HUR VI GJORDE VÅRA SAVE OUR DATE’S

Okategoriserade |


Vi tar det från början – när jag och G började planera för våra Save the Date kort visste jag att jag ville ha festliga inbjudningar, med glitter och fina sidenband så mottagaren blev taggad på fest!
Vi tittade på hur många olika sidor som helst, allt från Elins Art till Vistaprint, men hittade inget som kändes 100 % rätt med varken utseende eller budget.
Det var även svårt att komma överens om vilken bild vi skulle ha, eftersom både ville välja den man själv tyckte man var snyggast på 😉 Som tur är ska vi även skicka ut en formell inbjudan sen – så det löste sig med att vi fick välja var sin gång.

Mamma föreslog att vi skulle pyssla ihop våra egna kort, för att få dom som vi ville, så i förra veckan åkte vi till Panduro och shoppade loss.

På Panduro köpte vi kuvert, färdigvikta kort i marinblått tjockt papper, lim, guldglitterflakes och kaligrafi-penna. Sidenbanden hittade vi på Åhléns, och G åkte för att panikköpa guldetiketter att klistra ihop kuverten med – och såhär blev dom!

img_1605

G valde bild, som är tagen på min morbrors 50-års fest i somras. Korten och kuverten är från Panduros Elegance-serie.
Mamma har efter våra önskemål gjort den fina ramen runt, och typsnittet i texten. Tack snälla mamma för att du fixat så fint till oss. <3

Efter vi klippt ut bild + text, limmade vi fast det på var sin sida i kortet. I ”vecket” limmade vi och hällde på massor av glitter. Tanken var att bara att hälften av glittret skulle vara limmat, så att resten skulle trilla ut som konfetti när mottagaren öppnade. Runt kortet knöt vi ett sidenband och på kuvertet skrev jag adresser med en guldfärgad kalligrafipenna det allra finaste jag kunde.

img_1604

Vi hade pysselstuga hos mamma förra lördagen, och klippte, klistrade, glittrade och skålade i champagne.
Det var så mysigt och vi är så nöjda med resultatet!

Vi skickade ut 37 inbjudningskort, men blir totalt nästan dubbelt så många, då många av våra gäster är sambos. För allt material + frimärken betalde vi 1 140 kr. Ca 30 kr per kort – perfekt pris!

Så ett hett tips till alla som ska skicka ut Save the Date kort,
döp direkt om det till Save Our Date och gör dom själva. Ni får en mysig stund tillsammans, det blir mer personligt och ni spar på kostnaderna.

2 svar på “HUR VI GJORDE VÅRA SAVE OUR DATE’S

 1. frida säger:

  Wow, dom blev jättefina! Va kul att se någon som gör det själv och inte bara köper färdiga kort.. Väldigt kreativt!

  Svara
  1. Sara-Linnea Olsson säger:

   Tack snälla! Blev jätteglad av din kommentar. Blev även en väldigt mysig stund tillsammans 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *