DRESSCODE MÖRK KOSTYM

tumblr_ocrvz7zabc1vehtd7o1_500

Som ni vet har vi dresscode: Mörk Kostym, på vår bröllop. Vad innebär egentligen det?

På Allt Om Bröllop står det,

Mörk kostym är förmodligen den klädkod som är lättast att förhålla sig till. Med mörk kostym signaleras en formell och högtidlig tillställning där brudparet förväntar sig att alla kommer uppklädda.

 

För våra kvinnliga gäster innebär det en festlig klänning, byxdress eller set. Klänningen får inte vara fotlång! Det har bara bruden och tärnorna.

För våra manliga gäster innebär det kostym som är marinblå, mörkgrå eller svart med ljus skjorta, och slips / fluga i valfri färg – gärna mönstrad.

screen-shot-2015-09-16-at-6-30-49-pmDet ska bli så otroligt roligt att se våra nära & kära så finklädda!

Utöver dresscode, finns det vissa färger som historiskt sätt inte fått bäras på bröllop. När jag googlade hittade jag nämligen detta;

Svart: Traditionellt sett är svart en sorgfärg som bärs vid begravning, och ska därför undvikas på bröllop.

Rött: Att rött skulle vara bannlyst på bröllop bygger på en gammal myt om att rött för i tiden betydde att du har haft en relation med brudgummen.

Vitt: Vitt som detalj fungerar utmärkt. Ett par vita skor, en vit topp som du bär tillsammans med en kjol eller en klänning som är vit i botten men med färgglatt mönster på är inga som helst problem. Däremot ska du undvika att bära en helvitt.

Hade ni en aning om dessa?
Vill våra gäster bära svart eller rött är det absolut helt okej för oss. Vitt vill jag dock vara ensam om, med eventuellt undantag från tärnorna. Har börjat fundera på om det blir fint om vi alla har samma vita nyans, men i olika modeller.

Hoppas ni blev peppade på att börja leta efter bröllops-outfits!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *