Bröllopsplanering!

img_2092

Jag har älskat bröllop sedan jag var barn. Romantiska filmer om bröllop var det bästa jag visste, och jag hittade alltid en orsak till att ställa till med fest hemma med mina kompisar där jag alltid såg till att det fanns egengjorda dekorationer, bordsplacering och roliga aktiviteter med mera. Tanken på att jag en dag skulle gifta mig gjorde mig alltid alldeles pirrig.

Jag och Steve visste ganska tidigt att vi ville dela våra liv tillsammans och att vi ville gifta oss. Vi har alltid haft en vision om ett stort bröllop där vi firar vår kärlek tillsammans med våra nära och kära, och för oss har det alltid varit viktigt att vi får det bröllop vi vill ha och drömt om istället för att gifta oss snabbt men att kanske inte ha råd med att ha alla våra vänner där.

Vi längtade efter att planera vårt bröllop länge och jag måste erkänna att jag hade gjort mycket research på lokaler och dylikt redan långt innan Steve friade. Samma kväll som vi förlovade oss så började jag skriva gästlistan, så ni kan förstå hur mycket jag hade längtat, haha.

Vi är nu ungefär i mitten av vår planering och jag kommer att skriva mer om förlovningen lite längre fram i bloggen. I detta inlägget kommer jag istället att fokusera på början av bröllopsplaneringen och ge lite tips på vad man ska tänka på.

Det första som jag rekommenderar er att göra är en budget och prata om vad som är viktigast för ER, och kom ihåg att det handlar om just er och vad ni vill.

Viktigaste för mig och Steve var att alla våra vänner skulle kunna närvara. Eftersom vi är från två olika länder, och bor i ett tredje så har vi våra nära och kära väldigt utspritt. Vi kom tidigt överens om att det var i Sverige vi skulle gifta oss, och vi ser fram emot att få visa en bit av Sverige till alla våra vänner i England och Spanien.

Två andra saker som vi ville fokusera på var Musik och Foto/Film då det är något vi älskar. Det är viktigt för oss att kunna njuta av bra musik under dagen då vi båda jobbar med just musik, och foto/film är något vi vill ha av väldigt bra kvalité när vi tittar tillbaka på vår stora dag i framtiden.

Vad är viktigt för er? =)

I början av planeringen så ordnade vi dejtkvällar en gång i veckan där vi bara pratade bröllop. Ett bra sätt att föra planeringen framåt och ha en gemensam tid då bröllopet var i fokus =)

Jag skulle säga att efter att ni har satt budget så är det bra att börja kolla på lokaler. Jag och Steve fick en chock över att de flesta bröllopslokalerna är bokade väldigt långt i förväg. Till dom mest populära lokalerna måste man ibland vara 2 år i förväg, i alla fall i Skåne där vi ska gifta oss!

När ni har bokat lokal och datum så är det bara att sätta igång och kolla upp vilka leverantörer ni vill ha =)

 

Jag önskar er alla en underbar bröllopsplanering. Bara njut =)

 

Massa kärlek <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *