SKINCARE INFÖR DEN STORA DAGEN

img_1101-1

Let’s talk about skincare! Jag har tyvärr aldrig varit en av dom som välsignats med fin hy, vilket gjort att jag prövat både det ena och andra på både märken och produkter.
I våras hittade jag Sofie, som äger och driver ‘Skincare by Sofie’ på Rörstrandsgatan och nu har min hy aldrig varit bättre! Känslan av att vakna upp på morgonen, titta sig i spegeln och inte se problem är obeskrivlig <3

I lördags var jag hos Sofie igen för att göra en ansiktsbehandling med kemisk peeling och jag fick jättefina komplimanger,
Bland annat sa hon att hon ser att jag verkligen tar hand om min hy nu, och att mina porer är färre och renare. Wow! Är inte det allt man vill höra av sin hudterapeut?

Till den stora dagen har vi lagt upp en plan på hur vi ska få min hy att vara sitt bästa jag, och innan dess tänkte jag visa vilka produkter som fungerat för mig!

Först och främst, har ni koll på vad ert ansikte säger om ert mående?

facechart

Här är en enkel ansiktskarta som förklarar vilket område i ansiktet som påverkas av kroppens olika delar.

T.ex. hakan/käklinjen. Här får jag ofta problem, vilket grundar sig i kroppens produktion av hormoner.
Jag har även små knottror i pannan, som försvinner när jag dricker mycket vatten och återfuktar kroppen från insidan.
Fukt är alltid A och O i hudvård! Om du inte kommer ihåg att återfukta huden lägger sig torrheten som en hinna över porerna och kapslar in smutsen = blir finnar. Kommer du ihåg att återfukta huden blir den smidig och öppen, och smutsen försvinner ut när du t.ex. svettas eller tvättar dig.

img_0371Och här är mina nya bästa vänner från Dermalogica som fått både min hy och mitt självförtroende att bli så mycket bättre,

  • Special Cleansing Gel – denna tvättar både jag och G ansiktet med, morgon och kväll. Jag tvättar två vändor på kvällen, för att först få bort allt smink och sedan få bort all smuts. Den löddrar perfekt mycket.
  • Gentle Cream Exfoliant – 1 gång i veckan peelar jag med denna, för att få bort all död hud och sätta igång cellförnyelsen. Den är magisk! Men får absolut inte användas för ofta, då sabbar du hudens egna skyddsbarriär.
  • Skin Hydrating Mask – sover jag med varenda kväll, både sommar och vinter. Tack vare fuktmasken slipper jag vakna upp med stramande, irriterad hud. Den ger GLOW.
  • Intensive Moisture Balance – min dagkräm som snabbt återfuktar huden och är enkel att sminka på.
  • Solar Defense Booster, SPF 50 – solskydd! Visste ni att man ska använda solskydd varje dag, även när det regnar? Att använda SPF är det enklaste sättet att förebygga rynkor. Denna har en ”dropp”-öppning, som gör det enkelt att blanda ner i dagkrämen.

Nästa tillskott i badrumsskåpet är serumet ‘Skin Hydrating Booster’, som Sofie tipsade om sist. Den ska minimera torrhetslinjer och jag håller både tummar och tår för att jag ska tycka om den lika mycket som mina andra Deramlogica.
Imorgon har Kicks 25 % på hudvård, och då ska jag passa på då den var rätt pricy. Men! OM det är något man ska lägga pengar på är det att ta hand om sin hy, den ska du ha hela, hela livet.

Efter årsskiftet delar jag med mig av vilka behandlingar vi ska göra inför bröllopet, och när vi gör dom. Vi hörs i veckan!

One thought on “SKINCARE INFÖR DEN STORA DAGEN

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *