Datum

Bröllop |


Har det någon betydelse?
Jag tror att detta ämne delar många, ska man välja efter betydelse,
årstid eller spelar datumet ingen roll?

För oss var vi överens om att vi ville gifta oss 1år efter förlovningen. Erhan friade 12 juni 2020, så vår första tanke var att gifta oss 12 juni 2021 eftersom det skulle bli exakt 1 år. Sen är jag den mer nördiga av oss och tycker att 120621 är ett fint datum, för att det skulle innehålla samma siffror och blir 120621 baklänges också (som sagt lite av en nörd här haha).
Dock fick vi ändra oss ganska snabbt då min lilla syster tar student 2021 och hennes student är just den 12 juni, så därför behövde vi tänka om.

Efter lite diskussioner bestämde vi oss för 5 juni 2021 (050621). Inte lika fina siffror dock finns det en annan betydelse med detta datum. Den 5 juni är nämligen min pappas namnsdag och alla som känner mig vet att jag är ”daddy’s little girl ”. Anledningen att andra månader på året inte var lika aktuella för oss, är nämligen ännu en liten nörd detalj. Ända sedan barnsben, har jag som nämnt innan drömt om att gifta mig och lekt bröllop tusen gånger plus att jag nog sett varenda liten film om bröllop. Något som fastnat på mitt minne är just frasen – ”june wedding at the Plaza”.
Vad betyder detta? Egentligen inte mycket, men enligt alla bröllopsfilmer anses detta lite mer exklusivt och lite finare med just bröllop i juni på The Plaza hotell i new york.
Nu bor vi inte i USA och heller kommer vi inte gifta oss på The Plaza hotell i new york, dock har jag sedan denna fras kom in i mitt liv, drömt om just att gifta mig i juni.

Källa: https://www.theplazany.com/meetings-and-celebrations/

Men pandemin fortsätter att härja runt omkring oss och har därför satt käppar i hjulet igen. Datum nummer två stryks och datum nummer tre diskuteras fram och tillbaka. Nu har vi landat på ett nytt datum i augusti och det visar sig att även denna dag har min pappa namnsdag. Drömmen om bröllop i juni är död men det är faktiskt inte det viktigaste, utan det som faktiskt betyder något för oss är att vi ska gifta oss. Oavsett hur Covid situationen ser ut, kommer vi gifta oss i år 2021 men hur det ser ut kan bara tiden utvisa. Vi drömmer och planerar fortfarande för vårt drömbröllop med våra nära och kära.

Så frågan är, betyder datum något eller ej? Jag tror mitt svar är ja datum har betydelse MEN i slutändan när du ställs inför omständigheter du ej kan styra över, betyder datum noll och det ända som betyder något oavsett vad är att vi äntligen ska bli man och fru.

Bild tagen av: Min morfar och mormor

Färgtema

Bröllop |


Färger, känsla och tema för dagen!
Ibland kan jag tänka att – va skönt det hade varit om det endast fanns två färger och endast en nyans av dessa att välja mellan, ex svart eller vitt eller grönt eller blått osv.
Men valen är oändliga och idag finns det inte två färger, utan det finns oändligt många plus att det finns tusen olika nyanser av dessa exempelvis vill du ha rosa så finns gammalrosa, pastellrosa, laxrosa, ljusrosa, coral, peach, fuchsia, vattenmelon och så vidare. Som sagt oändligt med val.

Jag skulle inte säga att detta var det svåraste beslutet att ta, dock ligger det väldigt högt på listan. Men vi använde oss lite av uteslutningsmetoden, det vill säga vilka färger gillar vi inte och när på året vill vi gifta oss? För oss har drömmen alltid varit ett tidigt sommarbröllop, därför kändes det naturligt med ljusare färger. Jag har heller aldrig varit en tjej som ”gillat” rosa, jag tycker andras bröllop med rosa är superfint men det har aldrig riktigt varit min grej. Så efter lite tankar, funderingar och diskussioner hamnade valet på, himmelsblått.

Vårat val av färger: Himmelsblått, guld och mycket Ivory samt vitt.
Känsla och ledord för dagen: ”Unikt, elegant, personligt och en storslagen fest”.

Är ni osäkra vad ni ska välja för färger? Mitt tips är att skapa ett konto på Pinterest där finns massor med inspiration på just färger man kan kombinera.

Bilder hämtade från: pinterest.

2 juli 2020 – finding THE DRESS

Bröllop |


Många har vi nog föreställt oss den dagen, när man för första gången ska prova bröllopsklänningar för att eventuellt hitta ”THE ONE”. Min bild av den dagen har alltid varit densamma, jag omringad av mina tärnor som går från butik till butik och testar mängder med klänningar. Eftersom jag drömt om att gifta mig sen jag var barn, sett varenda program om bröllopsklänningar på tv och drömt om en karriär inom allt som har med bröllop att göra. Så trodde jag att jag skulle få leta en evighet efter ”The dress”, men i efterhand kunde jag inte ha mer fel.

2 juli 2020 var tanken att jag bara skulle åka med min mamma för att testa för skojs skull men little did i know – precis denna dag och andra klänningen jag testa var just MIN. Tanken var ju att jag skulle åka med mina tärnor till Stockholm och hitta min klänning tillsammans med dem. Men en helt vanlig torsdag efter arbete o studier hade mamma och jag en bokad tid på Prinsessa i Södertälje. Påväg dit är jag smått nervös men inte alls som jag väntat mig, tills att vi kommer utanför butiken. Där och då tror ja nog att mitt hjärta hoppade över ett slag eller två.

I butiken möts vi av fantastiska Marine som fick oss att, känna oss otroligt bekväma och välkomna. Jag och Marine väljer ut några klänningar att prova efter att jag berättat ungefär vad jag tänkt mig, även fast jag inte hade en aning vad som passa just mig. Första klänningen vi prova var super fin (alla deras klänningar är super fina), men det kändes inte som jag. Men andra klänningen, tjejer jag kan inte med ord beskriva hur den kändes; så perfekt, så elegant, så perfekt och så JAG. Men jag ville inte ropa hej ännu så vi bestämde oss för att testa fler klänningar, trotts att vi nog alla visste att det skulle bli klänning nummer två. Jag testar och testar men varenda klänning efter hänvisar jag just till något som klänning nummer två hade och de inte hade. Efter ca 5-6 klänningar, hoppar vi tillbaka i klänning nummer två och jag börja gråt av lycka.

THIS IS THE ONE.

Nu stod jag där i en bröllops salong i Södertälje, en månad som förlovad och har helt plötsligt hittat en klänning jag älskar, såhär skulle det inte gå till? Jag frågar mamma om jag verkligen kan välja klänning nu, första gången jag provar?! Mammas klockrena svar: ”är det rätt, så är det lätt…” och det är sant, det behöver faktiskt inte vara krångligare en så. Sagt och gjort – beställde jag min klänning!!!

 

Ofrivillig paus här inne..

Bröllop |


Ibland händer livet och jag tror alla har full förståelse i dessa tider att ibland händer saker man ej kan påverka. Tyvärr har livet hänt runt omkring mig, mina familj och vänner… Vilket resulterade i att bloggen blivit lidande, MEN nu är jag tillbaka med massor med roliga inlägg. STAY TUNED!

23 Juni 2020 – Bridesmaid proposal!

Bröllop |


Yes, ni läste rätt. 11 dagar efter att han friat, så friade jag till mina tärnor. Jag visste direkt vilka jag ville fråga. Oavsett om du vet direkt vem eller vilka du vill ska stå vid din sida, så är min rekommendation till alla är att göra något typ av ”bridesmaid proposal” samt filma reaktionerna för det är ett av de finaste minnena jag har. Minns alla känslor och blir tårögd varje gång när jag tittar på original filmerna. Nedan kommer ett urklipp från filmerna.

Sara, Isa, Emma och Emma, jag är så otroligt tacksam att ni alla sa ja och att jag ska få dela min bröllopsdag med er. Längtar så otroligt mycket! Jag kommer ha ett riktigt dröm gäng, fyllt med glädjespridare och stöttepelare – en perfekt combo. Vilket gäng power kvinnor säger jag bara! All kärlek till er tjejer ♡

En resa tillbaka i tiden – 20-06-12

Bröllop |


12 Juni 2020

Vi spolar tillbaka i tiden, till en dag som skulle komma att förändra mitt liv. Det började som en vilken vanlig fredag som helst, jag hade en ledig dag och E åkte iväg till jobbet på morgonen. Det ända ”unika” med denna dag, (som egentligen inte är unikt) var att planen för dagen var att efter att alla (min pappas familj och E) arbetat klart, så skulle vi ut och åka båt utan barnen. Vi hade handlat kvällen innan och eftersom jag var ledig på fredagen förberedde jag maten som skulle tas med. Som nämnt inget ovanligt. E kommer hem från jobbet, tar otroligt lång tid på sig. Solen strålar och alla vet att min pappa avskyr när man är sen. Jag tjatar på E att han ska skynda sig och att vi borde åka. Jag ville såklart njuta av dagen och det fina vädret men mitt tjat hjälpte inte och han tog sin tid på med att bli klar. (Helt ovetandes att alla hade bett honom att ta sin tid och inte stressa för att de skulle hinna förbereda allt).

Vi åker ut till min pappa och där är alla redan på plats, mina systrar, min systers sambo och pappas fru (såhär i efterhand ovanligt att alla är i tid). Vi tar oss ner till båten och lägger ut från bryggan. Vi åker runt och pappa letar efter en plats utan vind, så vi kan äta. Nu är klockan runt 16.30-17.00 och alla börjar bli sugna på mat. Vi börja plocka fram och pappa hittar en super bra plats, utan vind och rakt i solen. Vi äter, har trevligt och njuter till 110 procent, inte en enda sak med detta var annorlunda än en vanlig dag när familjen umgås. Måste ändå säga att alla hade riktigt bra poker faces, inte ett ljud och inte hade jag den minsta känslan att något var speciellt just denna dag.

Efter att vi ätit, säger min syster Sara; ska vi systrar gå till fören (främre delen av båten och så kan du Pernilla (pappas fru) ta kort på oss alla tre (för alla som känner min syster är detta det mest vanliga hon kan säga). Min syster älskar nämligen att ta kort och hon gör det hela tiden. Minns inte vem som sa men någon föreslog att killarna då kunde förbereda jordgubbar osv som lite efterrätt, så det kunde det absolut göra. Killarna gick in och vi tjejer gick fram. Vi tar kort, först alla tre, sen jag och Sara, alla tre igen osv haha. Tillslut tutar min pappa och min syster går först, sedan ropar hon; kommer ni? nu ska vi fika – och resten kan ni se i lilla klippet och bilderna nedan.

Efter frieriet, skålade vi och firade. Sedan det åkte vi in till land och där hemma hos min pappa väntade en överraskningsfest med alla våra närmsta. Det finaste, mest romantiska frieri jag någonsin kunnat drömma om. Jag har säkert missat massor men detta var en liten del av den mest fantastiska dagen i mitt liv.

Ska försöka uppdatera här lite oftare från och med nu, för jag har massor med spännande saker att dela med mig av. Tills dess ta hand om er.
Många Kramar, Sandra

Välkommen till ett bröllop med en mix från två världar!

Bröllop |


Hej och välkommen till mig, så kul att just du har hittat hit!

Jag är en av vinnarna i Allt om Bröllops omslagsbruds tävling 2021.
Mitt namn är Sandra Cederholm, men inte jätte länge till! I år byter jag namn, eller rättare sagt lägger till ett namn och efter sommaren får jag äntligen dela efternamn med min fantastiska fästman ”E”. Vi gifter hos i vår hemstad, med ca 300 inbjudna gäster.


Fotograf: Emma Broberg

Vårt tema är byggt utifrån följande ord: Personligt, elegant och storslaget.
Vi har såklart fått planera, planera om och anpassa bröllopet utifrån rådande situation MEN denna sida kommer såklart beröra hur det är att planera bröllop under en pandemi, DOCK kommer jag i största möjliga mån hålla denna sida positiv och peppande.

Vi planerar inte ett typiskt svenskt bröllop och inte heller ett typiskt turkiskt bröllop (min fästmans familj kommer från Turkiet). Så här inne kommer ni få följa med mig på resan inför och efter vårt bröllop som kommer ha en underbar mix från två världar.

Jag tänker att, jag i kommande inlägg ska snabbt berätta om förlovningen och all planering som gjort hittills. Till dess, ta hand om er så hörs vi snart igen!

Sandra