Vår första dans💖

Bröllop, Dans |


Okej 5 weeks to go – och nu är det dags att ta tag i dansen!

Det hinns många saker Herman är bättre på än mig, men om det är något jag kan så är det att dansa.
Bugg, foxtrot eller vals – inga problem! Avsäger mig helt cha cha, men det ska vi ju ändå inte dansa.😉

Jag bokade in en danslektion som jag även avbokade, Herman frågade; ”Är det inte bättre att du lär mig?”, so that is what we are going to do!

Fram till bröllopet kommer vi dansa 2 timmar i veckan och vi kommer dansa Foxtrot. Jag tycker vals är såååå fint, men det känns inte schysst att tvinga Herman till en vals om han aldrig har dansat det innan.

Det man behöver för att göra detta själv är inte mycket:

  • Sin partner
  • Förslagsvis de skorna man har tänkt dansa i
  • Som tjej kan det ju vara bra att ha en klänning som liknar brudkläddingen, speciellt om det är en något otymplig klänning (massa tyll, supersnäv sjöjungfru eller liknande)
  • Något att spela musik ifrån
  • Den låten man har tänkt dansa till
  • Några kvadratmeter fri yta

Sen är det ju bara att köra!
Tips är att kolla lite videos på youtube innan ni sätter igång. Danslärare har ofta massa bra tips.

Vi flyttade undan alla möblerna i vardagsrummet och drog på vår låt på högsta volym.
”Something just like this” kom när vi träffades, och av någon anledning har det liksom alltid varit våran låt. Men eftersom den är lite väl ”party” hittade vi den här superfina akustiska versionen; Something just like this

Foxtrot

Men innan jag och Herman dansar vår första dans ska ju pappa och jag dansa, det tog mig en hel kväll att hitta rätt låt. Man vill ju inte att den ska vara för romantisk, eller för sorglig.. eller för party.. men jag hittade tillslut denna och det känns hur bra som helst! You’ll be in my heart

Sedan lämnar pappa över mig till Herman, vi kör vår dans och sedan blir det fest!🎉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *