En resa tillbaka i tiden – 20-06-12

Bröllop |


12 Juni 2020

Vi spolar tillbaka i tiden, till en dag som skulle komma att förändra mitt liv. Det började som en vilken vanlig fredag som helst, jag hade en ledig dag och E åkte iväg till jobbet på morgonen. Det ända ”unika” med denna dag, (som egentligen inte är unikt) var att planen för dagen var att efter att alla (min pappas familj och E) arbetat klart, så skulle vi ut och åka båt utan barnen. Vi hade handlat kvällen innan och eftersom jag var ledig på fredagen förberedde jag maten som skulle tas med. Som nämnt inget ovanligt. E kommer hem från jobbet, tar otroligt lång tid på sig. Solen strålar och alla vet att min pappa avskyr när man är sen. Jag tjatar på E att han ska skynda sig och att vi borde åka. Jag ville såklart njuta av dagen och det fina vädret men mitt tjat hjälpte inte och han tog sin tid på med att bli klar. (Helt ovetandes att alla hade bett honom att ta sin tid och inte stressa för att de skulle hinna förbereda allt).

Vi åker ut till min pappa och där är alla redan på plats, mina systrar, min systers sambo och pappas fru (såhär i efterhand ovanligt att alla är i tid). Vi tar oss ner till båten och lägger ut från bryggan. Vi åker runt och pappa letar efter en plats utan vind, så vi kan äta. Nu är klockan runt 16.30-17.00 och alla börjar bli sugna på mat. Vi börja plocka fram och pappa hittar en super bra plats, utan vind och rakt i solen. Vi äter, har trevligt och njuter till 110 procent, inte en enda sak med detta var annorlunda än en vanlig dag när familjen umgås. Måste ändå säga att alla hade riktigt bra poker faces, inte ett ljud och inte hade jag den minsta känslan att något var speciellt just denna dag.

Efter att vi ätit, säger min syster Sara; ska vi systrar gå till fören (främre delen av båten och så kan du Pernilla (pappas fru) ta kort på oss alla tre (för alla som känner min syster är detta det mest vanliga hon kan säga). Min syster älskar nämligen att ta kort och hon gör det hela tiden. Minns inte vem som sa men någon föreslog att killarna då kunde förbereda jordgubbar osv som lite efterrätt, så det kunde det absolut göra. Killarna gick in och vi tjejer gick fram. Vi tar kort, först alla tre, sen jag och Sara, alla tre igen osv haha. Tillslut tutar min pappa och min syster går först, sedan ropar hon; kommer ni? nu ska vi fika – och resten kan ni se i lilla klippet och bilderna nedan.

Efter frieriet, skålade vi och firade. Sedan det åkte vi in till land och där hemma hos min pappa väntade en överraskningsfest med alla våra närmsta. Det finaste, mest romantiska frieri jag någonsin kunnat drömma om. Jag har säkert missat massor men detta var en liten del av den mest fantastiska dagen i mitt liv.

Ska försöka uppdatera här lite oftare från och med nu, för jag har massor med spännande saker att dela med mig av. Tills dess ta hand om er.
Många Kramar, Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *