Hur gifter man sig i Vegas?!

img_9178.jpg

Vi har gjort en del research om hur giftermålet i Vegas också ska bli giltigt med allt vad det innebär här hemma i Sverige och tänkte tipsa er om vad som krävs !

Vilken tur att jag har den här bloggen för inser nu att vi faktiskt inte har löst en enda av de här punkterna än… (hjälp haha)

2-3 månader innan man åker:

  1. Hindersprövning, ca 3 månader innan.
  2. Fylla i en Marriage License online, görs på Clark county nevadas hemsida -> här

I Vegas:

  1. Hämta och kvittera ut bröllops licensen vilket man gör på Las Vegas Marriage Bureau, 201 Clark Ave., Las Vegas, Nevada 89155-1603. Öppet 8.00-24.00 alla dagar (extremt bra öppetider endå !) Obs, både brud och brudgum måste närvara och glöm inte passet! Kostar 77 dollar.
  2. Säkerställa att vigselförrättaren som ska viga är licensierad. Om man vill att typ Elvis ska viga er måste man göra en till snabb ceremoni med en licensierad vigselförrättare efteråt.
  3. Efter vigseln har vigselförättaren 10 dagar på sig att skicka in er bröllops licens till Las Vegas marriage bureu. När dem har fått in den kan man sen beställa en kopia online. Kostar 15 dollar.

Hemma:

  1. Ni båda måste gå till ett skattekontor tillsammans och anmäla ert bröllop. Man ska då ta med det godkända vigselcertifikatet, namnändringspapper, hindersprövningen och körkort/pass.

Har däremot hört att det inte är så lätt alla gånger att lösa de här med skatteverket hemma eftesrom de flesta om gifter sig utomlands fortfarande gifter sig en gång hemma i Sverige också eller gifter sig genom svenska kyrkan. Återkommer när jag vet om vi lyckades … oklart om detta paret har allt under kontroll ? 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *