KYRKA? STADSHUS? HAR NI KOLL PÅ BESLUTEN?

Okategoriserade |


Hej vänner! Hoppas ni mår bra. Fantastiskt fint väder idag med klarblå himmel och strålande sol <3 Ironiskt att det är perfekt bröllopsväder och allt är inställt. Stackars er april-brudar. Jag håller tummarna och skickar PEPP för att det löser sig för er på annat sätt.

Nu är det bara 10 dagar kvar till maj och tills vi ska ta ett beslut om hur vi gör med vårt bröllop. Vi behöver ha bra framförhållning om det är så att vi väljer att boka om, då vi har olika tidsfrister att ta hänsyn till – t.ex. båten som gästerna ska åka i mellan kyrkan och festlokalen.

Även om vi bestämt att bröllopsplaneringen är på ”pause” tills vi beslutat något, har det varit svårt att inte låta tankarna vandra… T.ex. har jag funderat på om vi ska ha en mindre vigsel i år och en STOR bröllopsfest på årsdagen nästa år. MEN – sen hörde jag av mamma, vars bekants dotter ska gifta sig i Stadshuset att dom inte får vara mer än 2 personer. ??

Är det någon som ska gifta sig i Stadshuset? Hade ni koll på detta?

Från Stockholm Stads hemsida;

Med anledning av smittspridningen av covid-19, behöver vi vara väldigt försiktiga med sociala kontakter. Det är för er skull, våra vigselförrättare, samt för vår personal. Vi tillåter därför endast två gäster inne i vigselrummet. Även barn är inräknade i detta gästantal.

Eftersom vi har planerat en kyrklig vigsel var jag tvungen att snabbt som attan gå in på svenska kyrkans hemsida, för att se vad dom har för regler och bestämmelser. Hittade detta;

OBS! FRÅN OCH MED SÖNDAG 29 MARS KAN VI INTE HA SAMLINGAR MED FLER ÄN 50 DELTAGARE I KYRKAN!

Fanns dock ingen specifik information om just bröllop, så jag ringde prästen och frågade vad som gällde. Hon meddelade att vid kyrklig vigsel får nu max 45 personer delta.
45…
Och vi som bjudit in närmare 70 st.

TIPS till alla er som ska gifta er – ring er församling och hör vad som gäller för just er. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *