TILLBAKA PÅ RUTA 1

Okategoriserade |


Efter mycket funderande fram och tillbaka har vi till slut beslutat oss för att flytta fram bröllopet ett år. Hejdå 2020 – du är ändå inte ett år man vill minnas, och Hej 2021! Jag ser fram emot att lära känna dig. 

Sist vi hördes – för ungefär en månad sen, hade jag nyligen pratat med vår präst som meddelade mig att vi fick vara max 45 personer i kyrkan. Alltså 30 personer mindre än vad vi bjudit in – och då räknade vi inte ens med oss själva, fotografen eller videografen. Det var ett tungt besked. Hur skulle vi göra nu?

Vi funderade på fyra olika alternativ,
1. Skjuta upp bröllopet ett år
2. Ha en mindre vigsel med familj och släkt, med bröllopsfest nästa år
3. Ha en  mindre vigsel med familj och släkt, för att möta upp alla gäster i festlokalen
4. Fortsätta som planerat

Vi bestämde oss för version nummer 2 – mindre vigsel med familj och släkt och STOR bröllopsfest nästa år. Under dessa veckor som gått har vi meddelat alla våra gäster och våra familjer. Eftersom vi nu skulle vara ca 24 personer, bestämde vi oss för att skala ner bröllopet ordentligt.

Båten som skulle transportera oss från kyrkan till festlokalen avbokades.
Festlokalen där vi skulle sitta många stora glada gäng avbokades.
Fotografen som vi egentligen skulle haft med oss hela dagen avbokades.

Sen stod vi där med ingenting kvar och det bara skavde i hjärtat. Något kändes inte rätt. Varför ska vi avboka allt vi har planerat och velat ha, för att istället få någon corona-version av dagen? Varför ska vi behöva kompromissa med vår stora dag?

Och nu i helgen kom vi överens om att nej, vi vägrar. Vi SKA ha våra vänner på plats, vi SKA ha en stor fest och vi SKA ha det bröllopet vi vill ha. Vi flyttar fram hela spektaklet till nästa år. <3

Så nu är vi tillbaka på ruta 1. Och nu är välkomna att följa med på rond 2 av vår bröllopsplanering.

VI HAR TAGIT ETT BESLUT

Okategoriserade |


Vi har äntligen tagit ett beslut om bröllopet – och det känns så skönt!
Nu ska vi meddela våra nära och kära gäster om hur det blir, sen ska jag skriva ett långt inlägg till er om ALLT.
Har  ni några frågor eller funderingar om hur vi resonerade i specifika frågor – passa på att ställa dom här i kommentarsfältet nu, så tar jag med det. <3

ALTERNATIV TILL BRÖLLOPET?

Okategoriserade |


Deadline för det stora beslutet har passerat och vi har fortfarande inte kommit fram till något. Just nu känner jag och G inte likadant om hur vi vill göra med allting, och vi har valt att fortsätta fundera tills vi kommer fram till något som känns bra för oss båda. <3

tumblr_p3d8t6szyf1rkm9eso1_640

För ungefär två veckor sedan pratade jag med vår präst, och fick reda på att dom följer FHM restriktioner med maximalt 50 personer. Eftersom kyrkan har personal på plats, t.ex. präst, vaktmästare och orgelspelare betyder det att vi + våra gäster får vara totalt 45 personer. Det är ungefär 25 mindre än vad vi räknat med. Eftersom vi inte vet när eller om restriktionerna ändras, är vi osäkra på om vi vågar gå vidare som planerat…

img_1220

Så, vad finns det för alternativ att välja mellan?

Alternativ nr 1. Boka om hela spektaklet till samma datum nästaår.

Alternativ nr 2. Mindre vigsel med familjen, och sen möta upp alla bröllopsgästerna på festen!

Alternativ nr 3. Mindre vigsel med familj och dom närmaste, för att sedan ha en STOR bröllopsfest på den 1-åriga bröllopsdagen.

Alternativ nr 4. Avvakta ytterligare, ha lite is i magen och hoppas på att vi kan fortsätta som planerat.

KYRKA? STADSHUS? HAR NI KOLL PÅ BESLUTEN?

Okategoriserade |


Hej vänner! Hoppas ni mår bra. Fantastiskt fint väder idag med klarblå himmel och strålande sol <3 Ironiskt att det är perfekt bröllopsväder och allt är inställt. Stackars er april-brudar. Jag håller tummarna och skickar PEPP för att det löser sig för er på annat sätt.

Nu är det bara 10 dagar kvar till maj och tills vi ska ta ett beslut om hur vi gör med vårt bröllop. Vi behöver ha bra framförhållning om det är så att vi väljer att boka om, då vi har olika tidsfrister att ta hänsyn till – t.ex. båten som gästerna ska åka i mellan kyrkan och festlokalen.

Även om vi bestämt att bröllopsplaneringen är på ”pause” tills vi beslutat något, har det varit svårt att inte låta tankarna vandra… T.ex. har jag funderat på om vi ska ha en mindre vigsel i år och en STOR bröllopsfest på årsdagen nästa år. MEN – sen hörde jag av mamma, vars bekants dotter ska gifta sig i Stadshuset att dom inte får vara mer än 2 personer. ??

Är det någon som ska gifta sig i Stadshuset? Hade ni koll på detta?

Från Stockholm Stads hemsida;

Med anledning av smittspridningen av covid-19, behöver vi vara väldigt försiktiga med sociala kontakter. Det är för er skull, våra vigselförrättare, samt för vår personal. Vi tillåter därför endast två gäster inne i vigselrummet. Även barn är inräknade i detta gästantal.

Eftersom vi har planerat en kyrklig vigsel var jag tvungen att snabbt som attan gå in på svenska kyrkans hemsida, för att se vad dom har för regler och bestämmelser. Hittade detta;

OBS! FRÅN OCH MED SÖNDAG 29 MARS KAN VI INTE HA SAMLINGAR MED FLER ÄN 50 DELTAGARE I KYRKAN!

Fanns dock ingen specifik information om just bröllop, så jag ringde prästen och frågade vad som gällde. Hon meddelade att vid kyrklig vigsel får nu max 45 personer delta.
45…
Och vi som bjudit in närmare 70 st.

TIPS till alla er som ska gifta er – ring er församling och hör vad som gäller för just er. <3

MÖHIPPA MED FAMILJEN

Okategoriserade |


Den 28 mars överraskade min mamma och min syster mig med en MÖHIPPA! <3 Jag blev så överraskad och så glad.

Vi hade sedan tidigare bokat in en SPA-dag tillsammans, och skulle därför mötas upp redan kl 10:00 på morgonen. Jag var först på plats och stod och väntade på perrongen när dom plötsligt hoppade av tvärbanan med både ballonger och blommor.

img_2093

”She said YES”, ”From miss to mrs” och ”BRIDE TO BE” ballonger från Partyland.
Blev så förvånad att jag fällde några tårar <3

Mamma hade gjort ”kort” som jag fick dra, ett och ett. Hon hade använt samma ram, färg och typsnitt som vi hade på våra ”Save Our Date”. Så fint <3

img_2839-1

På det första kortet stod: Saras Möhippa – Mamma och Malins Möhippa för Sara.
Andra kortet: Blommor till bruden.
Tredje kortet: Gokart!

Jag var fortfarande i chock-tillstånd när vi skulle bege oss till gokartbanan. När vi började närma oss såg jag vår bil parkerad utanför (!!!) och inne i lokalen satt hela gänget, min blivande man <3, mammas man, min bonnus bror och min systerson. Jag blev så överraskad och fällde några tårar till.

Efter vi kört gokart, drog jag kort nummer fyra: Brunch på Kvarnen

img_2118Jag åt en toast skagen och drack champagne. Här skålade vi även för bruden.

img_2121

Mina fina ballonger hängde med hela dagen.

Efter vi ätit drog jag kort nummer fem! SPA!
Vi vinkade hejdå till grabbarna och promenerade ner till Ringvägen och Sparadiset, som är ett SPA där du bokar ett privat rum. Så mysigt och extra bra nu i corona-tider.

Mamma och Malin hade bokat ”Indonesien” till oss, som såg ut såhär;

img_2127

img_2133

Sparadiset bjöd på fruktfat, morgonrockar och tofflor – man fick även ta med sig eget snacks. Vi hade två flaskor bubbel och smash. Min fina bikini som skymtar i hörnet är från by Malina.

Efter vi spaat mötte vi upp några av grabbarna igen för att äta middag på Skanskvarn.

Vilken dag <3 Så tacksam för min fina familj som ordnande detta för mig. Somnade lycklig och helt slut. <3

 

 

UPPDATERING: STATUS BRÖLLOP

Okategoriserade |


Nej, nu är det alldeles för länge sedan vi hördes av. Corona svepte in över landet, och svepte bort all min motivation. Det är svårt att planera sitt bröllop när man inte vet om det kommer kunna bli av, och därför har även bloggen fått ligga lite på is.

Helst av allt vill vi såklart köra vidare som planerat. Jag har ju köpt min drömklänning! Som just nu hänger hemma hos mamma och väntar på att jag ska ta den till skräddaren. Men, eftersom det inte går att förutspå framtiden, känns det svårt att besluta något nu. Särskilt när framtiden = 22 augusti. 4 månader och typ 120 dagar av olika möjligheter.

Status just nu;

 •  Kyrka – check
 • Festlokal inkl. middag, dryck, DJ – check
 • Transport för gästerna – check
 • Brudklänning – check
 • Inbjudningar – ej check, vågar inte skicka ut dom än…

Hur ska ni göra? Har ni valt att boka om/boka av eller köra på som planerat? Kommentera gärna <3

BLIVANDE BRUD + COVID

Okategoriserade |


I måndags gjorde jag en undersökning på @brollopsbloggens instagram, om hur vi blivande brudar känner och tänker om covid-19.
Först och främst – ett stort TACK till alla er som tog er tid att svara på frågorna, och extra stort tack till er som även kommenterade funderingar och rädslor. Det är förvirrande och svårt att planera ett bröllop nu, och vi måste göra vad vi kan för att peppa varandra.

Här nedan kommer en sammanställning från frågestunden på instagram, jag svarar även själv och kommenterar mina personliga tankar kring vår planering.

Såhär känner vi blivande brudar år 2020:

fragestundinstagram

Fråga 1: Ska du gifta dig i år? 
65 % av er, motsvarande 45 tjejer, svarade JA! <3 35 %, motsvarande 24 tjejer, svarade nej. Det kan betyda att det blir bröllop nästa år, men så långt tänkte jag inte när jag ställde frågan.

Jag gifter mig också i år.

Fråga 2: När ska du gifta dig? INNAN JUNI / EFTER JUNI?
14 %, 7 tjejer, gifter sig innan juni. 86 %, 44 tjejer, gifter sig efter juni.
Och såklart min bloggkollega Sofia som gifter sig i juni!

Vårt bröllop är bokat till den 22 augusti.

Fråga 3: Ska du gifta dig i Sverige, eller utomlands?
94 % motsvarande 47 tjejer, ska gifta sig i Sverige. 6 % motsvarande 3 tjejer, ska gifta sig utomlands.

Vi gifter oss i Sverige, närmare bestämt Stockholm, och har precis börjat oroa oss för covid-19. Jag kan inte tänka mig stressen hos er som bokat ett bröllop utomlands. Kommentera gärna här nedan hur tankar och planering går. Jag tänker på er och hoppas att det på ett eller annat sätt löser sig.

Fråga 4: Är du orolig att coronaviruset ska påverka ert bröllop? 
Här var det 72 %, 39 tjejer som svarade JA och 28 %, 15 tjejer, som svarade NEJ.
Tittar man på hur många som svarade att dom skulle gifta sig i år, 45 tjejer, är det alltså inte alla som oroar sig för covid. Ändå skönt att höra? Gissningsvis är detta direkt kopplat till vilket datum och vilken destination som är bokat.

Vårt bröllop är den 22 augusti i Stockholm. Jag tror och hoppas att pandemin är över till dess, men självklart finns det en oro som skaver ändå. Stockholm är en stor stad med många invånare och besökare vilket såklart ökar risken för smitta.

Fråga 5: Om JA, vad är du mest orolig ska påverkas? Gästerna, eller Middagen & Festlokalen? 
81 % svarade gästerna, och 19 % middag och festlokalen.

Vi har som tur är inga gäster som behöver flyga in, eller resa, för att vara med på vår stora dag. Däremot är såklart en del äldre och i riskzonen för att bli sjuka. Lokalen som vi bokat till middag och fest är ekonomiskt stabil och riskerar inte konkurs. Det känns tryggt!

Fråga 6: Om NEJ, hur resonerar ni? Att pandemin kommer att vara över innan ert bröllop, eller att era gäster/er festlokal inte påverkas?
53 %, 9 tjejer, röstade på att pandemin kommer att vara över (HOPPAS!) och 47 %, 8 tjejer, röstade på ingen påverkan.
Detta är alltså 2 fler som svarat på denna, eftersom de bara var 15 tjejer som svarade NEJ på fråga 4. Intressant.

Jag själv svarade JA, jag är orolig. Främst för att våra gäster ska känna sig otrygga och välja att inte komma.

Fråga 7: Funderar ni på att ställa in eller boka om ert bröllop?
15 % = 5 tjejer, kommer att ställa in. Jag antar att det är ni som gifter er innan juni, och jag är så ledsen för er skull. <3 85 % = 30 tjejer, kommer att boka om. Och det är ju inte värre än så. Kärleken finns ju kvar! Den får bara firas en annan dag.

Eftersom vi gifter oss i slutet av augusti har vi lyxen att kunna avvakta och se hur det utvecklar sig. Enligt vår tidplan skulle vi skicka ut våra inbjudningar nu i månadsskiftet, men vi har valt att vänta med det till slutet av maj. Efter det tar vi ett beslut beroende på hur situationen ser ut.
Jag är extra positiv eftersom jag nyligen köpt min brudklänning och längtar tills att jag går bära den! Det är minst sagt min morot.

Fråga 8: Om ni bokar om, gör ni det till senare i år eller nästa år? 
44 %, motsvarande 16 tjejer, svarade på senare i år. 56 %, motsvarande 20 tjejer, svarade nästa år.

Och det var allt för denna gång. TACK igen till alla som svarat. Ni får mer än gärna kommentera fler funderingar här i inlägget, och så fokuserar vi på att peppa varandra nu <3 Ta hand om er.

TOPP 10 BRÖLLOPSFILMER ATT TITTA PÅ UNDER CORONA-KARANTÄNEN

Okategoriserade |


Enda sen FHM rekommenderade att hålla sig hemma så mycket som möjligt har det blivit många långa dagar i soffan framför Netflix. Romantiska komedier har alltid varit min GO TO genre, och nu när det närmar sig sommar och bröllop är det ännu roligare att titta på just det – bröllopsfilmer!
Vissa bidrar med mer inspiration än andra, vissa bidrar mest med skratt, hur som satte jag ihop en liten topp 10 lista till oss blivande brudar att plöja igenom under karantän-tiderna;

Runaway Bride
En klassiker! Lika mycket feel-good varje gång.

nedladdning-1

Mitt stora feta grekiska bröllop 
Det kan inte bara varit jag som funderat på om det där tricket med cleanex på finnar verkligen fungerar…

Fyra bröllop och en begravning
Den engelska versionen med Hugh Grant. 

the Wedding Singer
Med en ung Drew Barrymore! 

Mamma Mia!
Kanske inte 100 % fokus på bröllop i hela filmen, men ändå.

Bridesmaids
SKRATTFEST! Denna ska man titta på med sina tärnor <3

original

Möhippan
Utspelar sig under 1 (!!) kväll. Riktigt stressigt.

Wedding Crashers
SKRATTFEST nr 2!

Bröllopsduellen
Kate Hudson vs. Anne Hathaway. TUR att man inte ska gifta sig samma sommar som sin bästis. Förstår inte hur det skulle fungera? Nej, juste, det gör det inte. 

gallery-1447264586-weddingplanner

The Wedding Planer
Tänk er att jobba som bröllopskoordinator, och att bli bokad av ett par där den blivande brudgummen är killen som DU dejtar. Hade ni sagt något till bruden?

Har ni fler tips får ni gärna kommentera dom här! <3

Bridesmaids inspo!

Okategoriserade |


Inlägget innehåller annonslänkar från apprl. 

Brudklänning – check! Tärnklänningar – next! Nu när jag hittat min drömklänning ska det bli så roligt att fokusera på mina tjejers. <3

I lördags åt jag och två av mina tärnor, Malin och Olivia, brunch och pratade lite bröllopsplaner och outfits. Tidigare i vintras bestämde vi oss för färgtema ’champagne’ för både brudtärnor och marskalkar, MEN,
efter att ha letat igenom heeela internet har vi märkt att det är nästintill omöjligt att hitta champagne-färgade kläder. Istället lutar det nu åt ljuslila/beige, i alla fall för tärnorna 😉

Såhär ser min inspirations mood-board ut just nu. För att komma till varje produkt är det bara att klicka på bilden.

1. Långa, ljusrosa klänningar, den från by Malina kan man knyta på olika sätt! Så tjusigt. Kolla in här för fler idéer klick!

2. Guldiga smycken, t.ex. örhängen från Caroline Svedbom och armband från Sophie by Sophie. Jag vill gärna ha likadana eller matcha smycken med mina tjejer på bröllopsdagen.

3. Solglasögon med strass! Är det DISCO-tema så är det. Kan inte tänka mig någon häftigare accessoar en solig sommardag.

4. Klackar med öppen tå och ankelrem. Alla par i kollaget är från Steve Madden. Dom beiga med låg klack är ett av mina favoritpar! Jag har dom bland annat på min profilbild här i bloggen.

 

JAG HAR KÖPT MIN BRUDKLÄNNING!!

Okategoriserade |


Inlägget innehåller adlinks från apprl! 

Femte gången gillt, eller vad är det man säger 😉 Nu hänger äntligen min klänning här på garderobsdörren i sovrummet och bara väntar på den 22 augusti. <3 Innan dess, ska jag självklart berätta allt för er blivande brudar om hur min resa till drömklänningen såg ut.

Eftersom det var femte gången gillt, har jag sammanställt fem snabba frågor;

Vart köpte jag klänningen? På Bröllopsbutiken på S:t Eriksgatan.
Vad landade priset på? I butiken fanns klänningar upp till 25 000 kr. Jag köpte min för lite mer än 7 000 kr.
Vad är det för modell? Klänningen är axelbandslös, med spets, klädda knappar i ryggen, markerad midja och ”trumpet”kjol.
Vilka andra butiker besökte jag? Sthlm Brud & Fest, Bridal by Malina, the WOW Closet och Bröllopsbruket Sundbyberg.
Vad händer nu? Steg nr 1 är att köpa shape-underkläder. Steg 2 är att boka in en tid hos sömmerskan, så klänningen blir anpassad till mina mått.

img_1740Mycket lycklig tjej med drömklänningen i högsta hugg!
Världens bästa jeans för 299 kr på Gina Tricor (adllink) och favvoskor från Inuikii på 70 % REA!!! 720 kr istället för 2 400 kr (adlink) HELT GALET!

Det var jag och mamma som åkte in till stan tidigt lördagen den 29:e februari, skottdagen!, för att vara först på plats i butiken. Innan vi kom fram hade vi kommit överens om att jag bara ska pröva klänningar som känns helt hundra, och är i den modellen jag redan bestämt att jag vill ha.
Att prova klänningar är en fantastisk upplevelse! Men efter fyra gånger är det inte lika roligt att pröva bara för prövandets skull.

Butiksägaren var väldigt trevlig, visade oss runt och berättade lite om upplägget.
Klänningarna hängde i olika prisklasser vilket jag tyckte var suveränt. Det blir så mycket enklare att titta på rätt ställe utifrån den budget man har.
Dock gick vi in med inställningen att kosta vad det kosta vill och tittade igenom alla olika sektioner och hittade… 0.
Åh vad besviken jag var. Tills vi överhörde butiksägaren säga till en annan kund att det fanns ytterligare ett rum en trappa ned, där klänningarna var på 50 % REA. Värt en titt tyckte vi och där hängde den! Drömklänningen! <3

img_1732098

Aldrig någonsin har jag känt mig så vacker. Längtar tills den är insydd och jag får ha den på vår bröllopsdag.

Avslutningsvis kommer mina bästa tips, vissa har jag lärt mig den hårda vägen 😉

 1. Var ute i god tid innan ditt bröllop. Dom mest eftertraktade tiderna hos bröllopsbutikerna blir tagna fort (kväll & helg).
 2. Stirra dig inte blind på storlekarna! Jag var så inställd på att jag skulle ha samma storlek i brudklänningen som jag har i de kläder jag köper på exempelvis H&M. Så var det inte. Brudklänningar är SMÅ i storleken.
 3. Ha en budget och följ den. Det tillkommer kostnader som jag från början inte tänkt på, t.ex. garderob till klänningen, sömmerska, slöja, skor, smycken m.m.
 4. Investera i shaping-underkläder och ha på dig dom när du ska prova.
 5. Prova med skor så du ser hur klänningen faller.
 6. Ibland är det skönt med ett mindre sällskap. Även om det är roligt att ha med sig alla sina tärnor och vänner till bröllopsbutikerna, kan det ibland bli överväldigande många åsikter och sluta med att du prövar klänningar som inte känns ’du’, bara för att någon annan vill det.
 7. Ha kul!

Och det var min resa! Har ni frågor eller funderingar får ni mer än gärna kommentera här nedan <3