Toastmaster och Toastmadame 

Planering |


Oblyga. Sociala. Naturliga lekledare. Påhittiga. Väluppfostrade. Och strukturerade. 

Ja så är två av våra viktigaste personer under bröllopet. Vi har valt ut våra toast-ledare. En av Mikaels goda vänner och en av mina. Tillsammans blir de en perfekt kombo. 

Vi har lagt bröllopets roliga delar i händerna på Elin och Daniel. Vi vet att de redan är i full gång och brainstormar idéer, frågar ut oss, planerar och funderar. Kommer bli så spännande att se de här två skapa något riktigt roligt och lekfullt. Inte minst under tiden som vi inte är med på bröllopet – när vi fotograferas. Såklart ska alla även ha roligt då!

Elin har alltid varit en partyfixare – redan på gymnasiet där hon planerade vår bal, alla roliga studentaktiviteter och var väldigt aktiv i våra uppträdanden på estet. 

Daniel har en tivolibakgrund och drömmer om att allt ska vara en upplevelse. Han har barnasinnet kvar och vi har hört talas om de personalfester han anordnat för sina medarbetare på djurbutikerna han driver. 

Ja vad ska man säga. Förväntningarna är höga och vi är sjukt nyfikna på vad de här två ska hitta på!

Brudtärnor

Planering |


Olika typer av bridesmaids

Tärnor är olika för alla. Vissa vill ha dem framme vid vigseln i matchande klänningar. Andra vill inte ha några alls. En del kör på en syster och andra har ett stort gäng med tjejer som ska med. 

Det naturliga valet

Jag har väl inte jättemånga tjejkompisar men de jag har har funnits med mig mer eller mindre under många år. Trots att vi kanske inte pratar varje dag och ibland knappt varje månad så betyder de otroligt mycket för mig. Därför var mina fem helt naturliga för mig att välja. 

Dela fina moment med dina närmsta

Jag kommer ha dem som ett stöd, ett tjejgäng att prata med och drömma med, på vägen till altaret. Under vigseln får de ha vilken färg på sina kläder som helst och jag kommer inte ha dem framme med mig. Däremot ska jag försöka planera in några digitala vinträffar där vi kan sitta och tjöta och ha det trevligt innan bröllopet. För vem vill inte dela alla fina moment med sina vänner?

När ska man skicka inbjudningen?

Planering |


När ska man skicka ut bröllopsinbjudningar?

Okej nu är jag som jag är och läser otroligt mycket på nätet kring diverse. Vad jag tycker är lite märkligt är att många sidor rekommenderar att man ska skicka ut inbjudningar 2-4 månader innan vigseln. Låter otroligt sent tycker jag! Tänkte testa vad andra tänker och gjorde en enkel Instagram-undersökning. Tydligt visade det sig att majoriteten av de som röstade tyckte att 6-8 månader innan är det bästa alternativet!

Upptagna kalendrar

Vet inte hur de flesta sköter sina privata delar av livet men jag gillar framförhållning. Ska jag på en middag så vet jag ofta det någon månad innan. Även om det inte är särskilt uppstyrt. Upplever det som att min generation har mycket saker i sin planering och då är det lika bra att planera tidigt än sent. Dock kan man alltid försöka med spontanare men det går såklart inte alltid.

Barn, hotell, ekonomi

En aspekt som gör att vi hela tiden har känt att det kan vara bra att skcika ut inbjudningarna minst ett halvår innan är barn, boende och ekonomi. Många gäster kommer från andra delar av Sverige – och några även utanför Sverige. Då behöver man dels tänka på att ha pengar till inte bara kläder utan även boende. En annan aspekt är såklart barnvakt.

Kristihimmelsfärds-helg = långhelg

I och med att vi tänker uppmana gäster till att komma en hel långhelg, de som kan i vart fall, så blir det ännu viktigare att gå ut i tid. En del kanske vill ta ut en semesterdag och komma ner till oss och fira hela helgen med en mini-weekend. Planera i tid kan väl aldrig bli fel?

Snart skickar vi ut

Nu inväntar vi bara allt material så att vi kan göra ordning inbjudningar! Kuverten har kommit, det andra är på gång och något material ska hittas innan det är helt klart. Gästlistan är i vart fall 98 % klar.

Hoppar Save the date

Planering |


Tiden tickar ju på och någonstans landade vi i att det inte finns tid till att köra save the date kort. Med jobb och vardag blir det för mycket saker. Istället lägger vi nu krutet på våra vanliga inbjudningar och har börjat beställa hem material så att vi kan göra dem! Ser så fram emot att visa er dem. 🥰

Offerter mat och musik

Planering |


9 månader kvar

Och absolut dags att ta in vissa offerter. Lokal är som tur är bokad. Där vi ska vara gick ut igår med att nästa år är fullbokat. Tiderna och dagarna är trots allt begränsade! 

Vi har börjat ta in offerter på catering och DJ i vart fall. DJ bör vi landa i inom ett par dagar. Och mat behöver vi nog testa. Vårt italienska tema kommer vi dock utgå ifrån. 😜

Därefter kommer vi även söka enklare personal som kan fixa fram buffé och städa tallrikar, någon som kan hänga i baren och fixa enklare drinkar.. troligen får det bli en kompis barn eller släkting. Är ju absolut inget avancerat men även det måste ju bokas. Nu går det snabbt framåt!!🥳😂

Bride Crew 👰🏼‍♀️👯‍♀️

Planering |


Let´s pop the Q

För ett par veckor sedan frågade jag chans på mina fem brudtärnor. Det var spännande, emotionellt och gjorde på nåt sätt allt så mycket mer verkligt. 

Lådans innehåll 

Alla fem fick varsin låda som jag återanvände från Goodiebox. I lådan fick de ett kort med frågan där inget nej fanns.

Under silkespappret, som var i någon av våra färger till bröllopet, fanns nagellack enligt färgtema, guldig ansiktsmask, prosecco, godis som vi åt på 90-talet, ett doftljus och ett personligt brev till var och en. 

     

Här är några reaktioner från mina bridesmaids 

Ska du ha tärnor på ditt bröllop och på vilket sätt?

Team bride

Bröllop, Planering |


Blir lite emotionell av goda minnen

Vem som är med i team Bride är en stor fråga. Svaret är för mig rätt självklart men ändå rätt emotionell när jag sitter och tänker på det. Det är nämligen snart dags att börja sätta saker i rullning! Brudtärnor är en av dem. Jag vill inte anamma den rätt så amerikanska traditionen och ha med tärnor framme under vigseln utan jag vill ha nära vänner som är med mig på resan dit. Jag kallar dem mitt Bride Crew.
Sitter ute i solen och planerar hur jag ska fråga dem, vilka jag vill fråga, vad jag ska överraska dem med. Samtidigt dyker mängder av goda minnen upp och jag inser att jag har delat otroligt mycket med de här personerna. Ska bli så roligt att få ställa den frågan! 🌸

Bröllopskänslor på Facebook

Bröllop, Planering |


Grupper för likasinnade

Nu närmar sig sommarledigheten med stormsteg. Det ska bli så skönt och efterlängtat. Inte minst för att orka ta tag i allt som ska bokas och fixas inför nästa års bröllop. Något jag spenderar mycket tid i är olika Facebookgrupper för bröllop. Jättekul att läsa om vart så många andra par är i planeringen och se olika frågor med smarta svar. Mycket tar jag själv med mig till vår planering. Har nog ingen speciell grupp jag vill tipsa om men det är rätt trevligt med såna där några ska gifta sig i år och är längre komna och andra under nästa år. Så en mix av nu och snart hade jag nog tipsat om. Går att söka på bröllop 2021, 2022, 2023 osv så borde det kommer upp flera bra förslag på grupper!

Planeringsstatus

Hälsa, Personligt |


Sommarstress och värme

Nu är det ju sommar! Så skönt att äntligen kunna sola benen och längta ut från kontoret. Men just kontoret tar upp en stor del av min tid. I vissa fall är kontoret en filminspelning eller en workshop med någon av våra kunder men oftast är det hemma. Vi har så otroligt mycket att göra på jobbet inför sommaren och ledigheten som många av oss kommer ha. Tyvärr betyder det att både mitt bloggande och vårt planerande har kommit efter. Tror vi gör så att när vi väl går på semester i slutet på juli så köper vi en flaska rosé prosecco och sätter ner en hel del viktiga saker – t. ex catering! Det ser jag fram emot. Just nu är planeringen bara ett stressmoment som inte blir av, och känner man så tycker jag att man bara ska avvakta och pausa. Lägga det på hyllan ett tag. Det här ska ju faktiskt bara vara roligt!

Även om planeringen inte är i full gång så är jag det.. Har precis signat upp på ett gymkort så att Mikael och jag kan pusha varandra att kommer mer i form. Nu ser vi fram emot fortsatt sommar och semester!

Besök på Lillegård

Bröllop |


Naturskönt och tyst

Korna råmar. En traktor längre bort vid horisonten brummar. Fåglarna kvittrar och vinden får löven att sjunga i vårvärmen. Ja här på Lillegård ska vi gifta oss. Vi gjorde ett besök på gården och passade på att titta på hur omgivningen såg ut exakt ett år innan vårt bröllop. Fantastiskt fint och fridfullt.

En underbar plats

Jag och Mikael blev förälskade i platsen första gången vi besökte – ja vi bokade ju i princip på plats. Att få återse den efter nästan ett år kändes ännu bättre. Vi passade på att ta lite bilder och film med drönaren (det ska vi använda till miljöbilder till vår bröllopshemsida) och strosa runt. Såklart klappade vi även de fina kossorna som står 40 meter bakom vigselplatsen. UNDERBART 🥰

Titta och njut

Ingång från parkering

Parkering med vy mot skånska vidder

Festlokalens insida med stor scen och bar + salong (inte på denna bilden 😉)

Vigselplats där stolar för gäster ska sättas upp

Annan vinkel, så grönt och fint

Vy från vigselplats mot ladan och festlokalen

Mysiga kossor

.. Som äter tröjor