BRÖLLOPSBRUKET

brudklanningsecondhand

Jag önskade verkligen att jag kunde berätta att jag hittat min drömklänning ikväll, men den gömmer sig fortfarande där ute någonstans. På Bröllopsbruket fanns den tyvärr inte – trots att min mamma, min syster och min sambo kände det på sig.

Bröllopsbruket ligger i bottenvåningen av ett bostadshus i Sundbyberg. Viktigt att hålla ögonen öppna när ni ska dit, då lokalen var så anonym och rätt svår att se från utsidan.
I sortimentet finns både nya klänningar inköpta från olika varumärken och begagnade. Hittar man inte sin klänning här, utan köper i en annan butik, kan man alltså ändå lämna in den till försäljning efter bröllopet. Toppenbra för både plånboken och miljön – dessutom helt rätt i tiden <3

img_1595

I butiken spanade vi klänningar, och hängde alla jag ville prova på en klädställning vid provrummet. Medans jag krånglade mig i och ur klänning nr 1 fick mitt sällskap varsitt glas bubbel. Så trevlig gest!

Tyvärr var klänning nr 1 den enda klänningen jag riktigt prövade. Sedan var alla för snäva över baken, vilket gjorde att jag antingen inte fick upp klänningen ordentligt över hela kroppen eller att den inte gick att knäppa/stänga. Efter att försökt få på mig 3 ”för små” klänningar var jag både riktigt svettig och riktigt ledsen. Efter det tappade jag lusten helt, och vi bestämde oss för att avrunda rätt snabbt.

När jag kom hem fällde jag en liten tår av besvikelse och stress. Det är absolut både roligt och fantastiskt att pröva brudklänningar, men det tar också på både energin och självförtroendet.

Butiken i sig var fin, och får stort plus för sitt breda sortiment. Förutom klänningar fanns det skor du kunde pröva med, smycken, shapewear, underkjolar, boleros och slöjor. Jag lånade också en morgonrock att slänga på mig mellan klänningarna.
I och med att en stor del av utbudet är second hand, är det svårt att säga när just din storlek eller önskan om modell finns inne, så eventuellt behöver du besöka butiken fler gånger.

Nu hoppas jag på femte gången gillt – eller vad tror ni? <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *