Drömklänning

Planering |


Okej! Let’s talk dresses

Bröllopsklänningen kommer bli det svåraste att fixa. Inte för att det är brist på inspiration utan för att det är så MÅNGA som är så fina! Jag har alltid drömt om att gifta mig och klänningar har varit något som jag har tänkt på under flera år. Men jag tror att jag har hittat 3 designers som jag gillar. Och jag vet att Mikael har ungefär samma smak som jag.

Maggie Sottero

Jag tror att den här är min favorit. De har så fina klänningar och väldigt mycket exakt vad jag egentligen vill ha. Djup rygg, spets, fin urringning och ett lagom långt släp.

Kenneth Winston

Det här är ett varumärke som jag har tittat på i flera år. Tycker de har otroligt vackra klänningar!

Lillian West

Den sista favoriten har kanske mest boho-stil. Superfina klänningar som säkert hade passat bra in i vårt tema.

Min enda fråga nu är: Kan jag gifta mig med Mikael flera gånger så att man kan få uppleva det här om och om igen och arbeta sig igenom alla klänningarna? 😘

Rustikt lantligt som tema

Planering |


Raps och stora fält

Vårt tema kommer vara rustikt lantligt. Skulle kanske inte kalla det bohemiskt men mer åt det hållet än åt slotts-bröllopet. Vår lokal har rätt förutsättningar för det då den är en upprustad vacker lada. Omgivningen är lantlig med stora fält åt alla håll där rapsen blommar gul under våren.

Grönt är skönt

Utöver själva platsen som då lever upp till vårt tema tänkte vi arbeta mycket med gröna blad och vilda blommor. Vår dekoration på borden kommer vara slitna blomkrukor med goda örter i. Kanske någon gäst vill krydda maten med dekorationen? Utöver det blir det mycket blockljus och även detaljer med t. ex murgröna. Vi gillar det gröna temat och det känns väldigt mycket som oss att köra det mer avskalat och stilrent. Våra programblad och gästernas kläder får stå för färgen!

Dukning

Borden ska inte ha några dukar och stolarna är enkla, till och med blandade varianter. Superhärligt! Vår lokal har allt som behövs med porslin och även där har de gjort ett fantastiskt jobb och hittat massa loppisfynd som passar in i lokalens stil. Det ska bli så roligt att börja provduka och komma in i det mer när det närmar sig!

Klädsel

Även vår klädsel kommer gå åt det mer lantliga hållet. Tanken är en romantisk spetsklänning för mig och en snygg kostym, dock med shorts för Mikael. För det första trivs han bäst i shorts och för det andra blir han så himla varm! Och man ska ju vara sig själv sägs det 😉

DIY

En fördel med ett tema som inte är så ”fancy” är att man kan göra mycket själv. Planen är att bestämma ungefär vad för dekorationer vi kommer behöva under dagen och sedan börja göra själv eller hitta fynd på andra ställen.

Skalet till bröllopshemsidan

Planering |


Skalet är klart

Vi har inte lanserat och gjort klart vår hemsida än. Men ett par veckor efter att vi hade bestämt färger och typsnitt så började vi titta på hemsida och byggde upp ett skal. Nu är det mest bilder som behövs fixas. Känns skönt!

Allt på en plats

Vi vill att man som gäst ska få all information samlad på vår hemsida och även få en tydlig bild av vad för bröllop vi har. Olika formulär för tal och RSVP kan man också fylla i. Enkelt och samlat på en plats.

Squarespace

Squarespace är ett väldigt enkelt verktyg om man inte vill använda någon av de bröllopstjänsterna som finns för hemsidor utan ha mer möjlighet till att anpassa. Utan att behöva bygga upp en WordPress-sida. Squarespace är så enkelt och man kan alltid utgå från en mall och sedan göra om hur man vill. Har man inte koll på det borde man kolla upp det – eller Wix som är en liknande tjänst. Men jag tycker Wix är lite mer begränsande. 😉

Nackdelen

En nackdel är att vi inte kan använda oss av vårt specialtypsnitt – lösningen får bli att göra på det gamla sättet och skriva texter i vissa utvalda bilder för att hålla ihop profilen. Får gå det med!

Innehåll

Inför vår hemsida gjorde vi research på en del andra sidor för att se vad för typ av innehåll som kan vara bra att ha. Här är några tips:

  • Startsida med en skön känsla
  • Vigel & Fest
  • Bra att veta
  • Tal & Spex
  • Om oss
  • RSVP
  • (och en länk till den här bloggen såklart)

Sätt känslan med ordens form

Planering |


Typsnittet. Såklart.

Detta är så viktigt! Vi ville ha ett typsnitt som representerade oss. Inget som kanske var ”klassiskt bröllopigt”. Utan oss. Rätt upp och ner som ett par.

Pinterest

Detta fantastiska verktyg visade vägen och efter att ha pratat om typsnittet så satte vi oss när och ”googlade” här. Och vad är det första som vi ser? Vårt jäkla typsnitt?! Vad är oddsen för att vi båda två skulle få en love at first sight reaktion? Fantastiskt. Det köpte vi direkt.

Fonten på webben

Tyvärr fungerar det inte på webben då det inte är ett Google typsnitt men det är okej. Vi har hittat typsnitt för brödtext och varianter på hemsidan också. Inte samma känslan men där vi vill lyfta text lite mer kan vi fixa bilder i Photoshop och på det sättet även få in vårt superfina typsnitt på hemsidan. För vem älskar inte en röd tråd!

PSST! Spana in de läckra bokstäverna nedan. Siffrorna ser rätt snygga ut också! Glöm inte att kolla bägge delar när ni scoutar bokstäver 😉

Färgpalett

Planering |


Kan du måla allt med färger i en vind

Nej.

Men hur som helst så gör färger väldigt mycket för känslan och för att hålla ihop den röda tråden. Vi har valt att jobba med 3 färger där varje färg har en ljusare nyans. En vana från arbetslivet gissar jag där vi alltid upplever att kunderna har alldeles för få färger. Vi gillar när man kan få leka lite.

Färgskala

De tre färgerna vi har valt att arbeta med är aprikos, en kallare blå och lavendel. Vi tycker det blir en väldigt fin kombination och ingen av färgerna skär sig mot varandra. De funkar även bra mot grönt. Då vi gifter oss precis i övergången till sommaren kommer det såklart vara grönt ute!

Vad tycker ni om våra färger?! 😇❤️

Planera färger och typsnitt

Planering |


Den grafiska profilen

När vi skulle planera några av grundstenarna för bröllopet rent utseendemässigt tog vi in på hotell i Malmö. Det var egentligen en julklapp från mig till Mikael där vi bara skulle ta en helg och sightsa och njuta. Vi bor 4 mil från Malmö men att försöka upptäcka staden med nya ögon var fantastiskt mysigt.

Coronastängt ledde till planering på rummet

Eftersom restaurangerna stängde vid 20:00 tog vi oss tillbaka till vårt rum, som var helt fantastiskt på Radisson Blu, och började planera. Vi öppnade en flaska rosa Prosecco och tog fram lite godis, bröllopstidningar och datorn. Det var us-time och det var supernice. Kan rekommenderas för att verkligen komma igång och få till den där romantiska känslan av att göra nåt speciellt – bara ni två!

Reklamare som planerar bröllop

Planering |


Stil och ton

Ja jag är väl rätt nördig och likaså min fästman Mikael. Vi älskar vårt jobb som reklamare och behandlar vårt bröllop som en av våra kunder. Det innebär bland annat att vi vill sätta rätt känsla för vårt bröllop utifrån hur vi är som personer och hur vi vill att folk ska minnas vårt bröllop. Vi vill ha rätt typ av färgskala och välja ett typsnitt som särskiljer sig från mängden och sätta tonalitet i bild och språk.

Två engagerade eldsjälar

Alla blivande brudar har säkert tusen Pinterest-tavlor och massvis med tankar på hur det ska vara men jag är osäker på hur brudgummen brukar vara. Jag känner mig lyckligt lottad som har en så engagerad fästman. Att vi kan prata och planera vårt bröllop och båda två vara minst lika engagerade i allt från färgskalan och kombinationen av typsnitt för rubriker och brödtext till pappersval för menyn och programblad. Vi har inte gjort någon varumärkesplattform – men jag blir inte förvånad om vi bestämmer oss för att göra det. 😂

Coming soon: I kommande inlägg kommer vi lägga upp hur långt vi kommit med det grafiska så som typsnitt, färgskala och hemsida.

Omröstning med tydligt resultat

Planering |


Raise your voice

Testade min ”inga barn på bröllop” tanke på Instagram och satte igång en omröstning. Det var mycket intressant och de flesta ser helst att man har barn på bröllop. 76 % på ja-sidan och 24 % på nej-sidan.

Men hör och häpna

Av de som sa JA var det väldigt blandat med olika typer av människor. De flesta var barnlösa eller hade större barn. Alla (kan ha missat någon) på NEJ-sidan hade barn yngre än 7 år. Min teori är att har man yngre barn och får en möjlighet att vara vuxen så är man gärna det utan barn. Och då vill man heller inte bli störd av andra barn. För ja, barn är fett jobbiga – jag vet för jag har egna och lite ärlig får man ändå vara. De är ju underbara också – inget ont som inte har nåt gott med sig haha!

Vuxentid kantad med barngnäll

Tänk er själva när ni sitter på en restaurang och har vuxen-tid (bara begreppet är ju helt befängt) och på bordet mittemot sitter tre gnälliga ungar som inte kan sitta still. Föräldrarna vägrar ge dem skärm, vägrar muta dem med glass. Ja det var den kvällen. Den möjligheten att få njuta för oss. På en restaurang kan vi inte välja våra bordsgrannar men på vårt bröllop kan vi faktiskt det. Därför blir det barnfritt (med något litet undantag).

Fördelen med att gifta sig: det är vårt bröllop 😉

Barn på bröllop?

Planering |


Ja såklart, eller?

Från början när vi pratade om bröllopet sa vi att självklart ska vi bjuda med barnen till våra tilltänkte gäster. Bröllop, familj och barn hör ihop. Vi kommer ju till exempel ha med våra barn. Som då kommer vara 7, 10 och 12 år gamla. Kolla ovan – de ser ju helvilda ut.

Men verkligheten kommer ifatt

När vi sedan fick ner vår gästlista på papper och gjorde en kolumn i tabellen för alla barn (se föregående inlägg) insåg vi att det var helt omöjligt. Vi vill inte ha ett barnkalas. Och med över 30 barn på bröllopet kan det lätt bli det. Därför tog vi beslutet att ha ett barnfritt bröllop. För vår skull och våra gästers skull. Våra barn kommer såklart att delta, det är ju en självklarhet för oss men övriga barn får stanna hemma. Vi vill ha en pangfest och gärna att folk som vill bli lite runda om fötterna blir det, utan att ha 30 par unga ögonen som tittar på. Alla ska få känna sig bekväma och tyvärr, de som inte kan komma pga detta får vi fira med någon annan gång. I slutändan är det trots allt vår kärlek vi vill fira och då får vi ändå ställa lite krav för att få en riktigt jäkla rolig och lyckad kväll! 😇😁

Struktur på gästlistan

Planering |


Let´s make some lists

Älskar listor! Hallå? Vem gör inte liksom. Okej massvis med människor älskar inte listor men jag gör. Jag har gjort ett dokument i Numbers (Apples variant på Excel) där jag har lagt in 5 olika tabeller.

Automatiserade tabeller

En tabell för mig, en för Mikael, en för gemensamma vänner, en för extra och en för att sammanställa skiten. Så smidigt! Till sammanställningen har jag synkroniserat alla de andra fyra tabellerna. Vilket betyder att om jag lägger till eller tar bort en planerad gäst så uppdateras det totala antalet som vi planerar att bjuda automatiskt. Smidigt, eller hur?! 😉

Vem kommer och vem går?

Från början hade vi bara en lista men det blev svårt att hålla koll på så det här blev smidigare. I listan har vi även förberett för att fylla i vilka som kommer och eventuella allergier. Vi kommer säkert uppdatera den med fält som: Vem vill åka buss från festlokalen, vem vill äta brusnch osv.

Tips! Se till att bygga en bra struktur för listan – ni kommer spara tid i längden, det kan jag nästan garantera!