318 Dagar. Ringar

fil-000-35

Min husband-to-be är inte bara snygg – han har smak också (ja, jag förväntar mig ett megastort plus i kanten efter att han har läst det här). Min förlovningsring går nämligen inte att beställa, utan den har han själv designat på L’etui som ligger på Östermalm i Stockholm. Att jag fick den, så att säga, feta ringen först vet jag inte om det var för att göra ett smart drag med tanken: ”denna ring kommer hon aldrig att kunna säga nej till” eller om han helt enkelt är en tvättäkta romantiker och känner mig så väl att just den personliga ringen hade gjort vår förlovningsdag ännu mer minnesvärd. Med tanke på de fina ord jag fick och att han gick ned på knä på en väldigt väl utvald plats så är jag till 99,9 procent säker på att alternativ två är det rätta.

Min fantastiska och ganska sällsynta ring (vilket jag tror att jag får säga i ett forum som detta utan att låta allt för skrytsam) består av 18k vitt guld med 6-klofattning. Min diamant är 1.0 ct karat och har slipning briljand ideal, färgen Topp wesselton F och klarhet VVS1.

Fördomsfulla vänner till mig (tror vi alla har sådana bland oss) brukar säga att jag bör vända på ringen i större folkmassor eller på så kallade osäkra platser för att inte någon ska springa fram och hugga av fingret från mig för att ta ringen. Det… är ju… trots.. allt…. ganska så… vanligt. Eller? Om inte annat så är jag rädd att jag eventuellt just tipsat om en ny sorts kriminalitet ägnat åt vårt avlånga land.

Min fästmans ring är mer lättbeskriven: Vitt guld 18k. Less is more skulle man kunna säga om man vill jämföra brudgummens ring med brudens ringar, men detta är ett av de fall då jag inte lägger armarna i kors och tycker att män har det bättre. Det heter ”Dimonds are forever” av en anledning. Dock är hans ring ganska stor: 7mm bred och 2mm hög så jag kan i smyg medge att det onda ögat han får då ringen tas av när exempelvis större vikter ska bäras kanske inte är helt befogat.

Vi har inte varit så pass traditionella att vi gifter oss ett år efter förlovningsdag, utan vi har varit förlovade under en längre period, då jag hade lyckan att få en ring på fingret ganska tidigt under vår relation. Jag, som tyvärr så många andra, hade inte direkt haft någon tur på kärleksfronten utan hade helt bestämt mig för att absolut inte träffa någon på ett bra tag eller kanske inte ens över huvud taget för att slippa lappa ihop ett sviket hjärta fler gånger. Så dök han upp i bilden och förändrade allt. Att förlova sig var därför något så enormt för mig. Tänk att en ring runt ett finger kan symbolisera något så mäktigt som trygghet. Det är rätt fantastiskt måste jag säga. Men nu ska jag hoppa tillbaka på det spår jag började på – vi var alltså förlovade under en längre tid då vi helt enkelt förlovade oss fem månader efter att vi just träffats. Sådant medför både bu och bä från ens omgivning, men det är okej. Det kan vi ta. I och med det hade jag faktiskt lyxen att i princip få två frierier. Ett för förlovning och ett för frågan om jag vill gifta mig.

Vi satt på vår favoritrestaurang när frågan kom. Tårarna sprutade så vår stackars servitör inte riktigt visste om han skulle beklaga eller poppa en champagne. Så helt plötsligt satt jag där med en dessert i magen och ett giftermålsdatum i hjärtat. Ett år efter frågan – tradition med en twist. När den stora frågan kom fick jag en sneakpeak av vigselringen. Den är från the one and only Efva Attling. Vilken pangkvinna! Jag tycker så mycket om henne och älskar hennes smycken, så även vigselringen blev väldigt färgstarkt personlig för mig. Tyvärr kan jag inte visa ett foto då den återförenas med mig 15 September 2018 (min andra ring känner sig väldigt ensam till dess) men om Ni önskar att se den så heter den ”21 Stars” och finns via denna länk: https://www.efvaattling.se/sv/artiklar/21-stars-signature-ring.html.

Ps: Här kommer några bra skötselråd för ringarna som jag lite aggressivt fått av en förtvivlad guldsmed efter att hon sett min ”ovårdade” ring:

*Putsa upp diamanten med hjälp av diskmedel, ljummet vatten och en barntandborste varannan dag. Om du dock är som jag och ofta använder hudvårdsprodukter bör detta göras varje dag.
*Lämna in ringarna till guldsmed ca vartannat år för att rhodiera (ytbehandling).
*När man har två ringar mot varandra kan det göra att vitguldet tappar sin klarhet snabbare, vilket gör det viktigare att man lägger lite extra kärlek på dem.
*Så slutligen var det flertalet punkter om när man bör ta av sig ringen för att undvika slitage, men det kan glömmas. Den sitter där den sitter vare sig diamanter uppskattar gym eller inte.

 

Tack för att du läser. Det gör mitt inre varmt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *