Att skjuta upp ditt bröllop…

Okategoriserade |


Jag och Steve har väntat i så många år, och verkligen laddat upp till stunden som skulle vara vår stund. Sparat pengar, planerat och organiserat – Vår bröllopsdag!

På juldagen förra året stod vi på scenen och sjöng i nästan konstant 5 timmar, och jag kommer ihåg att vi tänkte.. om 8 månader gifter vi oss och det kommer kännas värt varenda minut av hårt arbete. När vi stod på scenen på nyårsafton så sjöng vi in det nya året…det som skulle blir vårt år!

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Ingen kunde nog ana hur 2020 skulle bli.

Vi hade hört talas om viruset i början av året men tänkte såklart inte att det skulle påverka oss som det gjorde.

Den 14e Mars så bestämde Spaniens premiärminister att stänga ner landet i en sån kallad lockdown. Vi fick utegångsförbud. Vi fick inte gå utanför vår dörr förutom när vi skulle handla mat eller gå till apoteket, helst bara en gång i veckan. Polisen kontrollerade hela tiden vart man åkte och man var tvungen att visa kvitton på att man hade handlat.

Det var en sån extrem situation som vi aldrig trodde skulle kunna ske. Det som var sagt var att detta skulle pågå i 2 veckor. Det utökades hela tiden med två veckor i taget och vi satt tillslut isolerade i 2 månader.

Vi fick direkt massa meddelanden av våra bröllopsgäster som undrade om vårt bröllop verkligen blir av. Det var otroligt överväldigande och svårt att ta in. Vad skulle vi svara? Vårt bröllop skulle äga rum 4 månader framåt och ingen kunde ju veta hur det skulle utveckla sig.

Vi var rädda för att ställa in för tidigt och sen ångra oss om allt blev bättre och vi kunde ha genomfört bröllopet ändå. Samtidigt var vi oroliga för att vänta för länge och istället förlora vår chans till att få ett nytt datum med vår lokal och alla våra leverantörer som vi redan har betalat massa pengar till.

Mina tankar var hela tiden… Varför händer detta oss? Vi som har haft sånt tålamod och väntat så länge på denna dagen. Varför?

Det låter ju förstås väldigt dramatiskt. Vi hade det ju verkligen inte värst och vi har haft tur som har haft hälsan i behåll och alla i familjen mår bra. Det är verkligen det viktigaste.

Vi tog beslutet att skjuta upp bröllopet och det var verkligen det rätta beslutet. Vi vill absolut inte gifta oss utan alla våra nära och kära, och vi skulle inte vilja att vår bröllopsdag skulle vara helt utan kramar och bara präglas av restriktioner och covid-19.

Jag satt i flera dagar framför datorn och planerade om allting. Det första som var det viktigaste och också svåraste – Kyrka och festlokal. Jag trodde verkligen inte att vi skulle kunna få ihop en dag som funkade med båda, men vilken tur vi hade!

Och turen fortsatte.. alla våra leverantörer hade samma dag ledig. Ren tur eftersom så många bröllop har blivit framflyttade till nästa år.Vårt datum blir den 31/7-2021 och det känns så rätt!

Vi håller alla tummar för att situationen i världen blir bättre snart och att vi kan återgå till det normala. Vi längtar så extremt mycket till vårt bröllop nästa år.

Det viktigaste för oss under hela denna tiden var att vi har haft varandra. Att vara isolerade i ett hus tillsammans under denna perioden kan verkligen testa en relation, och för oss har det bara gjort oss starkare! Nu blickar vi framåt och vi har nu ännu mer tid till att planera och fixa. Det kommer bli livets fest och inget kommer att hindra oss denna gång!

 

Har ni också behövt skjuta upp ert bröllop? Skriv gärna om era erfarenheter i kommentarerna här nedan.

 

Vill ni följa mer om min vardag eller i mitt jobb som sångerska så kan ni gärna följa mig på min Instagram: singer_sarahmuller

 

Massa kärlek <3

4 svar på “Att skjuta upp ditt bröllop…

  1. Emelie säger:

    Vi bokade 31 juli 2021 men eftersom Corona har blossat
    upp och våra äldre är rädda för detta och vi vill gärna ha
    med dem på vår dag. Så har vi valt att skjuta upp till
    november istället. Så i veckan blir det boka om festlokal,
    kyrka och sångerska 🙂 så hoppas Corona lugnar ner sig

    Svara
    1. Sarah Müller säger:

      Hoppas allt går bra med er ombokning. Håller tummarna :). Vi får verkligen hoppas att Corona lugnar sig och att vi kan ha våra drömbröllop nästa år 🙂 Lycka till!

      Svara
  2. Karin säger:

    Vi bestämde igår att vi bokar om vårt bröllop till
    2022 istället. Hittills har vi börjat avboka saker. Sen
    ska vi börja planera igen…
    Men vi kör en förlovningsfest i sommar med bara
    familjerna. Så att vi får fira nånting och barnen
    slipper vänta.

    Svara
    1. Sarah Müller säger:

      Förstår att det är ett otroligt tufft beslut att ta. Men kom ihåg att desto mer speciellt och fantastiskt kommer det att kännas när ni står där på er stora dag <3.

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *