur inbjudningskorten ser ut?

Har suttit nu i ett par timmar och samlat ytterligare inspiration till inbjudningskorten som jag tänkte visa upp här. Men först, när ska man skicka ut inbjudningarna & vad säger stilen/designen på korten om bröllopsfesten?

Senast sex veckor innan festen så bör inbjudningarna skickats ut till gästerna. Då vårt bröllop kommer att vara på en annan ort så vill vi kunna försäkra oss om att gästerna hinner boka in resan, därför kommer korten att skickas ca fem månader innan bröllopet.

Ett annat alternativ som vi också funderat lite kring är om vi ska skicka ut ett Save the date kort med datum för bröllopet nu under hösten, som en förvarning. Och strax efter årsskiftet få ut inbjudningarna. Lite osäker på hur vi ska göra där…får funderar vidare.

Har man släkt eller vänner som kommer från ett land utanför EU, exempelvis från Iran så behöver dem ett visum. Så glöm inte att fylla i en inbjudningsblankett och skicka till era gäster om dem är bosatta i länder utanför EU i god tid.

Anna Fürst chefredaktören för Allt om bröllop brukar säga; Inbjudningskorten sätter tonen och stämningen för bröllopets estetik. Hon har helt rätt! Stilen på korten kan beskriva vilken känsla som ska prägla dagen.

Är det ett lantligt bröllop så tycker jag att det kan vara väldigt vackert med blommor målade i akvarellfärg. Gärna samma sorts blommor som ska dekorera festlokalen/gästborden för att skapa en rödtråd.

Nalkas det ett klassiskt och eleganta slottsbröllop, ja då kan det vara fint med en rustik inbjudan med rivna kanter och kalligrafi, eller en modern och stilren inbjudan till citybröllop.

Sen kan man fundera lite kring hur mycket information som rymms på de olika inbjudningskorten. Har sett att en del skriver dikter, citat om kärlek eller utdrag ur låtar vilket är även gör inbjudningarna lite mer personliga. Då kanske ett dubbelvikt kort kan vara ett bra alternativ.
Oavsett färg, form, material på papper eller textlängd… så är det viktigaste att man välja den stil som representerar bröllopet.

Tänkte att jag ska testa och skapa ett eget inbjudningskort någon gång. Vem vet, man kanske har lite dolda talanger som kan komma till nytta 😉

Tills dess kärar jag ner mig i dessa kort…

The Paper Story

gla%cc%88nsande-marmor_2
Lite kaxigare & lite modernare stil på korten från The Paper Story

Anna Göran Design

Save the date med fodrat kuvert. Bohemia med ändrade färger till korall, rosa och röda toner. #savethedate #sparadatumet #inbjudningskort #bröllop2018 #bröllopsinbjudan #inbjudanbröllop #korall #fodratkuvert #bröllop #weddinginvitstion #invitationwedding #invitation #floralinvitation #blommigt
Anna Göran Design, använder inga färdiga mallar utan layouten anpassas manuellt föra att skapa lite mer unika kort.

 

Tryckstudion
Trend Inbjudningskort Enkelsidig | TRYCKSTUDION.SE
På Tryckstudion kan man även skapa sina egna kort, ett bra alternativ om man vill spara in lite pengar.

Calligraphen
Inbjudningskort<br />Simply Radiant i gruppen BRÖLLOP / Alla kort till bröllopet / Inbjudningskort hos Calligraphen i Munkfors AB (set10054nv)

Calligraphen använder Letterpress (texten & mönstret pressas ner i kortet tillsammans med färg, vilket ger en exklusiv känsla.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *