BLIVANDE BRUD + COVID

Okategoriserade |


I måndags gjorde jag en undersökning på @brollopsbloggens instagram, om hur vi blivande brudar känner och tänker om covid-19.
Först och främst – ett stort TACK till alla er som tog er tid att svara på frågorna, och extra stort tack till er som även kommenterade funderingar och rädslor. Det är förvirrande och svårt att planera ett bröllop nu, och vi måste göra vad vi kan för att peppa varandra.

Här nedan kommer en sammanställning från frågestunden på instagram, jag svarar även själv och kommenterar mina personliga tankar kring vår planering.

Såhär känner vi blivande brudar år 2020:

fragestundinstagram

Fråga 1: Ska du gifta dig i år? 
65 % av er, motsvarande 45 tjejer, svarade JA! <3 35 %, motsvarande 24 tjejer, svarade nej. Det kan betyda att det blir bröllop nästa år, men så långt tänkte jag inte när jag ställde frågan.

Jag gifter mig också i år.

Fråga 2: När ska du gifta dig? INNAN JUNI / EFTER JUNI?
14 %, 7 tjejer, gifter sig innan juni. 86 %, 44 tjejer, gifter sig efter juni.
Och såklart min bloggkollega Sofia som gifter sig i juni!

Vårt bröllop är bokat till den 22 augusti.

Fråga 3: Ska du gifta dig i Sverige, eller utomlands?
94 % motsvarande 47 tjejer, ska gifta sig i Sverige. 6 % motsvarande 3 tjejer, ska gifta sig utomlands.

Vi gifter oss i Sverige, närmare bestämt Stockholm, och har precis börjat oroa oss för covid-19. Jag kan inte tänka mig stressen hos er som bokat ett bröllop utomlands. Kommentera gärna här nedan hur tankar och planering går. Jag tänker på er och hoppas att det på ett eller annat sätt löser sig.

Fråga 4: Är du orolig att coronaviruset ska påverka ert bröllop? 
Här var det 72 %, 39 tjejer som svarade JA och 28 %, 15 tjejer, som svarade NEJ.
Tittar man på hur många som svarade att dom skulle gifta sig i år, 45 tjejer, är det alltså inte alla som oroar sig för covid. Ändå skönt att höra? Gissningsvis är detta direkt kopplat till vilket datum och vilken destination som är bokat.

Vårt bröllop är den 22 augusti i Stockholm. Jag tror och hoppas att pandemin är över till dess, men självklart finns det en oro som skaver ändå. Stockholm är en stor stad med många invånare och besökare vilket såklart ökar risken för smitta.

Fråga 5: Om JA, vad är du mest orolig ska påverkas? Gästerna, eller Middagen & Festlokalen? 
81 % svarade gästerna, och 19 % middag och festlokalen.

Vi har som tur är inga gäster som behöver flyga in, eller resa, för att vara med på vår stora dag. Däremot är såklart en del äldre och i riskzonen för att bli sjuka. Lokalen som vi bokat till middag och fest är ekonomiskt stabil och riskerar inte konkurs. Det känns tryggt!

Fråga 6: Om NEJ, hur resonerar ni? Att pandemin kommer att vara över innan ert bröllop, eller att era gäster/er festlokal inte påverkas?
53 %, 9 tjejer, röstade på att pandemin kommer att vara över (HOPPAS!) och 47 %, 8 tjejer, röstade på ingen påverkan.
Detta är alltså 2 fler som svarat på denna, eftersom de bara var 15 tjejer som svarade NEJ på fråga 4. Intressant.

Jag själv svarade JA, jag är orolig. Främst för att våra gäster ska känna sig otrygga och välja att inte komma.

Fråga 7: Funderar ni på att ställa in eller boka om ert bröllop?
15 % = 5 tjejer, kommer att ställa in. Jag antar att det är ni som gifter er innan juni, och jag är så ledsen för er skull. <3 85 % = 30 tjejer, kommer att boka om. Och det är ju inte värre än så. Kärleken finns ju kvar! Den får bara firas en annan dag.

Eftersom vi gifter oss i slutet av augusti har vi lyxen att kunna avvakta och se hur det utvecklar sig. Enligt vår tidplan skulle vi skicka ut våra inbjudningar nu i månadsskiftet, men vi har valt att vänta med det till slutet av maj. Efter det tar vi ett beslut beroende på hur situationen ser ut.
Jag är extra positiv eftersom jag nyligen köpt min brudklänning och längtar tills att jag går bära den! Det är minst sagt min morot.

Fråga 8: Om ni bokar om, gör ni det till senare i år eller nästa år? 
44 %, motsvarande 16 tjejer, svarade på senare i år. 56 %, motsvarande 20 tjejer, svarade nästa år.

Och det var allt för denna gång. TACK igen till alla som svarat. Ni får mer än gärna kommentera fler funderingar här i inlägget, och så fokuserar vi på att peppa varandra nu <3 Ta hand om er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *