Drömhåret 💇🏼‍♀️

Hår/Smink |


En stor del av ”outfiten” på den stora dagen är ju faktiskt din frisyr. Uppsatt? Utsläppt? Oavsett vill du ju att ditt hår ska vara on point just den dagen, och jag har lite tips på hur du kan få ditt hår att vara sitt ”bästa jag”.
För mig har det varit viktigt att ha långt hår igen till bröllopet. Förra året klippte jag mitt hår kort kort,  jag var så leds på att det var så slitet i topparna. Så jag tänkte att det behövde en nystart!

13:e februari 2020

Jag trivdes absolut i kort hår! Dock saknade jag att inte kunna göra ”mer” med mitt hår, kunna göra fler frisyrer och enkelt sätta upp allt hår i en hästsvans. Så jag ändrade typ ALLA mina rutiner kring håret för att spara ut det så snabbt som möjligt. Jag tror att jag har ett vinnande koncept?

26:e November 2021

Oavsett om du vill låta ditt hår växa ut eller om du bara vill att ditt hår ska se ut som en dröm, här kommer mina tips;

Produkter
Okej vissa av er kanske ha naturligt skinande mjukt hår – well, I am not one of you. Mitt hår behöver definitivt hjälp på traven.. jag har torrt frissigt hår så tar jag inte hand om det ser jag ut som ett litet lurvigt troll.

Maria Nila – HEAL

Mina aaabsoluta favoritprodukter är från Maria Nila’s serie ”Heal”, magiskt bra produkter som ger en rejäl fuktboost utan att tynga ner.

Sömn
Ja förutom att det är A och O för att du ska må bra in general är det också viktigt för ditt hår. Vi vill ha våra härliga(ibland irriterande) hormoner i skick så blir även håret glad.
När du sover rör du ju dock rätt mycket på huvudet dem där åtta timmarna, vilket gör att håret blir slitet snabbt. Men don’t you worry, because I have the cure –

Kuddöverdrag i siden

Tadaaa – Säg hej till ditt nya kuddöverdrag som kommer rädda ditt hår! Kuddöverdrag i siden är perfekt för svallet, den glatta ytan räddar håret och är även skonsam mot huden(goodbye wrinkles!). Jag köpte mitt på sidenselma, men det finns att hitta på fler ställen. 

Frisyr
Sluta sätta upp håret i hårda knutar, tofsar eller liknande med riviga strama snoddar. Variera frisyren och försök ha håret mycket utsläppt.

Om ni måste ha håret uppsatt så använd skonsamma snoddar, jag använder mest scrunchies och det har funkat för mig.

Ett annat HETT tips jag har om du stylar håret mycket är att investera i en Dyson Airstyler, den har ändrat mitt liv.

Dyson Airstyler

Den blir aldrig mer än 150 grader varm med sin patenterade teknik och den gör att håret blir alldeles silkesmjukt när det är stylat. Jag använder mest min för att ”platta” mitt hår, men den funkar minst lika bra för att locka.

Frisör
Ja nu kommer flera av er skaka på huvudet, men jag har faktiskt inte varit hos frisören på ett och ett halvt år. Varför? Ärligt talat har jag lite trust issues när det kommer till frisörer, jag har flyttat runt så mycket att jag inte ännu har hittat en frisör jag är nöjd med, och dem senaste gångerna har jag blivit missnöjd.. så jag köpte en frisörsax istället och gör ”dusting” på migsjälv lite då och då.

Dusting

Var inte snål när ni ska köpa en frisörsax. Det är skillnad på sax och sax även om det är jobbigt att behöva lägga ut flera hundra kronor på ”bara” en sax. Men jag lovar att  det kommer vara värt det.

Innan bröllopet ska jag dock definitivt gå till frisören, slinga igenom hela håret and get back to my blond self.
Tänker något sånt här;

Jag vet vad ni tänker ”men du är ju blond??”, ja jag har lag i några foliepaket själv (jaaa, jag vet ”ajabaja”). Men nu är det slut på det, nästa gång jag slingar blir till bröllopet.
Livets hår here I come!

Bröllopsbudget 📝

Bröllop, Budget |


Något av det absolut viktigaste när du ska sätta igång att planera är att skapa en Budget. Jag gissar på att det är självklart för många av er och vissa av er tänker – hur viktigt är det egentligen? Trust me – det är A och O. Dels för att det sak bli kul att planera, för finns det någonting som är jobbigare än att stressa över pengar? Och även för att underlätta när ni ska göra era val. Bestäm redan från början vad ni är beredda att lägga och fördela sedan kostnaderna därefter.

Vad behöver man ha i sin bröllopsbudget?
Jag och Herman har gjort såhär; Allt som är relaterat till förberedelser, ceremoni och fest är i vår gemensamma budget, sedan har vi separata budgetar för våra outfits.
I vår gemensamma budget är följande;

 • Vigsel (vigselringar, övrigt som eventuellt behövs i/ utanför kyrkan)
 • Festlokal (Hyra, Personal, dukning, porslin, frakt etc.)
 • Mat
 • Alkohol
 • Blommor (Buketter, blomsterarrangemang)
 • Grafiskt (menyer, bordplaceringskort, bordsplacering, program etc.)
 • Pynt
 • Fotograf
 • Musik
 • Bröllopsnatt – Hotell
 • Inbjudningskort
 • Porto (till inbjudningskort)

Excel är ett fantastiskt verktyg för budgeten, om ni inte känner att det är ett program ni är bra på kan jag berätta att youtube är er nya bästa vän. Om inte annat hittar ni massor med bra mallar ni kan ladda ner på google. Det finns såklart andra verktyg ni också kan använda, men om ni ändå har excel på datorn kan det ju vara skönt att slippa lägga ut pengar även på det?

När ni sedan ska ta beslut på tex. lokal, blommor eller mat, be om offerter så ni kan jämföra, ni måste inte ta första bästa. Det viktiga är ju att det blir bra och att det är inom budget.
I eran budget ska ni även fylla i utfall så ni är säkra på att ni i slutändan ”rättar maten efter magsäcken”, if you know what I mean.

Budgeten kanske inte är något alla tycker är det roligaste att hålla på med, men det är väldigt nyttigt. Jag kan säga att när man står där och ska välja är det lätt att det drar iväg om man inte har en budget i bakhuvudet.
Vi bestämde redan innan att vi skulle ta ut en kuvertkostnad. Dels behöver vi inte saker till vårt ”nya hem” eftersom vi har bott med varandra i snart fem år, och vi ville dessutom kunna ha en stor rolig fest. Vi firar hellre detta med våra familjer och vänner än att få kristallglas vi inte har plats med.
Vi frågade även våra vänner vad dem tyckte om idén med kuvert, och det visade sig att dem flesta föredrog det, ”gud vad skönt att slippa leta presenter”.
Dock betalar inte kuverten ens hälften av bröllopet, men en del i alla fall. Det hjälper oss att kunna ha vårt drömbröllop.

Så HUR mycket kommer vårt bröllop att kosta?
Om vi räknar bort kuverten så landar resten på ca. 100.000kr, och då är både vigselringar och 2 nätter i bröllopssvit inräknat, inte så galet ändå? Vi är ju två som delar på det, och surprise surprise så började jag spara till detta för läääänge sedan.

Jag hade dock två budgetar förberedda (jag hade ingen aning om vad Herman tyckte innan vi förlovade oss gällande typ av bröllop). Jag hade en budgetvariant och en drömvariant (det blev ”drömvarianten”, ooops..). Är ni intresserade av hur en budetkalkyl för ett bröllop för mindre än halva priset kan se ut? Kommentera gärna!

Massa kramar,

Prova Brudklänning 🎀

Brudklänning |


För alla er som planerar att prova klänningar eller i alla fall hoppas att någon gång få göra det – det är PRECIS lika drömmigt som man tänker att det ska vara. Jag har nog aldrig känt mig så mycket som en prinsessa, på samma gång som att man tittar i spegeln och tänker – är det där jag?
Äntligen har jag varit och provat klänningar och det var så himla roligt! Jag tror jag sammanlagt har provat 25-30 klänningar och till alla er som undrar – Yes, I found the one
Jag har såklart noggrant valt ut min crew – Mamma, Gudmor, min kusin som är Maid of honor och mina två bästa vänner som är Bridesmaids. Jag mötte upp dem i fredags för att besöka ”Lilly” på Birger Jarlsgatan.

LILLY

Med lite bubbel i glasen satte vi igång – Jag valde väl ut ca 5 klänningar till att börja med, jag hade kollat ut dem innan på Lillys hemsida. Hon som hjälpte mig att ta på och av klänningarna hämtade också liknande modeller så jag kunde testa lite varianter. Hon hjälpte mig även att spänna in klänningarna så man skulle få en rättvis bild av hur den skulle se ut.

Sen var det upp på det lilla podiet och invänta reaktionerna från dem andra. Det var inte direkt otydligt vad som var hiss eller diss, vilket också hjälpte mig väldigt mycket i mina beslut.

Jag valde ut tre favoriter på Lilly innan vi drog vidare för ännu mer bubbel och lite mat. Vi kollade då igenom alla bilder och diskuterade runt provningen, vilken klänning var bäst?
Offerten jag fick på Lilly;
Sedan på lördagsmorgonen drog vi vidare till ”Milagro” på Karlavägen för provning 2.


MILAGRO

Eva Lendel, Pronivias, Made with Love.. de har verkligen BARA märken som är to die for. Jag hade nog kunnat gifta mig i vilken klänning som helst från den butiken.

Jag fick också hjälp av en supergullig tjej som hette Josefine när jag var där, absolut den bästa servicen på hela helgen. Rekommenderar starkt att boka tid hos henne.
Alla klänningar jag provade på Milagro var helt magiskt fina. Jag kan nog tycka att både finish, design och material var i en helt annan liga än på de övriga butikerna där jag var på provning.

Då tänker ni säker ”ja och de kostar säker därefter” njaa, det kan jag nog inte säga. Absolut har dem klänningar som var betydligt dyrare än dem jag nu provade, men jag skulle nog säga att snittpriset för alla tre ställen var nog ca 15.000kr per klänning. Sedan provade jag både dyrare och billigare, men overall inte så galet ändå.

Jag visste direkt vilken klänning som var ”the one”. Jag hann inte mer än att ställa mig på podiet och kolla mig i spegeln innan jag brast i tårar av lycka. Min crew utbrast ett långt ”Wooow” när jag kom ut ur provrummet – det var så självklart.

Fin klänning men inte ”the one”

Så himla nöjd med mitt besök på Milagro, det var bästa provningen by far. Pro tip till alla er som ska boka tid på Mialgro/shoppa klänning – de har en 10% kampanj till veckan. Då kommer i alla fall jag passa på.. 🥰
Offerten jag fick på Milagro;
Efter morgonens provning var det dags att dra sig vidare till Bröllopsbutiken för provning tre.

BRÖLLOPSBUTIKEN
Jag provade inte lika många klänningar på bröllopsbutiken, utbudet var inte riktigt i min smak generellt, men dem hade några guldkorn som jag valde ut.


Offerten jag fick på bröllopsbutiken;
Efter alla provningar åkte vi hem till mig för en trerätters middag och ännu mer bubbel. Man känner sig nästan marinerad i bubbel efter den här helgen.. men det hör väl till? Ett stort tack till mina älsklingar, tack för att ni var med mig den här helgen🤍
Nu tänker ni säkert – Jamen VILKEN klänning blev det?
Det är en hemlis, den som väntar på något gott.
Stay tuned 💖

Boosta bröllopstankarna med fredagsmys 🎬

Bröllop, Tips |


Eftersom jag  är en hopplös romantiker har jag en lååång lista på filmer med bröllopstema som jag tänkte dela med mig av till alla er bröllopstokar out there. Eller okej, inte hela listan så det inte blir en bibel, men favoriterna i alla fall.
Kan en mysig fredagkväll BLI bättre än att drömma sig bort och inspireras av filmer med bröllopstema?

Bridesmaids
Okej, om ni vill ha ett gott skratt så ska ni se denna. Det är definitivt en film som kommer göra att ni blir på bra humör och somnar med ett leende på läpparna. Den ger en lite perspektiv på ”does” and ”don’t”s och får en själv (om inte annat) att känna sig riktigt nöjd med sina egna bridesmaids.

Fyra bröllop och en begravning
Till alla er som inte har sett denna, avboka alla eventuella planer och bädda ner er i soffan. This is it! En riktig klassiker man bara MÅSTE ha sett! Jag menar helt ärligt, Hugh Grant är med, you know what I mean.

Sex and The city
For obvious reasons är denna goding med på listan. Denna film är ett måste för alla modeälskare. Inspireras av Gucci, Jimmy Choo, Dior och Manolo Blahnik – oavsett vad man tycker om brudklänningen i den filmen kan man ju konstatera att Vivienne Westwood har lyckats (once again) med en eye catcher.

My Best Friend’s Wedding
Julia Roberts i ytterligare en klassiker. Vi alla vet hur underbar filmen Notting Hill är och denna är inte sämre. Precis som Notting Hill, Titanic och andra fantastiska filmer är detta och den typen av film man i alla fall ser någon gång per år – eftersom den är precis så bra.

Love Actually
Här har vi räddaren i vintermörkret. För flera av er antar jag att denna redan är på er ”top tio”-lista, men för er som ännu inte har sett denna kan jag nu meddela att jag har gjort ert liv lite bättre. En favorit, for a reason.. och man dör ju lite för den galet fina klänningen.

My Big Fat Greek wedding
För alla er som söker en ”feel good”-film – varsågoda. En helt underbar film som aldrig går ur tiden (the dress might have though.. 😉).

Mamma Mia
Musikalälskare – sing along till Abbas underbara musik kombinerad med en härlig historia om ett par som planerar att gifta sig. Till alla er som funderar på ett bröllop utomlands –  ni måste se denna!

Jag skulle kunna göra listan dubbelt så lång, men nu har ni några att välja mellan i alla fall. Kommentera gärna nedan om ni vill ha fler tips!

Kram,

Gästlistan 📝

Bröllop |


Tio personer? Femtio personer? 150 Personer?

Ibland är det så himla svårt hur man ska tänka, på ett sätt vore det ju supertrevligt att bjuda alla man har umgåtts med, jobbat med eller haft någon typ av relation till – men det är ju dels svårare att planera ju fler man är, och ska vi vara helt ärliga är det ju inte direkt gratis med ett bröllop heller.

Vi frågade faktiskt runt lite innan vi bestämde oss för antal, vilka bröllop har folk tyckt varit roligast? Är det dem stora bröllopen med massa nya människor eller de små med bara familj och närmaste vännerna? Vi fick olika svar, men sammanfattat tyckte dem flesta att dem med familj och närmaste vännerna har varit dem bästa, de ”lagom stora” bröllopen.

 

Vi var ju som sagt och kollade på lokal, i den lokalen kan man ha runda bord(vilket var viktigt för oss) om man är upp till åttio personer, vilket passade oss perfekt. Med släkt, vänner till familj och våra nära vänner med respektive landar vi på cirka 80 personer, vilket nog kommer bli hur bra som helst.

Det är så svårt vart man ska dra gränsen, men med den listan vi nu har känns det naturligt, många av dem som kommer har träffat varandra och det blir inte övermäktigt.
Man hoppas att ingen tar det personligt att dem inte är bjudna, det är som sagt inte helt enkelt hur man ska tänka.. och ibland måste man faktiskt få sätta sina egna tankar och känslor först – det är ju trots allt vår dag och ingen annans.

Kram,

Drömklänningen

Bröllop, Brudklänning |


Sedan jag var 3 år har jag alltid älskat klänningar, i mina föräldrars fotoalbum från när jag var liten finns det bara en bild på mig där jag är ledsen – min mamma hade försökt få på mig ett par byxor, när jag ville ha på mig klänning.
Riktigt så extremt kanske det inte är idag, men jag älskar klänningar, klä upp mig och har väl alltid drömt om att en dag få ha en egen brudklänning. Sy den själv? Köpa den? Hyra den? Inte helt lätt det där när allt kommer till kritan.

Sedan vi förlovade oss har jag fått frågan ”Kommer du designa din klänning själv?” fler gånger än jag kan räkna. Jag är utbildad designer/mönsterkonstruktör och har sytt upp mycket till folk tidigare, men det var ett tag sedan. Dock har det varit en tanke som jag har gått tillbaka till flera gånger, men alltid landat i samma sak – Jag har inte tiden eller orken att göra det just nu.. dessutom är det väl lite skrock att det är otur att sy sin egen klänning själv, om man nu ska tro på sådant.

Jag har några tider bokade nästa helg för att prova brudklänningar, så de bad mig ta fram lite inspiration på vad jag har tänkt mig för klänning. Det svåra är bara att jag inte har en aning?? Om det är något jag har lärt mig genom åren är det att man kan tro att något kommer se helt fantastiskt ut när man tar det på sig, fast verkligheten kan ju vara en helt annan. Det är ju inte bara sjöjungfru eller a-linjeformade klänningar som spelar någon roll. Vad är det för tyg? Hur faller den? Vad har den för snitt? Smickrande urringning? Spets eller siden? Ser den billig eller dyr ut?

Jag tänker att det bästa är att vara helt öppen, jag kommer såklart visa lite bilder på sådant jag tycker är fint, men jag kommer låta känslan bestämma vilken det blir. Jag känner på mig att det kommer vara rätt självklart när man tar på sig något och man får den där ”Wow”-känslan.

Jag längtar så mycket till nästa helg, det känns helt overkligt att jag äntligen ska kolla på min bröllopsklänning.

Smarta tips till bröllopsresan!🙆🏼‍♀️

Bröllop, Bröllopsresa, Tips |


Okej, oavsett om ni planerar att göra er bröllopsresa till Karibien eller Böda camping har jag massor med tips inför resan som jag tänkte dela med mig av👌🏻

Tripadvisor
Ja jag gissar på att de flesta av er redan känner igen detta, men jag tycker ändå att det är värt att nämna. Många använder tjänsten enbart för att söka på vad man ska göra när man redan är på plats – men visste ni att ni också kan skapa och planera resor? Sjukt smidigt sätt att planera lite restauranger och upplevelser.

Google
Typ samma princip som ovan, ni kan markera ställen ni planerar att besöka, och om inte annat kan ni ju använda ”street view” för att promenera omkring lite på stället ni tänker resa till.

Reseförpackningar
Mina absoluta favoritförpackningar är från Muji, galet bra förpackningar som är lätta att använda, fylla, och göra rena. De har massor av varianter på förpackningar, så du slipper fylla din foundation i en burk som sedan är överkladdig efter en användning(we have all been there…).

Bästa solkompisarna
Ja för alla er som planerar att åka när solen är stark har jag en lista på mina favvisar:

 • Clarins 50spf stick – Ett tunt transparent solstift perfekt för kropp, ansikte och även hårbenan(jajjamen, en magisk produkt!)
 • Clarins 30spf spray oil – Kan användas både på kroppen och i håret, rädda svallet från solskador .. 😎
 • EVY 20spf mousse – En mousse som smälter in i huden. Kan även meddela att Herman använder denna och det är den enda solkrämen han inte får soleksem av, den bygger upp ett lager av med ”fibrer”(enkelt förklarat) som skyddar mot uva och uvb – strålar, hett tips för alla er som är rädda för solen.
 • Ultrasun 30spf – Jag har haft sååå mycket problem med min hy och har nästan varit lite rädd för solkrämer, men den här lilla godingen smälter in direkt, återfuktar och ger inte en endaste lite finne!
 • Aco solstift 50spf – En liten fuktboost för läpparna som aldrig gör en besviken, love it!

Billiga flyg/Tåg
Ja och då menar jag inte Ryanair, utan det finns några tips för att hitta billiga flyg och tåg –

 • Poäng – Ja som jag nämt tidigare är vi ju poänggalna(handlar bara med SAS Mastercard Eurobonus och Amex), men det lönar sig, vi har inte betalat en krona för våra senaste resor.
 • Boka i TID – Ja detta känns ju som basic knowledge, men jag kan betta på att hälften av er velar alldeles för länge innan ni bokar, ibland kan det vara bättre att boka och sedan avboka om ni ångrar er.
 • Skyscanner – Ett av många verktyg, men där kan ni verkligen fynda.
 • Flixtåg – Visste ni att Flix har börjat med tåg?? Billigt och bra, så kan ni lägga resten på bubbel!

Kläder

 • Packa rätt – För att minimera skrynklet, rulla era kläder! Lovar att det kommer rädda flera av era blusar/klänningar när det är dags att packa upp
 • Spillt något på sidenblusen under resan? Schampoo is your new best friend, funkar som fintvättmedel och gör så blusen fortsätter vara supermjuk. (Funkar inte på fettfläckar! Använd lite diskmedel på fläcken först)
 • Y3 – Perfekt för långa resor, fintvättmedel för handtvätt som går att köpa i portionspåsar så du kan tvätta i handfatet, smart va?
 • Separera kläderna med system som dessa(se nedan) så slipper du riva upp allt varje gång du letar något.

*Boomba – Nya tidens freebra, sitter som berg, finns i massa olika varianter för olika tillfällen. Perfekt för alla blusar med djup rygg!

Skriv också alltid ”honeymoon” i bokningen på hotell eller liknande, precis som födelsedagar är det inte ovanligt att dem fixar något ”extra” om de vet att ni är på bröllopsresa. 🥰

Skulle kunna skriva en hel bibel med tips, men nu har ni ju fått några i alla fall! Skriv gärna om ni vill ha fler tips inför resan 💖

Tips – Bröllopsresa i Mexico

Bröllop, Bröllopsresa |


Om jag hade fått en krona för varje gång vi fick frågan ”Is it your honeymoon?” på resan i Mexico… kan dock förstå varför dem frågade, med ringen på fingret och världens mest romantiska resort var det nästan som en pre honeymoon.

För alla er som söker något lyxigt resmål för eran bröllopsresa kan jag tipsa om denna magiska Mexikanska resort på Riviera Maya – Hotel Valentin Imperial Riviera Maya

När Herman fyllde jämt ville han inte ha en fest utan ville istället åka på en resa(jag nekade mig inte hes om man säger så), det blev Mexico och inte vilket hotell som helst, utan ett av Cancúns mest exklusiva resorter. Man visste att det var lyxigt när du var tvungen att passera fem blomsterklädda rondeller inne på området innan man var framme vid lobbyn 😉

Receptionen

Väl framme fick vi champagne medan vi väntade på att få checka in, och när vi väl kom till rummet.. Oh my God. Ska vi bo här!?
Vi bodde i en ”Juniorsvit silver” men trust me, ni kan göra detta precis hur lyxigt som helst, det fanns mååånga fler sviter att välja mellan.

Vårt rum

För alla er som någon gång har varit på en all inclusive, glöm allt ni vet, detta var något HELT annat. Inne på området finns det sju olika restauranger där du även kan boka ”upplevelser” på flera av restaurangerna som tex. avsmakning. Det fanns även separata vinkällare/lyxiga spritsorter för er som vill ha något utöver alla alternativ som redan ingår. Förutom det fanns det flertalet separata barer med olika känsla beroende på vad man känner för.

Restaurangerna

Ja det var ju knappast så man led av att behöva välja mellan stranden eller poolen, den kritvita stranden med glasklart vatten eller den marmorklädda poolen med poolbar? Oavsett kom dem regelbundet och tog beställningar på dryck och såg till så man hade det bra, servicen var verkligen något utöver det vanliga.

Strand / Pool

Det fanns även mycket annat att hitta på, snorkeltur, vattencykling, spa, club, show, morgonyoga, med mera. Det fanns verkligen oändligt mycket att hitta på!

”Ja det ser ju trevligt ut, synd att man inte kan gifta sig på plats” Johodå! Sa jag inte att detta var resorternas resort? Klart ni kan! Det var flera som gifte sig när vi var där, och det såg helt magiskt ut –

Vigsel

De var inte heller otydliga med att ALLT ingår, och i vanliga fall kan man ju tycka att det kan vara lite ”sådär” när det gäller All inclusive, men det här var ju helt galet. Free room service? Yep. Vill ni bli hämtade med bil och bli skjutsade till restaurangen (50 meter bort)? Inga problem. Vill ni ha mat levererat till solstolen?
Man hade mer eller mindre bara kunnat ligga där som en säl hela tiden och bli servad, har nog aldrig känt mig så pampered i hela mitt liv. Dessutom städade de rummet två gånger per dag(vilket nästan kändes lite löjligt, hur mycket kan man stöka ner?), första gången för att byta alla handdukar och städa, andra gången för att återigen städa men de gjorde även en ”Turn down service” och bäddade ner och gjorde i ordning så man bara kunde lägga sig när man kom hem,
Lyx på en helt ny nivå.

Room service – Frukost

Vi åkte även på en utflykt till Chichen itza, en av världens sju underverk. Förutom att vi fick se detta fantastiska tempel fick vi även bada i grottorna och träffa det inhemska Mayafolket. Superhäftig upplevelse som verkligen rekommenderas!

Chichen itza
Cenote Maya Native Park

Är ni inte övertygade än?
Ja jag kan ju säga att förutom all sol, god mat och alla näsbjörnar(ja har ni inte sett en innan kommer ni se dem små söta djuren i Mexico) så var over all upplevelsen helt magisk, och jag har nog aldrig känt mig så uppvaktad i hela mitt liv.

Så för alla er som velar mellan ja och nej, do it 💖

Tips – Bröllopsresa i Europa 🧳

Bröllop, Bröllopsresa |


Som jag nämnde i tidigare inlägg gjorde Herman och jag vår (so far) livs resa genom Europa för några år sedan, en riktig road trip deluxe! Så för alla er som inte vet vart ni ska åka på eran bröllopsresa, kolla nedan –

Jag kan ju säga att jag var rätt skeptisk till en roadtrip från början, jag är inte någon som föredrar bil framför flyg och jag hade aldrig gjort en road trip innan. Men ju mer vi pratade om det ju mer övertygad blev jag – det här kunde ju bli riktigt bra? Blandad kompott av sol och bad, massa god mat och hur mycket som helst att se?

Herman och jag har lite olika saker vi föredrar, han föredrar att vara spontan och jag är en som får lite panikångest av att inte ha allt planerat – så jag överraskade Herman med en powerpoint på hur vår resa skulle bli, men han fick inga detaljer. Varje gång satte oss i bilen gav jag honom adressen, på så sätt blev han överraskad varje gång vi åkte vidare och jag kunde njuta av att ha allt i en excel.
Det vi fixade innan resan –

 1. Ordna en bekväm bil att köra runt i
 2. Planera och boka hela rutten i förväg
 3. Göra den sjukaste planen i TripAdvisor ever!

Ja jag kan ju säga att till alla er som tänker ”hur viktigt är det med en skön bil?” JA det är viktigt, ni ska åka flera hundra mil, så för att ni ska ha en bra upplevelse utan att irritera ihjäl er på obekväma säten, fixa för guds skull något ni istället njuter av. Det gjorde en stor del av resan för våran del.

Jag använde mig av Booking för att boka hela resan(tips – boka ca 6 månader i förväg för att ha bra med alternativ), där kunde jag boka allt som – avbokningsbart och vi kunde betala på plats, vilket verkligen var ett lyckat koncept för då kunde vi boka om boendet samma dag om vi inte var nöjda.

Okej, vår rutt var enligt nedan;
Vi började i Skåne för att redan åka över till Tyskland, efter den lilla båtturen rullade vi ner till Leipzig där vi stannade över natten. En mysig liten stad med god mat och vacker miljö.

Leipzig

Dagen efter åkte vi vidare mot Österrike. Vi bokade boende på ett skidhotell som låg uppe i bergen så vi kunde se ut över Innsbruck, vi åkte sedan in till stan för att äta livets godaste schnitzel – helt galet gott(och välbehövligt efter den dagens långa resa).

Innsbruck

Vi rullar vidare mot Italien, helt magiskt vackert att åka igenom alla berg och djupa dalar, det såg nästan overkligt ut.

Vi tog ett lunchstopp vid Gardasjön, nästan olagligt att inte stanna till där om det ändå är på vägen. Därefter rullade vi vidare mot den vackra staden Moderna. Ni blir nog inte speciellt förvånade över att höra att den Aperol spritzen satt som en smäck precis som pizzan vi åt efter det.

Gardasjön / Moderna

Jag hade som krav när vi gjorde den här resan att jag ville att vi skulle stanna några dagar på ett och samma ställe för att verkligen kunna koppla av, so we did. Vi stannade i Sanremo i sex nätter, vilket var helt perfekt. Vi varvade mellan god mat, siesta, sol och bad. Vi hyrde även cyklar och åkte till den lilla mysiga orten Arma di Taggia där vi stannade över dagen för att besöka Piccolo lido, stranden vi brukade åka till när jag växte upp.

Sanremo / Arma di Taggia

Efter att ha laddat batterierna i Sanremo åkte vi till Marseille. Vi gjorde bland annat en ”Free walking tour” och för er som inte har hört talas om fenomenet – I nästan alla större städer finns detta, du kan enkelt hitta det på bland annat Trip adviser, det är ett koncept där reseguider anordnar gratis tours genom stan, ofta mellan 1-3 timmars tur med en grym guide. Eftersom alla guider jobbar för dricks(man betalar efter turen om man tycker guiden var bra) så är dem oftast helt fantastiskt duktiga.

Marseille

Efter turen visste vi exakt vart vi ville gå och vad vi ville göra, så vi maxade verkligen våra två dagar i Marseille, förutom våra utflykter åt vi såklart mängder med god mat och drack litervis med gott vin.

Och på tal om vin fick jag tips från en fransman för några år sedan att om man är i Frankrike MÅSTE man besöka Beaune, en fransk liten ort i ett vindistrikt några timmar öst om Paris. So we did – och det var verkligen så mysigt!

Beaune

Vi shoppade på oss några flaskor till vinkylen och gick såklart på en vinprovning, denna gång testade vi olika Pinot noir. Det finns även en restaurang där med michelinstjärna för er som är sugna, vi nöjde oss med en trerätters på en liten lokal restaurang, vilket var supertrevligt.

Herman hade aldrig varit i Paris så hur turistiskt det än är så är det ju ett måste att åka dit om man inte har varit där. Vi stannade där i tre dagar och gjorde alla turistiga grejer, som att dricka bubbel högst upp i Eiffeltornet till att strosa omkring på gatorna i Montmartre. Det är verkligen lika romantiskt som man ser i alla filmer, och vi ångrar verkligen inte att vi åkte dit.

Paris

Vi avslutade vår trip med Düsseldorf och Hamburg, två mysiga tyska städer.

Jag la ner väldigt mycket tid på både Google och Tripadvisor inför den här resan vilket verkligen lönade sig. I Tripadvisor kan du också ”skapa” resor där du kan lägga in alla ställen du vill besöka.

Europaresan är absolut den bästa resan vi har gjort, 16 dagar av ren njutning. Till alla er som vill ha en bra variation av saker att se och göra på er resa – detta kommer passa er SÅ bra!

Skriv gärna nedan om det är något mer ni undrar eller vill ha fler tips i Europa,
❤️

Vår Bröllopsresa – Roadtrip USA✈️

Bröllop, Bröllopsresa, Om oss |


Jag tänkte att det skulle bli svårt att komma på vad vi skulle göra på vår bröllopsresa, men det var faktiskt rätt självklart när vi tänkte efter.
Först och främst – ska vi ta resan i samband med bröllopet eller senare? Ju mer vi pratade om det ju mer kändes det självklart för våran del att göra det i samband med bröllopet, och då kunde vi ju utesluta alla länder som Thailand, Australien och liknande eftersom vi gifter oss på sommaren och inte är något större fan av regnperiod när man ska resa.
Sedan började vi tänka ”Vart i europa kan vi åka?” men ju mer vi funderade på det känns det som vi har varit på dem flesta ställen i Europa så det var ingenting som kändes spännande eller nytt. Sedan ställde vi oss frågan – Vilken är den bästa resan vi har gjort?
– Tänker du samma sak som jag? Frågade jag Herman.
– Jepp! Svarade han och log.
– Roadtrip?
– Jajjamen!

Vi gjorde nämligen en resa genom Europa för några år sedan som var HELT magisk! Hett tips för alla er som funderar på livets resa – this was it;

Ingen av oss ville dock göra samma rutt som sist, så vi tittade på varandra och sa nästan i kör;
– USA!

Vi båda älskar USA och jag har tidigare gjort en tur från San Francisco till San Diego men vi har aldrig gjort det tillsammans, dessutom ville vi göra vår perfekta rutt. So this is the plan;

Vi är ju fullständigt poänggalna när det kommer till flyg, så vi använder endast Amex och Sas eurobonus till alla våra köp, vilket verkligen har lönat sig.

Swiss airlines

Vi kommer flyga en business-resa tur och retur till Mexico nu i höst på enbart poäng och vi har redan bokat bröllopsresan eftersom vi har poäng så vi kan flyga business tur och retur till USA.
Pro tip till alla er om älskar att resa 😉

Planerad rutt i USA;

Vi landar i Miami, sedan åker vi till Key west, därefter ännu ett stopp i Miami igen innan vi åker vidare till Orlando. I Orlando får vi njuta av den vackra miljön, alla möjliga grejer som finns att göra och värmen.
Vi kommer få en perfekt blandning av sola, bada, äta, dricka och även göra utflykter till tex. Epcot eller liknande.

Miami / Orlando

En förutsättning för oss är att det är en bekväm bil.
När vi åkte genom Europa hade vi turen att kunna åka i en Mercedes C350E(och för alla er som är som jag och inte är så bilnördiga – en tyst bil med bekväma säten) vilket gjorde en stor del av resan eftersom det inte alls var speciellt obekvämt att resa trots att vi bilade i över två veckor.
Vi kommer applicera detta på vår bröllopsresa och vara noga med vilken bil vi hyr för att maxa upplevelsen.

Efter Orlando kommer vi flyga inrikes till Phoenix för att sedan se en av världens mest fascinerande platser  – Gran Canyon, det är ju ett måste!

Gran Canyon

Därefter rör vi oss vidare till Las vegas för lite god mat, dagsfester och roulette – Herman håll i min plånbok.. 😂

Las Vegas & LA

Efter att eventuellt ha spelat bort allt vi äger och har åker vi till kändismeckan LA, här får vi en perfekt mix av strand, lyxiga barer, shopping och sightseeing. ✨👌🏻

Vi kommer stanna på lite mindre orter längs med vägen för att få lite smak av ”the real America”, men overall är det mest större städer.

Vi kommer självklart cruisa förbi Highway 1 påväg mot San Francisco, så galet vackert! Sedan rullar vi faktiskt förbi San Francisco för att sedan komma tillbaka, vi ska nämligen ta ett stopp i Napa Valley först – Any wine lovers out there? Ni MÅSTE hit!
Napa Valley är ett jättemysigt vindistrikt norr om San Francisco som har massvis med vingårdar, och du kan även åka ”The Napa Valley Wine train”, se länk
Jag har varit här tidigare och det var en helt magisk upplevelse, vi kommer förmodligen bo på samma ställe som sist och sedan får vi se om det blir Wine train för oss eller ”bara” vinprovningar och wine flights på olika vingårdar.

Napa Valley

Sist men inte minst åker vi alltså till San Francisco för lite god mat och sightseeing innan vi sätter oss på flyget hem. Vi kommer få en perfekt blandning av upplevelser, fantastiska måltider och mysiga stranddagar på vår resa.

I can’t wait – Livets resa here we come! ✨