Bröllopsbubblan

Bröllop |


Wow. Vilken dag! Och vilken fest!
Det var så mycket glädje och vi blev så fullkomligt överösta med kärlek att det tog gott och väl en vecka att bara smälta och ta in den.

Långt ifrån allt blev som vi hade tänkt, men en del saker blev kanske till och med bättre.
När dagen väl kom åkte vi bara med.
En tärna fick en allergisk reaktion och hela morgonen blev över en timme försenad, jag glömde vigselintyget på rummet, bilen var trasig, prästen pratade persilja under vigseltalet, skyltarna kunde inte ställas upp pga blåst och konfettirören kom bort på vägen.
Men det var världens bästa dag!

För våra bästa människor var där. Det sjöngs och spelades, dansades och skojades, folk höll vackra tal, Daniel överraskningssjöng för mig i kyrkan (!), det kom ett akrobatflyg och ritade ett hjärta på himlen ovanför oss… och ja, ni förstår ju. Det var ingen hejd på lyckan.
Vi dansade till långt in på natten och vi hade så fantastiskt roligt.

Jag skrev förut att det var skönt att vara ledig veckan innan bröllopet, men ledigheten veckan efter kändes istället helt nödvändig. Vi svävande på rosa moln och inget i världen kunde nå oss.
Vi åt frunch med våra gäster på hotellet och vinkade av alla på söndag förmiddag. Sedan plockade vi ihop alla saker som familjen hjälpte oss att köra hem, sedan drog vi på mini-honeymoon.
En natt på glamping i Kölsta hagar med grillning och champagne.
Sedan en natt på Steam hotel i Västerås med spa och middag.
Att bara få vara vi, få bearbeta den händelserika helgen i lugn och ro och få mysa till max var helt sagolikt.

Återkommer med mer detaljer från bröllopet. Skriv en kommentar om det är något särskilt du undrar.

Festfix

Bröllop |


Vi sa ju att vi skulle göra det lite enkelt för oss och bara ordna med fika själva, middagsmaten får restaurangen ta hand om.
Men det är ganska mycket pyssel med fika också, kan jag lova. Puh!

Vi har fantastiska personer omkring oss som hjälper till, det är mest att komma ihåg att tänka på allt. Har vi allt, får det plats, vem tar undan den där sedan..?

Jag trodde aldrig det skulle hinnas med, men Daniel har byggt bord till fikaminglet. Fem extra ståbord att ställa ner sin kaffekopp på medan man äter tårta. Perfekt!

Jag rekommenderar varmt att ta semester veckan innan bröllopet. Detta hade ALDRIG gått om vi hade jobbat båda två denna vecka. Det är så mycket som inte går att göra för långt i förväg.

Nu är det bara dagar kvar!

 

Vigselmöte

Bröllop |


Jag pratade här om dagen med en kollega som också planerar bröllop i sommar och vi diskuterade bland annat vad man förväntar sig av sitt möte med prästen. Alla gör ju såklart olika och det kan vara svårt att veta vad man ska vänta sig eller vad man ska förbereda.

Vår präst tog kontakt med oss ca 1,5 månad innan bröllopet och bjöd hem oss till sig för mötet. Vi gick då igenom vigselprogrammet, vad som ska göras och vad som ska läsas. Han ville veta vilka psalmer vi ville ha (vi hade redan funderat ut vilka vi vill ha, men annars kommer de säkert med förslag) och om vi tänkt oss några andra musikinslag.
Vi har ju funderat mycket kring vigselmusiken så det var bara att berätta hur vi tänkt, men annars kan man nog prata med prästen och eventuellt kantorn om vad man vill ha för musik.

Sedan fick vi välja texter. Det finns ett antal standardsaker som ska läsas men som finns i olika varianter där man får välja vilken variant man vill ha. Därtill väljer man bibeltexter som ska läsas, vi valde bland de förslag som prästen hade, där hade vi inga särskilda vi tänkt ut i förväg.

Något som förvånade oss var att han nästan inte frågade oss något alls om oss och vår relation. Inte hur vi träffades eller vad vi tycker om hos varandra, vilket vi hade förväntat oss.
Först var jag lite besvärad över det för att man är så mån om att allt med bröllopet ska bli så personligt och detaljerat. Men när vi pratade om det i bilen hemåt kände jag att: nej, det spelar faktiskt ingen roll.
Alltså, egentligen. Ingen behöver tala om för oss vad vi älskar hos varandra, det vet vi ju. Och det sitter ingen i bänkarna som inte vet vilka vi är eller hur vi är, det är ju våra närmaste. Så det spelar faktiskt ingen roll.

Länge var jag inne på att skriva egna löften också. Men när vi satt där och gick igenom texterna så kändes det inte nödvändigt alls. Jag blev medveten om hur stort det antagligen kommer att kännas när vi väl står där, jag tror att jag helst bara åker med och är i stunden.
Det kommer att kännas så himla personligt ändå, eftersom det gäller oss den här gången. Vi ska stå där och allt handlar om oss och vårt.
Wow ändå.

Skyltar

Bröllop |


I helgen tog jag ner bröllopslådan från vinden. Där har vi sparat allt som vi hittills samlat på oss till bröllopet. Bland annat har vi loppat en massa gamla snygga tavlor och ramar som vi ska göra skyltar av. Gästerna kommer att mötas av dem lite här och var på festen. Det kommer att bli supersnyggt!

Haha, nu börjar det ändå utkristalliseras ett tema fastän vi sa att vi inte hade ett uttalat tema. Men vi är ju svaga för gammaldags herrgårdsstil – det syns, eller hur?!

MUA sökes

Bröllop |


Något som stressat mig i över ett år nu är det här med sminket.
Jag behöver verkligen hjälp. Jag använder bara smink till show och konsert, aldrig till vardags och aldrig för dagsljus. Jag vet knappt hur man gör och än mindre hur man får det att hålla en lång dag. Därför har jag försökt boka en make up-artist till vår stora dag, tyckte att jag kunde unna mig det till ett sådant tillfälle.

Men det har visat sig vara stört omöjligt! Har lyckats få tag i två stycken här i krokarna som inte kunde vårt datum. Men på allvar, finns det bara två personer som jobbar med sminkning i Dalarna?
Jag behöver någon som kan komma till mig på hotellet i Leksand och hjälpa mig få till en ganska enkel och naturlig, men ändå tjusig och framför allt stabil look. Jag blir galen. Var finns denna person??

Om någon har tips så mottages det tacksamt!

40 dagar

Bröllop |


Överallt ser jag inlägg från brudpar som räknar ner till sin stora dag. Själv har jag inte vågat räkna efter av rädsla att få total panik när jag förstår hur lite tid det faktiskt är kvar.
Men så räknade jag tillslut ändå.
40 dagar.
Weeeiiee! Om bara fyrtio dagar är det dags!

 

Motvind

Bröllop |


Puh. Just nu känns det lite motigt i planeringen. Vi har ju trott att de stora delarna av dagen var bokade och klara sedan länge. Men för några veckor sedan hörde vår fotograf av sig och hade fått förhinder och en knapp vecka senare hörde bandet av sig och tackade nej. Därefter var det floristen som inte kommer kunna göra hela det tänkta uppdraget. Urk. Det känns som att börja om. Med två månader kvar!

Foto stod högst upp på min priolista. Vi hade hittat en tjej vilkas bilder vi fullkomligt älskade. Redan när vi trodde att vi skulle gifta oss 2021 så bokade vi nära ett år i förväg. När vi var tvungna att skjuta upp hanterade hon det hur schysst som helst, bokade om och fixade med faktureringen och allt var löst. Jag kände mig supertrygg. Det är så jäkla jäkla typiskt att det här ska hända. Gah! Men det blev tufft läge för henne, det dök upp ett åtagande som inte gick att flytta på trots flera försök. 

Tack och lov, har hon fortsatt vara superproffsig. Eftersom hon har ett nätverk av fotografer som stöttar varandra vid stora jobb, rycker in vid sjukdom etc. så hade hon redan frågat en kollega med liknande stil som var ledig vårt datum. Vi har nu gjort klart med henne och problemet är löst. Tack och lov!


Så värt att anlita ett proffs!!

 

Återstår att se hur det blir med musik på festen etc. Puh, to be continued.

 

En tvådelad dag

Bröllop |


När vi började planera sa Daniel nästan med en gång att han inte ville ha någon tårta. Jag tyckte det kändes trist, som sett den pampiga våningstårtan framför mig och drömt om att en gång i livet få ha en sådan på min egen fest. Men han var väldigt bestämd.

Något senare i planeringen pratade vi om det igen och jag undrade varför. Det visade sig att det var det tråkiga avbrottet i festen som han inte gillar. Att just när det blivit som roligast ska allt pausas för att alla ska titta på när vi skär tårta. Jag kan hålla med om att det inte är optimalt. Men själva tårtan var i sig inget problem. Då så!

Vi kommer att servera tårta på eftermiddagen. Direkt efter vigseln har vi trädgårdsfest alldeles nära kyrkan. Då ska vi ha fikabuffé, kaffe och tårta. Det blir en mingelfest som  vi ordnar med själva (med mycket hjälp av vänner och familj!).

Detta upplägg löste också bekymret med våra många vänner och släktingar. Till vigseln och trädgårdsfesten har vi bjudit 120 personer. Till middagen på kvällen blir vi ett mindre sällskap. Då får vi ändå fira med alla vi vill fira med, men på lite olika sätt. På det sättet behövde vi inte heller bestämma om vi ville ha ett charmigt trädgårdsbröllop eller ett mer klassiskt med sittande middag. Nu får vi både och!

Herrgårdsbröllop

Bröllop |


Under semestern 2020 åkte vi runt och tittade på lokaler. Eftersom vi inte visste riktigt vad vi ville ha så besökte vi både slott och kojor. Men slott kändes för stort, vräkigt och för snävt inramat. Vi ville ha mer utrymme att göra vår egen grej. Vi tittade också på diverse lador, några var verkligen charmiga. Men det innebär mycket mer jobb än vi hade tänkt oss.

Tillslut föll vi för Korstäppans herrgård i Leksand. En liten, men otroligt charmig herrgård, inte långt från Siljans strand. Där får vi proffshjälp med mat och servering men kan samtidigt få den mysiga och familjära känslan.
Vi bokade ganska snart och i november hade vi en weekend där, bara vi två. Bokstavligen. Vi var de enda gästerna i coronans första november. Då passade vi på att bo in oss på stället och börja se det hela framför oss på riktigt. Oj, vad jag längtar när jag tittar på bilderna därifrån!