Blommor, blommor och mer blommor!

Man ska inte underskatta vikten av rätt blomsterdekoration i festlokalen. Det förhöjer verkligen stämningen och skapar en levande känsla som går hand i hand med bröllopsfirandet. Blomsterinstallationer från tak, kring bjälkar, i trappor, slingrade runt kandelaber, vid brudparet… ja överallt!

Så vilka blommor ska man välja? Ska man utgå ifrån en enda blomsort eller spelar detta mindre roll så länge blommorna har en liknande form & färg?

Jag har fastnat ordentligt för en blomsort vid namn hortensia! Utöver att det verkligen är en vacker blomsort så räcker det oftast med ett par stjälkar och lite kvistar för att få till en charmig och fyllig bukett. Jag har sett flera bilder från både hem och fester där man placerat horensior bredvid små dekorationer, t.ex. ljuslyktor, som både var iögonfallande och gav liv till dekorationen.

Vi har valt att ha vitt & grönt som tema för blomsterinredningen. Helst hade jag velat ha helvitt men Leo tyckte att det blivit lite för färglöst. Så, jag får helt enkelt kompromissa 😉.

Jag behövde mer info kring bland annat pris och beställningsperiod för Hortensia så jag kontaktade en vän till mig som jobbar på Blomsterlandet. Så här kommer lite expert-tips:

I regel så ligger priset per snitt av blomman Hortensia mellan 80 kr till 100 kr beroende på vilken färg och storlek man ska ha. Blommorna finns i butik först i början av juni vilket är lite ”risky business” för oss då bröllopet är den 2 juni. Men vi får hålla alla tummar och tår att det inte blir några förseningar.

För att få en välfylld bukett så ska man räkna med ca 5 snittar/bukett. Räknar vi på ca 90 kr/st så landar vi på 450 kr per bord, utan grönt komplement som t.ex. kvistar och annat. Total kostnad för bordsbukett inklusive grönt x 15 bord, ca 8 500 kr. Det är ett ganska maffigt pris för bordsbuketter i vår värld..

Hennes tips var att vi skulle köpa hortensia i krukväxt istället och klippa av ”bollarna”. De håller lika bra som snittar och vi skulle i sådana fall sänka kostnaden markant. Oftast går det att beställa krukväxter i förväg, men det kan variera från butik till butik. På Blomsterlandet kan man beställa blommor ca en vecka innan leveransdag, vilket är toppen i vårt fall!
Hon rekommenderade mig att ta kontakt med den blomsterbutik vi tänkt anlita och ta diskussionen vidare med dem. Så det blir nästa steg!

Floral centerpieces, tall wedding centerpieces, white and green wedding centerpieces, pin to your own inspiration board! // David Schwartz Photography
Hög glas vas på fot, skapar en lyxig men vintage känsla. Foto:Pinterest

dca1f459ffa4972b94a89313c33c23e9

MY inspiration
En lite lägre cylindervas, där man har skapat en naturlig höjd med kvistar. Så snyggt! Foto:Pinterest
English country garden wedding Photos - I Take You | Wedding Venues, Wedding Dresses, Wedding Ideas
Graciös kandelaber, vackert dekorerad med grönt och vita/rosa rosor. Foto:Pinterest

photo: Amanda Miller Photography; stunning wedding reception entrance;

Bildresultat för Hortensia 'Magical' plantagen
Hortensia Krukväxt från Plantagen.  Pris: 199kr
Hortensia Magical® 'Noblesse'
Hortensia från Bakker Pris: 144 kr

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *