Snipp snapp snut, så var sagan slut 💖

Bröllop |


Flera gånger under den här resan har jag fått frågan om varför jag gör det. Varför bloggar jag? Varför lägger jag ner så mycket tid på något som i slutändan bara varar i en dag?
Det finns väl säkert flera svar på dessa frågor, men jag kan ärligt säga att jag har njutit. Varje inlägg har varit roligt att skriva och varje liten grej jag har gjort till bröllopet har varit roligt. Allt från att prova ut princesslika klänningar till att klippa och limma namnskyltar.

Till alla er som närmar sig den stora dagen, eller till er som precis har hittat hit, så har jag några saker jag skulle vilja dela med mig av. Saker jag önskar jag visste innan bröllopet;

  • Be om hjälp, och gör det i god tid. Jag skulle ha bett om mer hjälp.
  • Det tar lång tid att göra sig i ordning på dagen, så börja tidigare än vad du tror och har gott om tid innan ceremonin.
  • Drunkna inte i detaljer, det finns ingen gäst som kommer märka om något inte gått exakt som det var tänkt(ärligt talat, vad är det västa som kan hända?)
  • Att läsa våra egna löften och att göra det under ceremonin är det bästa beslutet vi har tagit.
  • Anlita en fotograf eller be en vän ta bilder under hela dagen. Det enda ni har kvar efter bröllopet är minnen och bilder.
  • Det går fort, både tiden innan bröllopsdagen men även the ”big day”. Den springer iväg, så försök verkligen att njuta av varje sekund.
  • Stressa inte, allt löser sig, och det är era vänner och familjer som kommer lösa allt.
  • För mig var det otroligt skönt att ha två klänningar. Att byta till en luftigare klänning en varm sommarkväll var min räddning.
  • Om du inte vill ha två heltidsjobb – Gör inte varenda liten pysselgrej själv. Det finns en anledning till att det finns företag som gör det åt dig. Jag tog mig lite vatten över huvudet.

Men i övrigt – NJUT! Tiden går som sagt fort, 12 månader säger bara ”swoosh!”, så gör det bästa av det.

Lycka till till alla därute som ska gifta er, och tack alla ni som har skrivit till mig under resan. Att få veta att ni har uppskattat bloggen har varit min drivkraft.

Over and out,

Kram💖

Bröllopet ❤️

Bröllop |


Better late than never, eller vad säger man?

Hur roligt det än har varit att fixa med bröllopet har det även tagit mycket tid och energi, och jag ska villigt erkänna att det har varit skönt att ha lite semester direkt efter bröllopet. Att vara sin egen bröllopskoordinator har ju varit lite av ett ytterligare heltidsjobb. Även om det såklart har varit väldigt roligt!

Allt som allt, var vårt bröllop helt fantastiskt! Lite stressad innan ceremonin, men utöver det gick allt hur bra som helst. Hår och smink som fixades av fantastiska Christine från Björn Axén, jag var så himla nöjd. Hotellet ”The sparrow” var verkligen den perfekta settingen för att göra sig i ordning, och lokalen fick 5/5.

Jag skulle kunna prata i timmar om vårt bröllop, men jag tänker att bilderna talar för sig själv;

 

 

En rent ut sagt – Magisk dag!
Den gick fort, alldeles för fort.. men vi njöt av varje sekund. Det hade inte kunnat blivit bättre❤️

Honeymoon – Part 2

Bröllop, Bröllopsresa |


Det känns helt galet… tre veckor gick så himla fort? Samtidigt känns det som om vi har varit iväg i flera månader, vi har verkligen hunnit uppleva så himla mycket!

I förra inlägget hade vi ännu bara bockat av;

  • Miami
  • Orlando
  • Phoenix
  • Gran Canyon
  • Las vegas
  • San Diego

Nu har vi även besökt;

  • Los Angeles
  • Santa Maria
  • San Simeon
  • Santa Cruz
  • Napa Valley
  • San Fransisco

Kan ju säga till alla er som funderar på att göra en liknande resa – vi är SÅ glada att vi bokade alla boenden i tid(som sagt utan förskottsbetalning/avbokningsbara), vi har inte haft ett enda dåligt boende. Ett annat tips är att boka alla  boenden via samma site så ni samlar poäng/frinätter.

Anyhow, såhär var resten av vår resa –

LOS ANGELES
I LA gjorde vi allt från att kolla stjärnorna på ”the walk of fame” till att hänga på takbarerna i Beverly Hills.
En restaurang som var helt magisk var Gwen. En restaurang känd för sina kötträtter, som verkligen levde upp till sitt rykte! 10/10

Gwen

Vi gjorde även en egen ”LA tour”, vi startade dagen på Hollywood’s mest kända diner Mel’s drive in. Vill ni maxa frukosten på ett typiskt amerikanskt sätt blir det inte bättre än såhär;

Mel’s drive in

Vi tog som sagt även en tur på the walk of fame. Därefter åkte vi runt bland lyxvillorna i Beverly hills och kollade butikerna på Rodeo drive. Vi avslutade vår egen-guidade tour med en god lunch nere vid piren i Santa Monica.

Vi spenderade även tid på både Malibu beach och Venice beach, man måste ju jobba lite på brännan så det syns att man har varit på semester!

Vi åkte sedan vidare till ett vindistrikt norr om LA,

SANTA MARIA
Här maxade vi med en helt otrolig vinprovning på Presqu’ile winery. Vi tog en ”Wine and food experience”, och det var det verkligen. Helt galet bra!

Vidare till –
SAN SIEMON
Där vi fortsatte vin-temat med ännu en vinprovning på Hearst Winery och ett besök till Hearst Castle(ett exempel på vad man kan sno ihop om man har för mycket pengar).
Näst på tur var –

SANTA CRUZ
Vi åkte vidare upp för Highway 1 där vi förutom att kolla på utsikten, även passade på att ta en lunch med livets utsikt. När vi kom fram till SANTA CRUZ hade vi två dagar av sol, bad, god mat. Lite det bästa av allt helt enkelt.

Next up, mitt absoluta favoritställe i heeeeela USA –

NAPA VALLEY
Ja ni vinälskare därute, om ni är sugna på USA får ni inte missa landets egna Italien uppe i norr. Man kan inte annat än älska Napa – Pittoreskt, mysigt, vackert… heeelt underbart! Vi bodde på magiska Candle light Inn, där njöt vi på dagarna i solen på baksidan. Såklart med ett glas vin i handen. Vi varvade sedan såklart brännan med himmelska vinprovningar. Kan det bli bättre?

Sist men inte minst –

SAN FRANCISCO
Staden som varvar mellan berg och dalar. Vi besökte både Alcatraz och stadens Zoo. Däremellan njöt vi av goda middagar, härliga promenader genom Chinatown och kallt vitt vin nere på piren Fisherman’s wharf.
Vi maxade. Vi hade inte kunnat gjort denna resan bättre än vad vi gjorde. Vi har hunnit med så mycket att detta skulle bli en bibel om jag skrev med allt, men kort och gott kan man säga att detta är. BY FAR. Den absolut bästa resan vi har gjort. Vi hade utan problem kunnat vara borta tre veckor till.

Vi är ett bra team Herman och jag. Driver och codriver, optimist och realist, man och fru. Det är så enkelt att resa ihop, precis som det ska vara.💖

 

Wedding – Part 1

Bröllop, Bröllopsfoton, Brudklänning, Hår/Smink |


Oroa er inte, jag kommer mata er bröllopsfanatiker därute med flera inlägg om bröllopet, men jag tänker börja med en lite kortare sammanfattning av vår fantastiska dag;

Vi är fortfarande på vår bröllopsresa, och försöker såklart njuta så mycket som möjligt. Det här är andra gången jag plockar upp datorn på snart tre veckor, tiden springer iväg!

Vi sa det igår kväll när vi satt och pratade över en drink, att det känns helt sjukt att vi faktiskt är gifta, på samma gång känns det så extremt naturligt. Som att vi alltid har varit det?

Dagen blev verkligen allt och lite till, det gick bara så himla fort. Allt från att kliva upp på morgonen till att festen var över.. in the blink of an eye. Men vi försökte verkligen njuta av varje sekund, även när det var som mest stressigt.
Man inser verkligen vilka otroliga människor man har i sitt liv, både familj och vänner efter en sån här dag. Vi har fått så mycket hjälp, både innan bröllopet och på bröllopsdagen. Till alla er som funnits där(ni vet vilka ni är) – TACK!

Jag kan inte påstå att jag har någon del av dagen som var bättre än den andra. Men till alla er som funderar om ni ska skriva era egna löften, och om ni ska läsa upp dem för varandra vid vigseln – Gör det!
Alla, inklusive oss själva, tyckte det var det finaste på hela dagen. Så mycket känslor, det gick verkligen rakt in i hjärtat. Det var verkligen ”the sprinkle on top” på en perfekt dag.

Dagen avslutades såklart med en helt magisk fest, som vi sa hela tiden ”det viktigaste är festen!”. En kort sammanfattning av kvällen skulle väl vara – legendariska tal, en magiskt god middag och oförglömliga moves på dansgolvet.

Han och jag. Nu och för alltid ❤️

Honeymoon- Part 1

Bröllop |


Ledsen för den just nu dåligt uppdaterade bloggen, men jag har verkligen försökt att koppla bort och njuta.

Till er som inte är uppdaterade gör vi just nu livets resa genom USA. Tre veckor av en hejvilt blandad kompott bestående av god mat, sol, bad och fantastiska upplevelser.

Vi har än så länge varit i Miami, Orlando, Phoenix, Gran Canyon, Las Vegas, San Diego och just nu rullar vi in i LA.

I Florida maxade vi med sol och bad för att vila bort jetlagen. Vi besökte även Little Havanna, Key West och Universal Studios. Kan varmt rekommendera att åka ner mot Key west även om det är en bit att åka. Så häftiga vägar! Åt även min livs godaste måltid – hello juicy lobster roll! I will miss you.❤️

Vi flög sedan inrikes till Phoenix för att sedan åka till Gran Canyon. Det är så galet stort det här landet, ena sekunden är vi omringade av palmer och kristallklart vatten, nästa är man omringad av öken och kaktusar och 42 graders värme.☀️

Gran Canyon var helt overkligt vackert, som en tavla. Man kunde knappt tro att det var verkligt.

Vi rullade sedan vidare till the city of sin – Las Vegas. Vi bodde på det vackra hotellet Bellagio, där vi gjorde allt från att maxa pooltiden till att spela på Casino. Vi åt även Gordon Ramseys klassiska Beef Wellington på hans restaurang och drack drinkar på Vanderpumps bar. Magisk bra!✨

Efter Vegas spenderade vi natten i San Diego, nu är vi äntligen i LA!

De kommande tio dagarna tar vi California med storm – stay tuned! ✨

Kram!

När glittret har lagt sig

Bröllop |


Nu sitter vi på Arlanda med våra wifey/hubby sweaters.. det är en konstig känsla – tänk att vi är gifta?

Beställde dessa på Etsy

På samma sätt som att allt är precis som för några dagar sedan är något inte det. Vi sa det i bilen påväg hem morgonen efter bröllopet, det är som att vi är lite starkare, lite mer kära.. ett lite större ”T” i ”Team”.

Vi hade livets dag, vårt bröllop var HELT fantastiskt. Men gud vad fort det gick. Jag är så glad att vi lyssnade när folk sa ”Bilderna är det enda ni har kvar när allting är slut”. Det ska bli så kul att få uppleva allt på nytt när alla foton är klara.

För det gick så fort, så galet fort. Men vi njöt, vi maxade varenda sekund. Tänk att vi nu är ”Herr och Fru”, mr and mrs, hubby and wifey.

Det är så sjukt, en så galet härlig känsla.
Det kommer en full wedding update snart, until then får ni ett smakprov;

Nu har vi precis mellanlandat, sitter i loungen med ett glas champagne. Om några timmar är vi i Miami för vårt nästa äventyr. Stay tuned 🥂✨🌴

4 Dagar kvar ⏲️

Bröllop, Planering |


Ska villigt erkänna att jag känner mig rätt utpumpad by now(don’t worry, energin är tillbaka tills på lördag!), men det är det värt.

Håller på med att färdigställa bordsnummer, servetter, hashtagskyltar… fixar med logistiken – ”Hur får vi allt till lokalen?”, ”Hur gör vi med lunch på lördag?”.
Det är lustigt hur man har haft 10 månader på sig att planera och hur man ändå kan känna att det är så mycket kvar..
I tanken är allt lugnt, men kroppen börjar säga ifrån, hjärtat rusar. Tror det är mixen av stress och lycka i överdos. Skönt att det start är dags så man inte kan göra så mycket mer. Det är ju hela tiden något man vill fixa ”lite bättre”

Akrylnaglar med lack i rosa glitter

Idag fixade jag i alla fall mina naglar, vilket var skönt. Lite sparkle of course!
Hade beslutsångest deluxe, man övertänker ju allt nu; ”Hur blir bilderna med detta”, men jag tänkte att jag tar något som är liiite extra men inte full blown crazy – Hur illa kan det bli liksom?

Imorgon ska jag pyssla färdigt det sista och på torsdag ska jag ställa i ordning allt till lokalen, packa färdigt allt till bröllopet, göra packlista till bröllopsresan.

På lördag ska jag njuta, säga vad man vill men hur roligt allt detta än har varit(jag har verkligen fått njuta heeeela vägen hit) så har det tagit en hel del energi också. Men allt kommer vara värt det!

Jag kan redan känna smaken av bubbel🥂

FINAL COUNTDOWN

Bröllop |


Herregud vad sjukt! Det är den här veckan det händer.
Idag är nog första gången jag har känt mig lite nervös? Vet egentligen inte varför, allt kommer nog gå hur bra som helst.. kroppen är som en bubblande mix av lycka, stress och nervositet. På lördag är det dags och det är fullt upp med att fixa i ordning det sista.
Dagarna varvas med pyssel, fix, dans och öva in löften. Lite sjukt att den här tiden om en vecka sitter vi där i business class påväg till Miami. Kan knappt förstå det!

Nu håller vi alla tummar och tår att allt flyter på, och alla ni där ute kan ju passa på och be en liten bön till vädergudarna. Håll alla tummarna att vi slipper regn.

5 dagar kvar!

Grafiskt💻

Bröllop, Grafiskt, Tips |


9 dagar kvar och nu börjar tiden verkligen springa iväg, dags att färdigställa allt det grafiska!
Det finns ju såklart betydligt enklare sätt att göra saker på än vad jag har gjort, men jag vill verkligen ha rätt vibe på allt till bröllopet, så jag har valt att göra mycket själv.

Vår drinklista

Det som tog längst tid att göra grafiskt var drinklistan. För vissa kanske denna kan upplevas rörig, men jag älskar det estetiska och jag vill att man ska bli glad när de ser drinklistan!
Vi kommer ha ett relativt stort utbud(med tanke på att vi kommer ta med all alkohol själv), så nu kan man tydligt se vad man har att välja på.

Sedan kommer vi att hyra en Selfiecircle, det är ett digitalt fotobås där du kan både ta foton och skapa GIFar. Dessa får du sedan direkt till mobilen, och vi som hyr den kommer få alla foton från bröllopet till vår mail. Hur nice?

Så jag har gjort en skylt vi tänkte ställa i baren enligt nedan;


Sedan kommer vi ha ”Message in a bottle” istället för en klassisk gästbok. Vi kommer ställa det i baren så folk kan skriva lappar medan de väntar på drinkarna. Dessa lappar kommer vi sedan sätta in i vårt fotoalbum. En alternativ gästbok.

Ett smart alternativ till gästbok

Så till denna kommer vi ha en tavla som berättar för folk hur de ska göra om de vill skriva ett meddelande;
Sedan har vi tre toaletter i lokalen, för att undvika katastrof(tyvärr vet vi ju inte alla hur man siktar..) kommer vi märka dessa tydligt;
Vi kommer även ställa ut skyltar på alla bord med info om våra sociala medier. Det kan ju vara lite kul om folk tar fina bilder att man enkelt kan hitta dem. Antingen genom att tagga oss, eller att använda vår hashtag #HermanochFrida2022

Det jag har kvar att färdigställa är namnskyltar, menyer, program och göra en tydlig instruktion till lokalen … Lätt som en plätt ✨

What happens in Marbella, stays in Marbella

Bröllop, Möhippa |


Ni alla där ute har säkert fina vänner, men efter min möhippa tror jag nog jag har dem finaste. Jag hade väl lite förväntningar på hur min möhippa skulle vara, men de fullständigt överväldigade mig med detta;

Onsdagen förra veckan började med att mina bridesmaids hade gömt sig i 45 minuter bland buskarna för sedan att hoppa fram och överraska mig. I ett stim av skratt, ballonger, glitter och bubbel fick jag i uppgift att packa – ”Nu ska du dricka bubbel och packa för 4 dagar. Temat är GLAM”.

Jag packade färdigt och sedan tog de på mig ögonbindel, in i bilen och sedan blir jag avsläppt på en hemligt plats. När de tog av mig ögonbindeln var alla mina fina vänner samlade, de har fixat i ordning en lokal full med glitter, bubbel och en helt magisk brunch.

Efter Brunch, Cava-pong och massor av skratt rörde vi oss vidare till nästa hemliga plats – Ellery Beach house!
Vi inledde med en magisk Yoga tillsammans med Emilia, ni kanske känner igen henne från Whalgrens värld? (Tips – hon har även sin skincare line ”Breath soulcare”, magiskt bra produkter! Älskar hennes Night balm)

Efter att vi hade hittat vårt Namaste drog vi vidare till poolen för rosévin, snacks och lite bränna. Detta följdes sedan upp av en hel dag på spa och sedan middag på i ett privat rum på Ellery. De hade pyntat med blommor i ”brud”-tema, hur gulligt?

Efter middagen blev det slumber party hemma hos en av mina bridesmaids. Jag vet att jag tänkte; ”Konstigt att alla ska hem 23:00? Och varför bad de mig packa för 4 dagar om jag ska hem imorgon?”… This wasn’t the end!

Såklart hade de köpt matchande ”Team bride” PJ’s
Goodiebags fyllda med ansiktsmasker, bubbel, smink och annat måste för en möhippa!

04:00 Blev jag väckt ”Nu fortsätter äventyret, inga frågor”… på med ögonbilen, in i en bil och jag tänkte ”Gud vad tidigt vi ska checka in på hotell?”. I efterhand, rätt orimlig tanke.
När vi kom fram kom vi till Bromma tänkte jag ”JAA vi ska till Skåne!”, men när jag såg planet stod det … Bryssel?? ”JAA vi ska till Bryssel!”. Jag började googla på vad man kunde hitta på i Bryssel och när vi väl var framme började tjejerna kolla på tavlan.
”Bagaget är ditåt!” sa jag och började gå mot bagaget.
”Frida, trodde du verkligen vi skulle till Bryssel? Kolla 10:55 på tavlan så ser du vart vi ska”
MALAGA! Oh my goood, jag har ju helt galna vänner. Vi åkte till Marbella där mina underbara vänner hade bokat en stor bungalow på Boho Club..!!!

Som att detta inte detta skulle vara nog hade de såklart en helt galet bra planering för hela vistelsen. Börjar ni förstå nivån jag älskar mina vänner på?

Första dagen blev det sol, bad, middag på Boho och sedan spakväll(tips – Xlash Hydro gel mask var to die for) i vår supermysiga bungalow.

Älskar förövrigt skylten, den var lite som tomten i Amelie från Montmartre – fick liksom resa runt och bli fotad på varje ny plats


Dag 3
Sen blev det mani/pedi på en supermysig salong som kom med obegränsad mängd bubbel(oh yes!). Sedan blev det Margaritas, lite poolhäng med Sangria och därefter gjorde vi oss redo för kvällens bravader.

Kvällen började med middag på Mosh med supergod mat och dryck. Vi satt ute i deras vackra trädgård eftersom det var så varmt.

Mosh Fun Kitchen

Mina älsklingar💕

Vi rörde oss vidare mot La Suite. Första stället av tre(!?)
Vi kom hem kl 06:00 efter en riktig ”Baksmällan”-kväll. Vi hade helt galet kul! Men jag hade inte blivit förvånad om vi hade vaknat upp med en tiger i badrummet. Vi maxade Marbella, totally savage. Vi kommer aldrig glömma kommentaren ”Crazy Swedish girls”. Kan inte annat än beskriva denna kväll som Totally Awesome!

Efter att ha krupit till frukosten dagen efter,(man missar inte Boho’s legendariska Eggs Royal) rullade vi vidare till Nido Beach Club för att vila upp oss med lite sol och Moët.

Efter att ha fått en stor dos sol(kan väl erkänna mig som kräftan efter detta) åkte vi hem och gjorde oss klar för middag på helt fantastiska Cascada som ligger uppe i bergen. Helt otroligt vackert och magiskt god mat. Dessutom 35kr för ett glas riktigt bra Rioja, hett tips till alla vinälskare där ute.

Där avslutade vi vår helt OTROLIGA resa och min FANTASTISKA möhippa. Jag trodde inte i min vildaste fantasi att jag någonsin skulle få en möhippa likt denna. Första dagen var helt fantastisk, bara där hade jag varit nöjd.

Mina otroliga vänner <3

Jag har helt fantastiska personer i mitt liv. Jag vet att ni är många därute som har bidragit till detta, även flera som inte har varit med på själva möhippan. Jag vill bara passa på att säga att jag är så otroligt tacksam och lycklig att jag har er.
Till mina tre älsklingar som också tog mig på livets resa. I love you do death, och ni vet vad man säger;
”Ni som vet, ni vet. What happens in Marbella, stays in Marbella”

Over and out,
Kram❤️