Äntligen gifta: 28 maj!

Bröllop |


28 maj: vår dag

Vi blev äntligen gifta. Det var en otroligt fin dag med alla nära och köra runtomkring oss. Det är en dag jag kommer minnas för alltid. Och nu har det gått ett par veckor och folk kommenterar fortfarande hur fint det var, vilka bra gäster vi hade, hur bra maten smakade och hur vacker platsen var.

Planering med DJ för den klubbiga känslan

Bröllop, Planering |


DJ-snack

Vi hade ett möte med vår grymma DJ Szmak i helgen. Vi snackade musik, känsla och upplägg. Han har bakgrund som nattklubbs-dj på feta klubbar och det är egentligen så vi föll för honom. Vi hörde någon mix, gammal men bra, och kände att han kan skapa stämningen och mixarna som vi önskar. Har nu satt samman en lista med massa blandad bra musik. Mest house men en och annan Reggaeton och funkig låt också. Nu ser vi fram emot att som herr och fru slå klackarna i taket nästa vecka.

Vill ni tjuvlyssna på den här spellistan med riktigt sköna låtar? Länk nedan!
https://open.spotify.com/

Möhippa!

Bröllop |


Upplägget

Vi har många vänner som inte bor så nära oss. Det blev därför så att vi planerade datum för möhippa och svensexa redan i somras. Dels ska folk resa och behöver planera och dels har vi både barn som behöver planeras bort och jobb som inte ska bokas in. En del faktorer att ta hänsyn till. Sen tycker vi också om att umgås som ett par och ville dela delar av möhippa/svensexa tillsammans. Därför ville vi ha en gemensam middag och uppslutning på kvällen. En fördel är att fler av våra vänner lär känna varandra vilket vi bara tycker är skoj!

Dag 1

På fredagen 29 april kom det hit ett gäng sköna människor. Jag hade lagat mat i två dagar och förberett hur mycket som helst. Vi blev 11 personer som käkade middag tillsammans innan vi äntligen gick och la oss – förväntansfulla med vad våra vänner hade planerat åt oss

Dag 2

Vi vaknade tidigt – som vanligt på lördagar – gick upp och tränade, jag höll mig på ovanvåningen medan tjejerna som sov över hos oss vaknade en efter en. De smög ner och började fixa med diverse. Det kändes som julafton. Du vet när du var riktigt liten och julafton var den mest förväntansfulla dagen på året. Trots att jag vad där och visste att de höll på med något så var hela upplevelsen otroligt spännande.

Vid 8 var jag färdig med träning och två av tjejerna kom upp med ett spa-kit. Vi la oss ner i min säng och de tog hand om mig med ansiktsmask, handmassage och kaffe. Även de körde på en  sheetmask. Vi var otroligt vackra.

kl 9 fick jag gå ner från trappan. Då stod alla tjejerna där. De hade fixat en brakfrukost med allt man kan tänka sig. Det var fint dukat och jag hade min bride morgonrock på mig som jag hade spa-at i. Lyckan var total. Vi åt, drack mimosas, skrattade och umgicks. Min kusin Ida hade förberett en lek som alla var med i, två sanningar och en lögn och våra skratt och förvåningar om vem som gjort vad ekade i huset. När vi ätit gav de mig en present – en kamera à la Polaroid (instax) som jag kunde ha till bilder under dagen.

Ca kl 11:30 skulle vi iväg. Jag skulle ha lediga och bekväma kläder. Stina, en av tärnorna, lånade ut bilen och vi 6 tjejer som åkte iväg fick utan tvekan plats. På radion spelades 90-tals hits och vi sjöng för allt vi kunde. Vi kom fram till Helsingborg och stack iväg till Prison Island. Otroligt roliga och svettiga timmar spenderades där. Och sen var det dags att dra hem igen.

Vid 15-tiden körde vi någon lek i trädgården och sedan käkade vi en buffé som de hade förberett. Mycket bra samtal och skratt förgyllde måltiden. Stina, som också bor i Landskrona stack iväg under lunchen. Hon skulle fixa en grej.

När kl närmade sig 17 fick jag instruktioner i att göra mig fin. Jag undrade såklart på vilken nivå och valde en modern cowboy stil som kändes bra. Sedan gick vi iväg. Sara som också bor i Landskrona guidade. Vi kom fram till Stinas hus. Överraskning! Här hade de förberett en vinprovning med en duktig man som berättade massa intressanta fakta. Gabi, som inte gillar vin, smuttade på sin öl och målade tassavtryck – det kommer jag nog aldrig glömma!

Efter provningen satt vi kvar hos Stina till kl 19 då gick vi hem till mig igen. Det var dags att förbereda den gemensamma middagen. Alla hjälptes åt med dukning, framplock mm. Kl 20 kom killarna tillbaka och mitt fantastiska tjej-team hade löst allt. Vilken dag!

På kvällen blev det middag, goa samtal, dans i köket, beerpong och till slut en kort utgång på en klubb i Landskrona. Det var roligt att få dansa med tjejerna igen. Det kan ha varit tio år sedan sist. Eller nästan!

Dag 3

En fördel med att ha så många som sover hemma hos en eller i närheten är att man kan prata om alla minnen och fortsätta umgås dagen efter på frukosten. Det gjorde vi såklart! De sista tjejerna, Gabi och Elin, lämnade vid 13 och efter det blev det småstädning och soffhäng innan barnen skulle komma på söndag kväll.

Världens bästa helg – tack!

Två veckor kvar 🥳

Bröllop, Personligt |


Oj oj snart fru!

För snart två år sedan friade Mikael och vi har jobbat stenhårt på olika sätt för att få det perfekta bröllopet. Senaste tiden har jag haft en attityd kring det med mañana mañana. Ja vad kan gå fel så att det blir katastrof? Troligen kommer dåliga saker hända men jag kan nog inte förebygga mer än vad vi gör. Vi har fantastiska människor runt om kring oss som är peppade, glada och ser fram emot vårt bröllop. Det känns underbart. Inte bara handlar denna dagen om oss utan alla de personer vi har träffat, lärt känna och bjudit in till denna dag. För första gången möts våra två världar.

Lite orolig

Oavsett hur chill jag är så är det ändå 100 saker som jag behöver kolla upp, jaga in och få på plats. En vän som också bloggar på denna sida tipsade mig om speglar för ett tag sen. Jag ställde mig själv frågan igår. Finns det speglar på hotellrummet där vi ska fixa oss? Hallå speglar? Finns nästan alltid på ett rum. Men det var tur jag kollade upp det för det fanns det verkligen inte. Alla de här småsakerna som jag inte vet om oroar mig. Att det inte finns speglar på rummet. Allt jag säkert glömt att kolla upp. Allt annat får gå som det gör men ovissheten jagar mig.

Dagens schema

Idag ska jag fortsätta gå in skorna. Kör 4 timmar varje dag. Har till och med haft dem på en workshopsdag. De är både snygga och hyfsat bekväma. Sedan behöver vi dansa runt lite så att vi inte ser ut som två idioter. Träna är högt på listan och att färdigställa vårt program så att det och meny kan gå på tryck. Sen har jag en punkt på min lista som heter tal. Jag behöver skriva ett tal men känner en otrolig press att få det på rätt sätt. Ska nog bara dra av plåstret och göra det. Vad kan gå fel.

Inbrott är inget man planerar för

Personligt |


Det har hänt så himla mycket senaste veckorna i livet så jag har inte haft tid att uppdatera. Vi har hämtat klänning, beställt och testat kostym, haft svensexa & möhippa, färdigställt massa detaljer, gjort limoncello – och haft inbrott. Ja den sista är kanske inte något man planerar för inför sitt bröllop. Men vi bor ganska öppet, eller med mycket insyn och någon skojig person måste ha sett oss återigen bära in mängder med alkohol i källaren. Föreställ er min överraskning när jag skulle hämta upp kyckling ur frysboxen inför vår sven-möhippe-helg. Kaos! Och sedan inse att all ren sprit är borta. Suck. Ännu en sak att sätta upp på listan som både blir kortare och längre ju mer vi närmar oss. Ett steg fram och två bak. Som tur var försvann inget av verkligt värde.

Alla de andra roliga grejerna kommer det komma inlägg om! Ska bara fortsatt smälta det här 😅😣

20 Degrés Sud

Planering |


Honeymoon: andra veckan

Andra veckan åker vi till den norra delen av ön. Här är det mer fart och fläng. Hotellet vi ska bo på är litet och ligger idylliskt mot havet i utkanten av en bukt. Vi kommer bo i ett beachfront rum med (förhoppningsvis) fantastisk utsikt från terassen. Maten på det här stället ser gudomlig ut och som kräsen vegeterian har jag höga förhoppningar på den kulinariska upplevelsen.

Närområdet

Det är gångavstånd till flera fina stränder om vi tröttnar på den lilla stranden som hotellet har och den stora staden Port Louis är en kort busstur bort. Den här veckan vill jag häng på sköna barer på kvällarna, prata med andra glada turister och människor och bara njuta! Kommer nog bli roligt efter den första, mer avkopplande veckan mitt i ingenstans. Lite mer fart och fläng men ändå en paradisplats.

LUX Le Morne

Planering |


Honeymoon: första veckan

Vår första vecka kommer vi bo på den underabra resorten Lux Le Morne. Där kan man snorkla med delfiner, göra dagsutflyker och bara ta det lugnt! Vilket jag egentligen ser fram emot mest. Att få ligga längst strandkanten och se ut över det öppna havet med en tropisk drink i min hand. Eller sitta på balkongen på rummet och se ut över hotellivet. Underbart!

Hotellet är väldigt idylliskt beläget längst med stranden och ca 25 minuters promenad till berget Le Morne. Läser man recensioner är det ett hotell där de sätter servicen främst. Vilket många säger gör att det sticker ut bland andra 5-stjärniga hotell. Tydligen verkar det vara något i hästväg. Vi får väl se! Men servicen är oftast 70 % av upplevelsen. Nu längtar vi ordentligt!

Bröllopstårta

Planering |


Provdekorera

Mycket innan ett bröllop handlar om att ”prova”. Prova mat, prova kläder, prova hår, prova tårta. Men man får se det lite som att man under planeringstiden gifter sig i slowmotion – man testar ju ändå allt minst en gång.

Vi har i vart fall test-dekorerat vår tårta. Vi beställde en envåningstårta med 20 bitar för att se exakt hur vi vill att den ska se ut. Vi köpte hem lite bär, blommor och vispade lite grädde. Sen var det bara att placera ut det. Superfint! Är otroligt nöjd med resultatet. Nästa steg är att hitta ett passande fat med 40 cm i diameter för att få plats med trevåningstårtan vi kommer ha!

Och BTW – den var god också 😜

Lyxig smekmånad på ön i Indiska Oceanen

Personligt, Planering |


Bästa resebyrån

Vi preliminär bokade vår bröllopsresa till Mauritius i november. Men efter att ha kontaktat Hummingbird Lifestyle Travel och fått se vilka hotell och upplägg de erbjöd valde vi att boka av våra egna hotell.

Det som Hummingbird erbjöd oss var två fantastiska hotell – 7 nätter på varje – på varsin udde av Mauritius. 5-stjärniga hotell varav det ena var en all inclusive, djungel/strandbelägen resort och det andra var ett idylliskt boutique gourmet hotell med endast 20 rum. De lyssnade in till vår vilja och hjälpte oss att paketera allt. Känns otroligt tryggt att köra rubbet via experterna.

Södra delen av Mauritius

Första veckan kommer vi spendera på södra delen av ön. Här är det avkoppling deluxe som gäller och troligen en eller två dagsutflykter. Vi är sugna både på sightsa inåt land och titta på vattenfall och natur men även att bege oss ut på havet och snorkla med delfiner. Utöver det kommer nog livet vara väldigt mañana mañana.

Norra delen av ön

Norra delen har mer städer och samhällen att besöka. Här kommer vi troligen satsa på att gå ut mer på kvällarna och upptäcka både mat och drinkar. Någon shoppingrunda kommer troligen också bli av. Blir vi uttråkade av att strosa skulle jag kunna tänka mig att hyra en bil och köra runt. Ön är ju inte större än knappt 4 mil i bredd och 5 mil i längd.

Här ska vi bo

Oliv-provning

Planering |


Den klassiska testningen

Idag hade vi olivprovning. Jaså inte hört om det! Det trodde jag alla hade inför sitt bröllop.. Skämt åsido. Vi gillar att ha något att snacksa på medans vi svrivlar ett glas rött. Oliver är en självklar del av det och något vi ofta beställer in när vi är ute på restaurang. Därför kändes det viktigt att ha med skålar med oliver på varje bord som en del av dukningen.

Nocellara

Nocellara är vår nuvarande favorit-oliv. Men även den kommer i lite olika smaker och färger. Därför valde vi ut tre olika och köpte hem för provning. Mycket riktigt hade vi en favorit men vi kommer blanda den med favorit nr 2 för att ge lite mer dynamik i både smak och det visuella. De skilde sig både i form och smak. Den ena mer söt, den andra lite mer klassiskt oliv-bitter. Urvalsmetod var klassiskt blindtest – gissa vem som satte alla tre oliverna till rätt burk! 🤪