En tvådelad dag

Bröllop |


När vi började planera sa Daniel nästan med en gång att han inte ville ha någon tårta. Jag tyckte det kändes trist, som sett den pampiga våningstårtan framför mig och drömt om att en gång i livet få ha en sådan på min egen fest. Men han var väldigt bestämd.

Något senare i planeringen pratade vi om det igen och jag undrade varför. Det visade sig att det var det tråkiga avbrottet i festen som han inte gillar. Att just när det blivit som roligast ska allt pausas för att alla ska titta på när vi skär tårta. Jag kan hålla med om att det inte är optimalt. Men själva tårtan var i sig inget problem. Då så!

Vi kommer att servera tårta på eftermiddagen. Direkt efter vigseln har vi trädgårdsfest alldeles nära kyrkan. Då ska vi ha fikabuffé, kaffe och tårta. Det blir en mingelfest som  vi ordnar med själva (med mycket hjälp av vänner och familj!).

Detta upplägg löste också bekymret med våra många vänner och släktingar. Till vigseln och trädgårdsfesten har vi bjudit 120 personer. Till middagen på kvällen blir vi ett mindre sällskap. Då får vi ändå fira med alla vi vill fira med, men på lite olika sätt. På det sättet behövde vi inte heller bestämma om vi ville ha ett charmigt trädgårdsbröllop eller ett mer klassiskt med sittande middag. Nu får vi både och!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *