304 dagar. Solen och vindarnas ö

4294731_38_z

Att vi skulle ha vår stora dag på just Öland var givet för oss då vi båda är förälskade i ön. Jag är uppvuxen i Kalmar och har därav lika många minnen som utslitna skor från blåsiga stränder och fantastiska alvarmarker. Men de finaste bilderna jag har från ön är då jag varit där med min partner och tack vare Ekerum Resort kommer minnena från Öland tas till en helt ny nivå.

Det är inte utan anledning Stellan Skarsgård, Lill Lindfors, Barbro Lindgren (denna superkvinna och tillika Loranga-författare), kungafamiljen och mååånga andra valt att ha bott eller bor på Öland. Historia finns i varje gatsten och samtidigt ligger moderniteten runt hörnet. Kombinera det med fantastiska landskap och vi har Sveriges näst största ö i ett nötskal. Här finns över 70 naturreservat, fler än 50 badplatser, ungefär 350 ölandskvarnar, 1 världsarv, mängder med runstenar och andra fornlämningar och, som de flesta vet, maaaaaassor av kyrkor.

Då vi planerat att gifta oss kyrkligt var det bara att börja researcha efter något som kunnat passa vår smak. När man som jag är lite sådär fesljummet kristen, som många andra här i landet lagom, vill man inte direkt ge sig på de tyngsta attiraljerna vad gäller kyrkvigsel. Vi planerade in en roadtrip för att se en liveversion av de olika kyrkor vi tittat ut online. Efter att ha kikat på två behövde vi inte se resten, vi båda hade blivit tveklöst säkra på att Algutsrums kyrka var the one and only för oss. Den ligger i mellersta Öland och är väldigt vacker med sitt höga tak, häftiga detaljer och vi uppskattar att den är ljus och inbjudande på ett sätt som ger ett mer ”lättsamt” intryck.

Min största shout-out detta inlägg går dock till Ekerum Resort. Vilken magisk plats (som ni ser på bilden)!! De flesta inbitna golfare har full koll på stället medan en annan tittat storögt och längtansfullt när man susat förbi i bil längs det vackra området. Jag har alltid varit nyfiken på att stanna och äta eller testa Ekerums spa, men det har aldrig riktigt blivit att jag tagit tag i att kolla upp hotellet förrän vi påbörjade våra bröllopsplaner. Det passar sig utmärkt för oss att det finns möjlighet för gästerna att sova över då vi har familj och vänner som åker långt för att spendera dagen med oss, men det kan även vara skönt för resterande som har något närmare att slippa ta sig hem efter allt balunsande. Sedan är det ju inte heller fy skam att som brudpar kunna spendera natten i en riktigt härlig bröllopssvit. Det fanns ett gäng olika sällskapsrum att välja mellan och vi bestämde oss för att ha två olika – ett för middag och fest samt ett lugnare rum att spela spel och med möjlighet att bara sitta och prata i. Festrummet är ungefär som en modern lada i stilen med sina robusta balkar i taket och tjocka putsade stenväggar. Här kan man med andra ord slå klackarna i taket ordentligt! Det andra rummet vi valde kallas för ”Champagnebaren”. Här är det inrett som ett lyxigt och klassiskt engelskt bibliotek med stora fönster ut mot golfbanan. De med trötta dansfötter och de helt utan taktkänsla kommer att sitta här med något bubbligt i handen och umgås till en mer sansad musik.

Ekerum Resort fick oss på kroken dels via sitt fantastiska läge samt hur de skrivit om just höstbröllop. Det var den exakta känslan jag ville skapa som stod på skärmen framför mig då jag satt som Sherlock och inspekterade ställen. Givetvis lär det vara hur fint som helst att ta hjälp av dem om man vill ha sitt bröllop under en annan årstid, men det är något visst med ett mulligt hösttema på Öland. Vi vill dekorera med små öländska pumpor av alla olika färger och former, ljus, löv, kastanjer och mängdvis med kärlek för att nå ut med vårt öländska höstskogs-tema.

Det är så roligt att fler och fler saker börjar falla på plats. Lokaler, gäster, datum, tider, tema, bordsplacering, ja det känns så skönt att nu kunna se allt framför sig. Någonting jag dessutom trodde var spikat och klart var min brudklänning. Jag hade tittat ut en helt fantastisk klänning på nätet, bett om mina tärnors åsikt, fått hjälp med alla mått och skulle precis klicka i ”beställ” innan jag fick en lustig känsla i magen och tryckte upp en ny flik på Google Chrome för att söka på några recensioner om hemsidan. Det första som dyker upp är en artikel från Aftonbladet med en minst sagt miserabel stackars kvinna. Det var inte bara tyget och detaljerna som var fel utan alla måtten och egentligen hela proportionen av klänningen var helknas. Det såg ut som att en gnu hade sytt klänningen. Så nu är jag med andra ord back on scratch vad gäller brudklänning, men hellre det än att se ut som en uppblåst ballong någon hejvilt sytt brodyr på. Med andra ord – var försiktiga om ni ska köpa klänning från nätet. Bättre att veta vad man får.

Jag dricker alldeles för många koppar te när jag skriver så nu är det lika bra att jag slutar så det inte kluckar om mig i en vecka…

Det gör mig jätteglad att du läser. Bug och bock.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *