Bröllopsresa – storstad + sol och bad – Dubai 

Bröllop, Bröllopsresa |


Dubai 

Dubai är ett av våra fem alternativ på listan. Här finns en blandning av allt, många pratar om Dubai som den konstgjorda staden. Skyskrapor, marinor och Lyxyachter, konstgjorda öar och eleganta restauranger.

Dubai Mall som är världens största shoppingcentrum med 1 200 butiker, isbana och hajakvarium. Vid Dubai Mall ligger också världens högsta byggnad, Burj Khalifa ett imponerande stålklätt torn som sträcker sig 828 meter rakt upp i skyn. Här får man inte missa ett besök i restaurangen At Mosphere  och avnjuta en Afternoon Tea på 122:e våningen. Utsikten ska vara helt magisk!

När vi letat information om var man ska bo så är det många olika alternativ, ett av dom är i staden nära Burj Khalifa då det är där ifrån man ofta åker vid aktiviteter. Ett annat alternativ är Marinan. Dubai Marina är ett område känt för The Beach at JBR,  med möjlighet att äta utomhus och avkopplande sandstränder. Kaféer och tillfälliga hantverksmarknader kantar promenadstråket Dubai Marina Walk och Dubai Marina Mall är fullpackad med butikskedjor och lyxvarumärken. Exklusiva båtar kryssar genom den stora, konstgjorda båthamnen, där man kan åka vattenskoter och hoppa fallskärm. Här kan man hitta lyxiga och mysiga restauranger och se ut över marinan.

Tredje alternativet att bo på är Palm Jumeirah som är Dubais enorma, palmformade ö med stor wow-faktor. Det är en av världens största konstgjorda öar, och har en 4,5 kilometer lång stam, en krona med 17 blad och allt omsluts av en ringformad ö. Längs ”bladen” finns villor och hus uppradade, medan hotellen på Palm Jumeirah ligger på den ringformade yttre barriären.

Det fascinerande hotellet Atlantis The Palm ligger längst ut, som en krona på verket. Här finns det många fina hotell med fantastisk utsikt, här har man sol, bad och lyx i överflöd!

Stranddagar med goda drinkar och den här fantastiska utsikten!

En middag i polen med utsikt.

Vakna upp med ett stort akvarium i sovrummet!

Här finns så många vackra och lyxiga hotell. Sen får man ju inte glömma bort öknen med! Här finns det många olika aktiviteter, Ökensafari med en heldag i öknen då man får beundra öknens spektakulära landskap och upplev spännande dynkörning och sandsurfning och även en middag med underhållning!

Väder och flyg: 

Dagstemperaturen är runt 32-35 grader, vattnet  är runt 28 grader, 28 regnfria dagar (Sol säkert) och 12 soltimmar på dagen. Flyg från Kastrup tar 6-8 timmar beroende på vilket flygbolag man väljer ( mellanlandning eller ej) 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *