SECONDHAND GULD & LOKAL SMED!

Bröllop |


Vad betyder Slow Wedding?

Jag har liksom hittat på begreppet utifrån ”Slow Fashion” och vet inte om frasen ens existerar, vet du? 😉

Men precis som med Slow Living, handlar det om ett ”sakta bröllop.” Ja, ni läste rätt. Ta dej tid att finna allt från ringar till lokal. Men det betyder också att se till det som redan finns i tiden, i form av second hand, preloved, sparat och lånat. Detta faller ju väl in på traditionen: ”Något gammalt, något lånat…” Dessutom tycker jag att Slow Living är att se till de små företagen, att gynna de lokala företagarna till att fortsätta sin verksamhet.

För 10 år sedan skulle jag nog aldrig ha kunnat tänka mej att köpa guld som någon lämnat in hos Pantbanken. Men idag, vet jag att det är inte bara hållbart, det är också otroligt mycket guld och diamanter för pengarna! Dessutom får du med dej en historia om smycket, som du inte vet något om.. Jag som obotlig romantiker, tycker att detta är otroligt spännande! Så jag bygger upp en hel historia om en kvinna i 50-talets Paris, som sippar Espresso på anrika Ladureé, iklädd massor av guld och ädelstenar.. haha!

             

Jag hittade min vigselring på Antikhallarna i Göteborg. En rödguldsring med diamanter, som kommer matcha min förlovningsring med bravur! (Förlovningsringen ser man på bilden ovan. En solitär – grön smaragdslipad turmalin, som jag låtit tillverka hos den lokala smeden enligt önskemål.)

Jag ska skriva mer om Slow Fashion, men till dess – AU REVOIR!

Theresa

2 svar på “SECONDHAND GULD & LOKAL SMED!

 1. Ljungan säger:

  Oooo la laaaa! Kan man få en närbild på den där röda ringen?

  Svara
  1. Theresa Skjolden säger:

   Haha, den röda ringen kommer från Lily and Rose! Kika in på deras sida. 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *