Ringen som passade perfekt

Förlovningen |


Som handen i handsken

En stor del av förlovningen är såklart ringen. I alla fall för mig. Den ska vara tidslös, personlig, vacker och helst rätt storlek. För alla bröllopssugna där ute som vill ha en ring som passar direkt så gäller det att ha en slug svärmor. 

Listig som en räv

Min svärmor satt hemma hos oss med ett skjutmått ett par månader innan vår förlovning. Skjutmåttet hade legat framme ett par veckor och jag hade slutat tänka på det. Lena, min svärmor, mäter sitt ringfinger på vänster hand och klagar över hennes tjocka fingrar.

– Kom hit Antonie, jag får mäta ditt finger. Mitt är så tjockt!

Jag sträcker fram mitt finger. Fel finger.

– Inte det, du får ju ta samma som jag.

Och på den vägen var det. Helt plötsligt hade Mikael ett exakt mått att ge juveleraren. 

4 svar på “Ringen som passade perfekt

  1. Antonie Skansenhäll säger:

   Mycket smart! Jag känner mig lite dum i efterhand 😉

   Svara
 1. Theresa säger:

  Riktigt cool ring!! Svart diamant och vitguld? Jag är ädelstens-nörd och designade själv min förlovningsring med smeden. En solitär med stor grön smaragdslipad turmalin fattad i rödguld..!

  Svara
  1. Antonie Skansenhäll säger:

   Tack!
   Det är en väldigt mörkblå, nästan svart safir med vitguld och diamanter på sidan. Riktigt fin. Min sambo designade och planerade ringen i flera månader. Kommer komma ett inlägg om det också! Ädelstenar är fantastiskt fina, föredrar det framför diamanter. Tycker det visar upp mer personlighet när det är lite färg och form! Häftigt! Roligt att designa själv – man vet åtminstone att man blir nöjd också! 😅

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *