INTERVJU: BRÖLLOPSSMINK & TIPS

img_2826

Välkommen till bloggen Debbie! Min vän och MUA (Make Up Artist) för bröllopet <3
Idag ska du få avslöja vilka produkter du använder, hur man undviker att svettas bort sminket och vad du föredrar mellan bronzer och rouge.

Hur många bröllop har du varit på?
D: 3 st!

Hur många bröllop har du sminkat?
D: Ungefär 5 st brudtärnor.

img_0365

img_0367

Jag och G gifter oss i slutet av augusti. Jag vill ha en romantisk look, med mycket rosa och glow! Vad använder vi för produkter?
D: Något av det viktigaste som faktiskt lätt glöms bort är hudvårdsrutinen upp till bröllopsdagen. För att få ett fint resultat behöver vi en hud som är ordentligt återfuktad på djupet, det är den absolut bästa canvasen.
Vi kommer börja med en återfuktande/glow primer, därefter en mediumtäckande foundation – även den med mycket glow. Basen sätts med ett settingpuder. Var försiktig med mängden så resultatet inte blir torrt och kakigt!
För att tillföra värme till ansiktet applicerar vi en lystergivande bronzer.
Därefter ögonen i varmare rosa toner, eyeliner, mascara och fransar!

Vilken färgpalett skulle du undvika för just bröllopsmake?
D: Starka kontrastfärger, t.ex. röd, blå eller magenta. Självklart finns det inga fel eller regler, men en traditionell brudsminkning ska vara naturlig och ‘effortless’.

Vart lägger du fokus?
D: Stört fokus ligger på bas och ögon, även om basen ska vara naturlig – tar naturlig tid. Vi vill även ha mycket fokus på ögon men med en soft touch.

Hur lång tid tar det egentligen att göra en hel sminkning?
D: Vi avsätter minst 1 – 1,5 timme till bruden så det finns rum för ändringar. En brudtärna kanske tar 45 min – 1 timme.

img_0375
Deborah är självlärd MUA och jobbar med HUDA Beauty på Sephora i Stockholm.

 

Dela med dig av dina bästa sminktips till oss vanliga, dödliga människor.
Vi har förhoppningsvis strålande sol och 25 grader på vår bröllopsdag, HUR gör man för att inte svettas bort sminket?
D: Touch up, touch up, touch up! Det kommer att behövas en varm sommardag. Även om du fixar sminket själv, kommer du att behöva bättra på. Be någon av dina brudtärnor att ha med sig din sminkväska.
Utöver det – jobbar vi med fixerande produkter. Primer, puder och settingspray. Jag tycker att det är viktigt att man inte pudrar för mycket i början för det kommer fixera sminket ordentligt, om du sen behöver gå över det med foundation eller puder kan det upplevas som kakigt.

Och hur håller man ögonfransarna böjda från kyrkan till efterfesten?
D: Kör på en grym fransböjare, t.ex. Shiseido har en fransböjare som håller ögonfransarna böjda hela dagen. En lättviktigt mascara som inte tynger ner fransarna. Har du lösögonfransar – se till att fransarna sitter nära franskanten och blandar fint med dina naturliga fransar. Lösögonfransarna kommer ge en illusion av att dina egna fransar är mer böjda.

Läppstiftet fastnar ofta på vinglaset, finns det något man kan göra för att undvika det?
D: Du kan använda vattenfasta läppennor och matta läppstift, de kladdar mindre. Eftersom dom har en ”torrare” yta än glansiga läppstift, fastnar de inte lika lätt på glaset. Var dock förbered på att läppstift är en av dom produkter du behöver bättra på mest under ett bröllop.

Har du en beginnersguide till att få rätt glow? Och slipa smör-pakets-looken.
D: 1, den ordentligt återfuktade hudvårdsrutinen. 2, mycket glow-produkter i basen. 3, pudra endast T-zon och under ögon, för att behålla den glowiga-looken men ändå fixera det som behövs. (Har du några oljiga problemområden använd självklart ett matt primer).

image-1

Sist men inte minst, fem snabba.

Läppenna – JA eller NEJ?
Fransförlängning eller Lösögonfransar?
Osminkad eller Full make?
Highlighter eller Eyeliner?
Bronzer eller Rouge?

TACK Debbie för din expertis! <3

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *