Var börjar man?

Bröllop |


Jag är så glad att vi tog till oss tips i början och sedan gjorde saker och ting i ”rätt” ordning. Ju längre vi kommer desto bättre förstår jag varför vissa saker bör göras före andra.

Vi lät frieriet sjunka in några veckor, sedan kunde inte jag hålla mig längre. Jag gick till biblioteket och lånade allt de hade om bröllop, jag köpte tidningar och googlade järnet.
Så roligt det var! Bara jag slog in ”wedding” i sökfältet på Pinterest så öppnade sig en helt ny och fantastiskt värld.

Mest praktisk hjälp har vi nog ändå fått av Johanna Kajsons bok Planera ditt drömbröllop. Den är ett hett tips att läsa inför planeringen. Vi följde hennes råd att börja med prioriteringslista och det har varit guld värt.

Vår prio:

1. Att få fira med nära och kära

2. Att ha en lugn kväll dagen innan

3. Att ha en organiserad, trevlig middag med bra mat

4. Foto

5. En röd tråd

 

Den listan har hjälpt oss i flera tuffa beslut. Nummer 1 t.ex. avgjorde när vi bestämde att skjuta upp bröllopet från 2021 till 2022. Många av våra närmaste hade inte kunnat närvara 2021 och när vi mindes att det var vår viktigaste prio blev valet enkelt.
Att vi tidigt visste att vi ville prioritera middagen hjälpte oss också med lokalvalet.

Så gör priolista! Och gör den tidigt, innan ni inspireras för mycket av andra. Gör den när ni bara har er själva och er spontana bild av er dag. När en väl börjat djupdyka i bröllopstaggarna på Pinterest och Instagram är det så lätt hänt att få för sig att man vill ha en massa saker som kanske inte alls är viktiga egentligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *