Mina brudtärnor

57980888125__ff6339a7-57a5-4604-93f3-504c6eb06deb

Det har varit tydligt för mig sedan dag ett vilka jag vill ha bredvid mig i kyrkan när vi lovar varandra evig kärlek.

Mina brudtärnor, mina absolut bästa vänner!

Det var en period av pirr i magen och förväntan när jag planerade och gjorde inköp till de lådor som jag sedan gav bort till respektive tärna som förfrågan. Varje låda fyllde jag med en flaska champagne, choklad praliner från Lindor, ett kitt med hand/hudprodukter från Lóccitane, tofflor med texten ”Brides maid” – lite som skämt för att samtliga brukar reta mig för att jag alltid tar med mig tofflor när jag åker hem till någon kompis. slutligen hade jag ett kort med texten ”Vill du vara min brudtärna?”.

 

Första lådan ga jag till Sofia. Vi har varit ett sedan 2009/2010. Vi hade gemensamma vänner, bodde i samma kommun och hade liknande intressen och inte minst, samma namn. Dock hade vi ändå aldrig sprungit på varandra tidigare först vi närmade oss 17-18 år. Vi började festa tillsammans och vi och alla andra insåg snabbt att vi var oskiljaktiga. Sofia och Sofia var ett vinnande koncept från dag ett. Sofia är unik på alla sätt, starkare än de flesta, självsäker och rak. Stark i kroppen och i sinnet, enormt smart och omtänksam. Hon är fantastiskt duktig på att laga mat och delar mitt intresse till musik. Vi har skrattat och gråtit så många gånger ihop, upplevt kärlek och sorg i varandras närhet och vuxit starkare utav respektive. Sofia är den som alltid kommer ställa upp, alltid kommer göra sitt yttersta och aldrig klaga för det minsta. Som pricken över i’t så gillar hon även det brittiska tjejband jag är närmre besatt av – vilket innebär att det i princip är hon och jag samt regerande 12 åringar världen över.

Sofia fick sin låda under en middag vi hade hemma hos oss. Under fördrinken och medan både min Wiktor och hennes Fille nyfiket tittade påså drog jag till med detta rim medan jag lämnade över lådan ”Du min vän är en riktig stjärna, vill du bli min…”

Vilken tur att hon sa ja !!

Den andra lådan fick Katarina. Vi lärde känna varandra senare i livet, under tiden vi båda studerade vid Sälj och Marknadshögskolan. Jag minns inte hur och när vi blev vänner där men sedan den dagen har vi varit en självklarhet. Vi gjorde vårat examensarbete tillsammans och var såklart överambitiösa och gjorde en E-learning plattform för marketing, både teoretiskt och praktiskt. Katarina och jag har varit en del av ett gäng på fem, ändå har vi två alltid haft ett eget starkt band till varandra. Det bandet blev någonstans ännu starkare efter vi båda tog examen och påbörjade våra egna resor. Katarina är den man frågar de där obekväma frågorna, den man aldrig behöver skämmas för eller ursäkta sig inför. Hon har en egenhet i att alltid se det bästa i andra, hon är enormt duktig på att peppa och ge styrka. Katarina är den man vänder sig till när man behöver råd eller vägledning, ett gott skratt eller en axel att gråta mot. Katarina är en riktig vän som jag är oerhört tacksam för att jag har i mitt liv. Katarina skulle även kunna vara min Wiktors tvilling till sättet, i många fall vänder jag mig till henne när jag inte förstår mig på honom. Också oerhört frustrerande då hon ofta står på hans sida – även om det såklart också är rätt charmigt!

Katarina fick sin låda en varm sommardag när vi två skulle åka till Lidingö och äta pizza vid vattnet. Det blev inget rim men med ett par rodnande kinder sträckte jag över lådan till henne och såg förväntansfullt på medan hon öppnade rosetten och lyfte på locket, även hon sa ja!

 

Sist men inte minst så har vi Malin, Min lillasyster!

Sedan vi var små har Malin alltid varit min bästa vän. När vi var yngre trodde de flesta även att vi var tvillingar,  Idag  är vi nog mer som natt och dag men med samma starka band till varandra. Vi har som sagt alltid varit nära, Malin var ofta med mig och mina vänner när vi var yngre. Hon var en självklar del i alla de umgängeskretsar jag tillhört, framförallt under de senare åren. Därför har bland annat Malin och Sofia känt varandra under en längre tid.

Malin är den finaste människan på jorden. Den varmaste, vackraste och mest omhändertagande människan jag vet. Någonstans i mina ögon kan jag fortfarande se det lilla yrväder hon var som yngre, även om hon är vuxen med snart en master examen i ett ämne jag knappt förstår mig på. Malin är oerhört smart och engagerad i vad som är rätt och fel. Hon är den person jag vänder mig till vid tips gällande skönhet och hälsa, mat och sitt mående inåt. Hon har en enorm motivationskraft inom sig och kommer kunna göra precis vad som helst i framtiden. Dessutom är hon den i vår familj om fyra som som har absolut högst utbildning och kompetens, hon är även yngst. Att tillägga är att det nog inte finns någon på denna planet som kan bli så trött på mig som Malin, men jag tycker att det är rätt charmigt.

Malin fick sin låda under en picknick med hennes närmsta vänner. Jag och en vän till henne hade planerat en överraskningsdag för henne då hon precis hade tagit sin kandidatexamen. Så under en blåsig men solig dag på gärdet bland hennes närmsta tjejkompisar och otaliga glas bubbel så räckte jag över lådan.

Hon sa såklart, JA!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *